Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šveices izlasi pasaules čempionātā vadīs Merzļikina treneris Fišers

Šveices izlasi pasaules čempionātā vadīs Merzļikina treneris Fišers
Patriks Fišers
Foto: Martin Merk/ IIHF

Šveices Hokeja federācija izlases galvenā trenera amatā vismaz līdz sezonas beigām apstiprinājusi bijušo valstsvienības hokejistu Patriku Fišeru, kurš ir pirmais vietējais treneris pie izlases stūres kopš 1997. gada, kā arī Elvja Merzļikina pārstāvētās Šveices komandas "Lugano" treneris.

Šveices hokeja izlasi iepriekš vadīja Kanādā dzimušie Ralfs Krīgers un Šons Simpsons, bet sezonas sākumā tās galvenais treneris bija Glens Henlons. Ar viņu līgumsaistības gan pirms mēneša tika pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās, savukārt jaunais galvenais treneris ārzemēs vairs nav meklēts, un šo pozīciju ieņems Patriks Fišers.

40 gadus vecais Fišers treneru kolektīvā uzaicinājis divus citus Šveices izlases ilggadējus hokejistus – Fēliksu Holenšteinu un Reto fon Arksu. Visi trīs kopā aizvadījuši 420 spēles Šveices izlasē un sakrājuši 201 punktu.

„Bija pienācis laiks paļauties uz Šveices treneriem un radīt skaidru vīziju par ceļu no junioru izlases līdz pieaugušo valstsvienībai,” preses konferencē sacīja Fišers. „Es zinu Šveices hokeja mentalitāti un spēju aizvest hokejistus pretim panākumiem.”

Fišers īsu brītiņu spēlējis arī NHL, bet savu spēlētāja karjeru noslēdza 2009. gadā un jau vairākus gadus strādā kā „Lugano” galvenais treneris. Jāatgādina, ka šajā komandā spēlē arī Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Līgums ar Fišeru Šveices izlasē noslēgts līdz sezonas beigām, taču, ja viņam izdosies ievest izlasi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, līgums automātiski tiks pagarināts uz vēl divām sezonām. 2016. gada pasaules čempionātā Šveice spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Latviju, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu.

Izmantotie resursi:
Home


, 2015-12-03 21:24, pirms 8 gadiem
LATVIJAS IZLASE : VIENĪGĀ KURA VĒL BEZ TRENERA!

TIEŠĀM KRITĪSIM LAUKĀ???
, 2015-12-04 00:20, pirms 8 gadiem
:Laikam lidosim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Zemgale/LBTU

OHL fināls: ''Zemgale'' pēc izlīdzinājuma sērijā, ''Mogo'' - 2-0 vadības

Šodien plkst. 13:00 Jelgavā tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle starp ''Zemgale''/LBTU un ''Mogo''/LSPA komandām. Pirmajā ar 3:2 uzvarēja ''Mogo'', sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Tiešraide kanālā TV6.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
6

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana