Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Simpsons atstās Šveices izlases galvenā trenera amatu

Simpsons atstās Šveices izlases galvenā trenera amatu
2013. gada PČ Šveice sasniedz finālu, taču Soču olimpiāde Simpsonam ceļu aizšķērsoja Latvijas izlase
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Šveices hokeja izlases galvenais treneris Šons Simpsons atteicies pagarināt līgumu ar Šveices hokeja federāciju un pēc pavasarī gaidāmā pasaules čempionāta izlasi atstās. Viņš jau ir parakstījis līgumu ar kādu klubu, kuru gan atsakās atklāt.

Šodien Simpsons un federācijas prezidents Marks Furrers apstiprinājuši, ka jaunu līgumu neparakstīs, un Simpsons pēc pasaules čempionāta beigām pievērsīsies citām lietām. Saskaņā ar trenera vārdiem, viņš vadīs kādu klubu, ar kuru jau parakstīts līgums, tiesa, viņš neatklāja tā nosaukumu (baumu līmenī tiek piesaukti Bratislavas „Slovan”un Jaroslavļas „Lokomotiv” vārdi), jo tas, viņaprāt, nebūtu ētiski pirms šīs sezonas beigām.

Olimpiskajās spēlēs Šveice trijās grupu turnīra spēlēs ielaida tikai vienus vārtus, tiesa, uzvara pār Latviju tika izcīnīta vien ar 1:0, turklāt uzvaras vārtos bija liela deva laimīgas nejaušības. Savukārt pirmajā izslēgšanas spēlē sekoja zaudējums Latvijas izlasei ar 1:3, kas atstāja Šveici ārpus pirmā astotnieka.

„Daži teiks, ka šā nav optimālā situācija,” preses konferencē atzina Simpsons, „taču pavisam noteikti vēlos atstrādāt sava līguma nosacījumus. Domāju, ka mans ieguldījums atstāts Šveices hokeju labā pozīcijā. Vēlējos spēlēt agresīvi un pēc šiem četriem gadiem daudz labprātāk ņemu izcīnīto sudraba medaļu, nevis vienkārši izpildītu minālo uzdevumu.”

53 gadus vecais kanādietis Šons Simpsons Šveices izlases stūri pārņēma 2010. gadā un aizveda to līdz augstākajai Šveices hokeja virsotnei, proti, pagājušā gada pasaules čempionātā tika izcīnīta otrā vieta.

Izmantotie resursi:
Furrer: "Simpson has decided against...


, 2014-03-03 13:23, pirms 10 gadiem
Kāpēc tad tik tik skarbi? Viņa vadībā Šveice līdz pēdējam brīdim cienīgi turējās pretī neuzvaramajai Latvijas izlasei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-03 13:33, pirms 10 gadiem
Pie tā ir vainīga Latvija!
, 2014-03-03 13:35, pirms 10 gadiem
Simpsons lielu darbu izlasē ieguldījis un daudz arī sasniedzis! Bet laikam jau šveiciešiem, skatoties OS, nervi neizturēja!
, 2014-03-03 15:57, pirms 10 gadiem
casiljas rakstīja: Pie tā ir vainīga Latvija!
Vainīga pie tā, ka viņš aiziet pēc naudas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-03 21:02, pirms 10 gadiem
Labakais ka sitie visi hokeja eksperti nemaz rakstu nav izlasijushi
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).