Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Zvirgzdiņš

Cirks uz ledus, jeb kā ''Liepājas metalurgs-2''' kvalificējās MHL-B izslēgšanas spēļu 1/4 finālam

Cirks uz ledus, jeb kā ''Liepājas metalurgs-2''' kvalificējās MHL-B izslēgšanas spēļu 1/4 finālam
Hokeja klubs ''Liepājas metalurgs-2''.
Foto:skliepajasmetalurgs.lv

Šovakar savu piekto jeb izšķirošo MHL-B grupas izslēgšanas spēli aizvadīja hokeja klubs ‘’Liepājas metalurgs-2’’, kuri savu skatītāju priekšā spēlēja pret Omskas (Krievija) ‘’Jastrebi’’ spēlētājiem. Skanot spēles beigu signālam liepājnieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 6:2 , un līdz ar kvalificējās MHL-B izslēgšanas spēļu 1/4 finālam.

Abu šo komandu spēļu sērija ir visgarākā MHL-B grupas 1/8 finālā, jo pārējās septiņas komandas ¼ finālistes tika noskaidrotas pirms vairākām dienām. Liepājnieki diezgan pārliecinoši uzvarēja (4:1 un 2:0) abas pirmās divas mājas spēles, bet daudz smagāk tiem klājās izbraukuma spēlēs Omskā. Pirmajā spēlē izbraukumā nācās atzīt mājinieku pārākumu spēles papildlaikā (3:4), bet otrajā spēlē iznāca piekāpties pēcspēles metienu sērijā (4:5). Šī pāra uzvarētājus MHL-B grupas ¼ finālā jau gaida Almetjevskas (Krievija, Tatarstāna) hokeja klubs ‘’Sputņik’’, kurš regulārās sezonas kopvērtējumā ieņēma 7. vietu, bet 1/8 finālā izslēdza 10. vietas īpašniekus ‘’Dmitrov’’. Sērijas rezultāts starp šīm komandām 3:0.

Pirms spēles sākuma ‘’Liepājas metalurgs-2’’ spēlētāji svinīgā ceremonijā saņēma MHL-B grupas Ziemeļu-Rietumu divīzijas uzvarētāju kausu.

Liepājnieku treneri šodien savu vārtu drošību atkal bija uzticējuši metalurgu nomināli pirmajam vārtsargam V. Miščukam, bet pretinieku vārtos stājās Deniss Hramcovs. Metalurgiem laukumā šodien nedevās neviens spēlētājs no liepājnieku pirmās komandas, kas turpina startēt BAČ. Pretinieki arī šodien spēlēja tikai ar pilnām trīs maiņām, jo vīzu problēmu dēļ virknei spēlētāju nav iespējas ierasties Latvijā.

Spēli aktīvāk iesāka liepājnieki, bet pretinieki spēlēja no aizsardzības. Viesi spēlēja labu spēka hokeju, un katru epizodi centās noslēgt ar spēka paņēmienu. Spēles rezultāts tika atklāts 12. minūtē, kad P. Hodzko ar maiņas partneriem izmantoja vairākumu. Pēc rezultāta atklāšanas laukumā sākās nopietni asumu, kas beidzās ar diviem abpusējiem noraidījumiem. Spēles 16. minūtē viesi izmantoja noraidījumu metalurgu komandā un panāca rezultāta izlīdzinājumu. Perioda pēdējā minūtē metalurgi atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, kad skaistus vārtus guva E. Homjakovs.

Otrais periods sākas pēc tāda paša scenārija kā pirmais. Liepājnieki jau pirmajā minūtē radīja vairākas bīstamas epizodes pretinieku vārtu priekšā. Metalurgi trešos vārtus guva otrā perioda trešajā minūtē pēc rupjas viesu vārtsarga kļūdas, kurš nespēja notvert L. Rimjana mesto ripu no zilās līnijas. Viesu treneri nekavējoties veica vārtsarga maiņu. Tomēr viesi nepadevās un sestajā minūtē vienus vārtus atguva. Perioda 13. minūtē labu individuālo meistarību nodemonstrēja J. Ziemiņš, kurš atkal panāca divu vārtu pārsvaru mājiniekiem. Perioda 16. minūtē E. Ārinieks, ar maiņas partneriem izmantojot vairākumu, guva savas komandas piektos vārtus. Nepagāja pat viena minūte un L. Rimjans gūstot savus otros vārtus aizvadītā spēlē, vēlreiz izmantoja noraidījumu viesu komandā. Viesu treneri nolēma vārtos atkal atgriezt Denisu Hramcovu. Pēc sestajiem zaudētiem vārtiem laukumā sākās asumi, kas atkal beidzās ar virkni noraidījumiem un disciplinārsodiem abās komandās.

Arī trešajā periodā aktīvāk spēlēja mājinieki, kuri daudz uzbruka, bet nespēja realizēt pašu radītos momentus. Trešais periods izvērtās ar nepārtrauktiem asumiem, kas perioda beigās draudēja pārvērsties masveida kautiņā. Tomēr spēles tiesneši to nepieļāva. Visu spēli omskiešu galvenais treneris provocēja spēles tiesnešus, un tas beidzās ar spēles inspektora iejaukšanos trešajā periodā. Spēles beigās uz pretinieku noraidīto soliņa jau vairāk nebija vietas, lai tajā satilptu visi noraidītie spēlētāji, jo pretinieku komandā noraidījumus saņēma deviņi (!!!) spēlētāji. Trešā perioda pēdējās divas minūtes omskieši bija spiesti aizvadīt ar trīs laukuma spēlētājiem. Komandas vairāk vārtus neguva, un līdz ar to metalurgi svinēja uzvaru ar rezultātu 6:2.

Pirmā MHL-B grupas ¼ fināla izslēgšanas spēle starp ‘’Liepājas metalurgs-2’’ un ‘’Sputņik’’ (Almetjevska) notiks 9. martā pulksten 17:00 Liepājas ledus hallē.

’’Liepājas metalurgs-2’’ hokeja komandas sastāvs šīvakara spēlē:
Vārtsargs: 13.Vadims Miščuks (rezervē- 1.Reinis Petkus)
1.maiņa: 21. Roberts Mamčics – 24. Iļja Makarovs;
77. Pauls Hodzko - 27. Leonards Rimjans– 10. Regnārs Kaļinovskis
2.maiņa: 69. Raimonds Upenieks - 23. Haralds Neimanis;
11. Linards Mazurs-Mago - 91. Edgars Homjakovs - 9. Edgars Ārinieks
3.maiņa: 5. Mārtiņš Oskars Freimanis - 56. Ričards Matuzēvičs;
33. Juris Ziemiņš - 22. Klāvs Planics - 19. Valters Freijs
4.maiņa: 92. Mareks Ķepals – 4. Ralfs Grīnbergs;
17. Vadims Boženkovs - 36. Romāns Nekļudovs - 44. Olafs Aploks

MHL-B grupas izslēgšanas spēles
_____________________________________________________________________
‘’Liepājas metalurgs-2’’ - ‘’Jastrebi’’ 6:2 (2:1,4:1,0:0)

Vārti: 11:39 1:0 Hodzko (vairākumā) (Rimjans), 15:39 1:1 Koroļovs (vairākumā) (Mihailovs; Mažuga)), 19:24 2:1 Homjakovs (bez piespēles), 22:54 3:1 Rimjans (bez piespēles), 25:44 3:2 Kovaļenko (Perežogins), 32:58 4:2 Ziemiņš (Planics), 35:06 5:2 Ārinieks (vairākumā) (Homjakovs; Neimanis), 36:06 6:2 Rimjans (vairākumā) (Mamčics; Kaļinovskis)

Vārtsargi: Vadims Miščuks – Deniss Hramcovs (no 22:54- Vladislavs U, no 36:05-Deniss Hramcovs)

Izmantotais resurss: Хоккей. Первенство МХЛ. Плей-офф. Игра номер 28...
Приключения «Ястребов» в Латвии


, 2013-03-03 19:48, pirms 11 gadiem
krievi nemak zaudet
, 2013-03-03 19:53, pirms 11 gadiem
kādas domas, uz nākamo kārtu LM jau būs zaudējis Bač plovos, varēs dažus zēnus piekomandēt palīgā?
, 2013-03-03 19:55, pirms 11 gadiem
tur ganjau izskatījās kā sport planeta kadreizejos jokos kur visus saspieda noraidito solinjaa!
, 2013-03-03 20:04, pirms 11 gadiem
LOL, toč cirks bijis. Jāpiezvana uz Liepāju, jāpaprasa, kā tur īsti gājis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-03 20:06, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: kādas domas, uz nākamo kārtu LM jau būs zaudējis Bač plovos, varēs dažus zēnus piekomandēt palīgā?
Iespējams, ka tā arī būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-03 20:18, pirms 11 gadiem
a kādas izredzes Homjakovam tikt pamanītam ZA? viņam vairāk, kā punkts spēlē regulārajā un tagad turpina būt rezultatīvs arī plejofos. viņš ir tak 95.gads. jāskatās, ko sastrādās u-18 pasaules čempī, ja nu ierakstās kādam skautam blociņā. pagājušo gad tak vienu no mhl2 nodraftēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-03 20:23, pirms 11 gadiem
alanis-klanis rakstīja: a kādas izredzes Homjakovam tikt pamanītam ZA? viņam vairāk, kā punkts spēlē regulārajā un tagad turpina būt rezultatīvs arī plejofos. viņš ir tak 95.gads. jāskatās, ko sastrādās u-18 pasaules čempī, ja nu ierakstās kādam skautam blociņā. pagājušo gad tak vienu no mhl2 nodraftēja
Viņa mazais augums ir viņa lielākā problēma.
, 2013-03-03 20:29, pirms 11 gadiem
alanis-klanis rakstīja: a kādas izredzes Homjakovam tikt pamanītam ZA? viņam vairāk, kā punkts spēlē regulārajā un tagad turpina būt rezultatīvs arī plejofos. viņš ir tak 95.gads. jāskatās, ko sastrādās u-18 pasaules čempī, ja nu ierakstās kādam skautam blociņā. pagājušo gad tak vienu no mhl2 nodraftēja
CHL ļoti iespējams, bet NHL draftam krietni par mazu.
, 2013-03-03 20:40, pirms 11 gadiem
Cirks uz ledus,labs salidzinajums.Tikai ne LM izpildijuma,bet omskiesu speletaju un tiesnesu.Tiesnesi no pasa sakuma nevareja savaldit viesu treneri,un pa lenam spele parvertas par cirku.Runajot par musu caliem jasaka ka bija daudz kludu,bet ka teica Nolans hokejs jau sastav no kludam, un kurs mazak to kludu pielauj,tas uzvar.Kopuma metalurgi tiri apspeleja Omsku.Viesi negribeja samierinaties ar sagravi un paradija visa spilgtuma savas Dzimtenes ipasibas(Nekaunibu,Bravuribu,lielisanos un Nirgasanos par bijuso jaunako brali).Tadu uzvedibu no Omskas hokejistiem es godigi sakot negaidiju.Pie rezultata 6:2 vini kaut ko gribeja vel pieradit,stridejas ar tiesniesiem,mekleja kaski ar LM speletajiem,radija nesmukus pirkstu zestus skatitajiem.Kad speles beigas sakas kautins,tad visi Omskas speletaji izslidoja laukuma un metas kautina vidu.Musu 9 numurs viens pret vienu ar omskieti uzvareja,nogazot pretinieku uz ledus.Tad tiesnesi pec garas pauzes nosedinaja uz soda benki gandriz visu Omskas komandu.Gods godam musejie neatbildeja uz provokacijam un noveda speli lidz laimigam beigam.Uz tadiem maciem ir verts iet,ar nepacietibu gaidu nakosas speles 14 finala.
, 2013-03-03 20:41, pirms 11 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Viņa mazais augums ir viņa lielākā problēma.
Skatos, 1.74. Dawes no Barys ir 1.73. Tas viņam netraucē plosīties khl un izcelties ar pokeru plovos. Nhl mazajam gan jābūt ļoti lielai veiksmei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-03 20:57, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Skatos, 1.74. Dawes no Barys ir 1.73. Tas viņam netraucē plosīties khl un izcelties ar pokeru plovos. Nhl mazajam gan jābūt ļoti lielai veiksmei.
Nē,protams, ka piemēru ir daudz un dažādi. Kaut vai tas pats Miška Aņisins, kurš arī nav nekāds milzis. Vienīgi maza auguma spēlētājiem ir stipri grūtāk pierādīt savu lietderību.
, 2013-03-03 21:00, pirms 11 gadiem
kanvit rakstīja: Cirks uz ledus,labs salidzinajums.Tikai ne LM izpildijuma,bet omskiesu speletaju un tiesnesu.Tiesnesi no pasa sakuma nevareja savaldit viesu treneri,un pa lenam spele parvertas par cirku.Runajot par musu caliem jasaka ka bija daudz kludu,bet ka teica Nolans hokejs jau sastav no kludam, un kurs mazak to kludu pielauj,tas uzvar.Kopuma metalurgi tiri apspeleja Omsku.Viesi negribeja samierinaties ar sagravi un paradija visa spilgtuma savas Dzimtenes ipasibas(Nekaunibu,Bravuribu,lielisanos un Nirgasanos par bijuso jaunako brali).Tadu uzvedibu no Omskas hokejistiem es godigi sakot negaidiju.Pie rezultata 6:2 vini kaut ko gribeja vel pieradit,stridejas ar tiesniesiem,mekleja kaski ar LM speletajiem,radija nesmukus pirkstu zestus skatitajiem.Kad speles beigas sakas kautins,tad visi Omskas speletaji izslidoja laukuma un metas kautina vidu.Musu 9 numurs viens pret vienu ar omskieti uzvareja,nogazot pretinieku uz ledus.Tad tiesnesi pec garas pauzes nosedinaja uz soda benki gandriz visu Omskas komandu.Gods godam musejie neatbildeja uz provokacijam un noveda speli lidz laimigam beigam.Uz tadiem maciem ir verts iet,ar nepacietibu gaidu nakosas speles 14 finala.
LM spēlētāji pat gribot nedrīkstēja atbildēt uz omskiešu provakācijām, jo saņemot lielos sodus komandai varētu rasties problēmas ar sastāvu priekš pirmās 1/4 fināla spēles savā laukumā. Protams, ja vien LM pirmā komanda nedos virkni savējos spēlētājus.
, 2013-03-03 21:32, pirms 11 gadiem
Nesapratu, kāpēc virsrakstā lietots vārds "cirks", ja rakstā nekādu skaidrojumu vai norāžu uz to nav.
, 2013-03-03 21:33, pirms 11 gadiem
Mn liekas pareizāk būtu Almetjevska.
, 2013-03-03 21:39, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Mn liekas pareizāk būtu Almetjevska.
Būs pamatīgāk jāizpēta, kā šīs pilsētas nosaukums jāraksta latviski.
, 2013-03-03 21:47, pirms 11 gadiem
, 2013-03-03 21:49, pirms 11 gadiem
Homjakovs- kāmītis tiešām mazs.
, 2013-03-03 21:49, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Mn liekas pareizāk būtu Almetjevska.
Almetjevska - nevis pareizāk, bet pareizi. Raksta autor aizrāvies ar ''vārda'' ģinama rakstīšanu, tapēc arī sanāk "'Almeķjevska''
, 2013-03-03 21:50, pirms 11 gadiem
Kā LM treneris lamāja savējos ka tie iesaistijās kautiņā beigās,bet neatbildēt tak ar nevar ja tev sit feisā.
, 2013-03-03 21:53, pirms 11 gadiem
Nezinu cik tur taisnība bet runā kad Omskā 50% palīdzējuši tiesneši vinēt 3 un 4 spēli.
, 2013-03-03 21:54, pirms 11 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Būs pamatīgāk jāizpēta, kā šīs pilsētas nosaukums jāraksta latviski.
Putins vai Puķins?
, 2013-03-03 22:03, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Putins vai Puķins?
Laikam jau Tava versija ir pareizā.
, 2013-03-03 22:04, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Putins vai Puķins?
Tihanovs vai Ķihanovs
, 2013-03-03 22:19, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Tihanovs vai Ķihanovs
Ovečkins vai Aitiņš?
, 2013-03-03 22:28, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Tihanovs vai Ķihanovs
Tihonovs vai Tihanovs , varēji vismaz pareizi uzrakstīt
, 2013-03-03 23:59, pirms 11 gadiem
Ja LM izkrīt BAČ no play-off, tad nevāji pastiprināties šī kome var:

Mickevičs (91), Kuzmenkovs un Siksna (93), Ozoliņš (94), Diļevka (92) Kalniņš vai Auziņš vārtos (91), Zabis (91).. Ševčenka, Ališausks (91). Lai gan tur ar 91. gadu jāpaskatās ko vajag, jo ir limits, bet tas komi paceltu līdz normālas MHL A komandas līmenim....

Es gan nezinu vai tā var un vai šie spēlētāji startam MHL B ir pieteikti, bet ja jau Liepāja ir mātes klubs....
, 2013-03-04 00:09, pirms 11 gadiem
Btw kaut kāds tur MHL runasvīrs ir teicis, ka raugās skeptiski uz MHL B komandu iekļaušanu jaunajā MHL A modelī, jo komēm neesot ne sportiskā līmeņa, ne finanšu, lai pavilktu MHL A... Tāpat viņš teica, ka nav apmierināts ar to kā pagājušā gada MHL B uzvarētājas tagad startē MHL A (Oktan ir pēdējie līgā ar 34 punktiem, Berdskas Kristal 29. ar 48 punktiem... Salīdzinājumam HK Rīga ir 17. vietā ar 95 punktiem).

Principā es viņam piekrītu. Ja LM spēlēs MHL A nākamgad, tad viņiem tur klāsies smagi un ne jau tāpēc, ka viņiem būtu švaki prospekti, bet vnk tā iemesla pēc, ka ''mātes'' klubs ir vājāka līmeņa kā pārsvarā (vai visi) MHL A komandu mātes klubi.... Kamēr HK Rīgā tāds Homjakovs vai Mamčičs vēl mierīgi gadu vai divus zipātu MHL A un maz šansu būtu tikt lielajā klubā, LM BAČ sastāvā šie jau +/- skaidrs, ka nākamgad būs... Līdz ar to komei spēcīgākai palikt nav daudz iespēju... ja vien LM BAČ komanda tāda vēl pastāv...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Balinskim un arī Vankūverai spēles savā laukumā

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix
16

Merzļikins Latvijas izlases rindas varētu papildināt nākamnedēļ

Kā portālam ''Defli'' norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis, tad nākamās nedēļas sākumā tiekot sagaidīta Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsarga Elvja Merzļikina ierašanās Rīgā. Jau iepriekš bija vēstīts, ka viņš apstiprinājis savu spēlēšanu valstsvienībā šī gada pasaules čempionātā.