Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Dubniks savā 400. NHL mačā nospēlē sausā, "Wild" iekļūst "play-off"

Dubniks savā 400. NHL mačā nospēlē sausā, "Wild" iekļūst "play-off"
"Wild" vārtsargs Devans Dubniks atvairīja visus 22 metienus uzvarā pār "Oilers"
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pie svarīga panākuma cīņa par iekļūšanu Stenlija kausā tika Minesotas „Wild”, apspēlējot Edmontonas „Oilers” ar 3:0. Uzvarētāju komandas vārtos labi darbojās Devans Dubniks, kurš atvairīja visus 22 metienus, savukārt laukuma otrajā pusē lielisks bija Zaks Parizē, kurš guva divus no trīs komandas vārtiem.

Pateicoties šai uzvarai „Wild” jau garantēja sev vietu izslēgšanas spēlēs. Parizē tā bija septītā cīņa pēc kārtas ar punktiem, bet vārtsargam Dubnikam – piektā sausā spēle.

Vinipegas „Jets” izcīnīja 49. uzvaru šosezon, izbraukumā pārspējot vienu no līgas vājākajām komandām Otavas „Senators” ar 6:5. Pēc 12 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 3:0 viesu labā, turklāt, starp otro un trešo vārtu guvumu pagāja 21 sekunde. Pēc otrā perioda „Jets” bija vadībā ar 5:3, un atlikušajās 20 minūtēs „Senators” izdarīja visu, lai neļautu „Jets” aizbraukt no Otavas ar punktiem, tomēr spēle noslēdzās ar Vinipegas uzvaru. Divus vārtus „Jets” labā guva Bleiks Vīlers, savukārt Otavas rindās ar trīs (2+1) punktiem atzīmējās Mets Dušeins un Tomass Šabots.

Vašingtonas „Capitals” ar 4:2 apspēlēja Sentluisas „Blues”. Pirmajā periodā Vladimirs Tarasenko izvirzīja vadībā „Blues” – 0:1. Nākamās trīs ripas iemeta „Capitals” hokejisti – Niklass Bekstrems, Alekss Čeisons un Andrē Burakovski panāca 3:1. Mača vidū Patriks Berjlunds samazināja deficītu līdz minimumam – 3:2, bet punktu pielika „Capitals” kapteinis Aleksandrs Ovečkins, 46. reizi šajā sezonā iemetot ripu vārtos – 4:2. „Blues” par vienu punktu atpaliek no „wild card” zonas un komandai paliek tikai trīs spēles, lai izlabotu situāciju.

Edmontonas „Oilers” nespēja gūt vārtus pret Minesotas „Wild” un zaudēja ar 0:3. Uzvarētāju vārtsargs Devans Dubniks aizvadīja savu 400. spēli NHL, atvairot 22 metienus, savukārt laukuma otrajā pusē labs palīgs bija Zaks Parizē, kurš guva divus vārtus. Pateicoties šai uzvarai un „Avalanche” zaudējumam „Wild” nodrošināja sev vietu „play-off” trīs spēles pirms regulārā čempionāta beigām.

Šobrīd vietu „play-off” sev garantēja desmit komandas: „Capitals”, „Penguins”, „Bruins”, „Lightning”, „Maple Leafs”, „Predators”, „Jets”, „Wild”, „Sharks” un „Golden Knights”

NHL regulārā sezona turpināsies naktī uz 4. aprīli ar deviņām spēlēm.

NHL spēles, 3. aprīlis

SpēleRezultāts
Avalanche – Kings1:3
Sabres – Maple Leafs2:5
Jets – Senators6:5
Hurricanes – Panthers2:3
Capitals – Blues4:2
Oilers – Wild0:3

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...


Rihards Bukarts. Foto: Guntis Lazdāns
9

Rihardam Bukartam divas izšķirošās ripas, Latvija atspēlējas un pieveic Ukrainu

Latvijas klubu hokeja izlase šovakar "Daugavas" Ledus hallē atspēlējās un ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Ukrainas valstsvienību.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.