Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ziemas olimpiskajā festivālā triumfē Siguldas Valsts ģimnāzija

Ints Megnis
Ints Megnis

Ziemas olimpiskajā festivālā triumfē Siguldas Valsts ģimnāzija
Biatlona sacensības Ziemas olimpiskajā festivālā. Organizatoru foto

Sestdien Ērgļos ar vērienu noslēdzās Latvijas skolu Ziemas olimpiskais festivāls, kas pulcēja 1262 skolēnus no 139 skolām. Latvijas skolu jauniešu cīnījās par godalgām 14 sporta veidos un lielajā skolu stafetē, medaļu kopvērtējumā šogad triumfējot Siguldas Valsts ģimnāzijai.

"Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoziem laika apstākļi pirms Ziemas festivāla mūs uztrauca un bija jābūt gataviem pielāgoties. Bet naktī pirms festivāla tik skaisti sasniga un ziema mūs lutināja šīs divas dienas," izteikusies Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Ziemas festivāla koordinatore Ilva Ciemite.

Kā vēstīts, pirmajā festivāla dienā Ērgļos tika sadalīti medaļu komplekti 11 disciplīnās. Savukārt sacensību otrajā dienā skolēni sacentās 3x3 hokejā, kērlingā, distanču slēpošanas krosā un lielajā skolu stafetē. Tāpat notika disku golfs, kas, tāpat kā sniega volejbols, festivāla programmā bija iekļauts kā paraugdemonstrējumu sporta veidi, bet netika skaitīts skolu kopvērtējumā.

3x3 hokejā uzvarēja Rīgas Angļu ģimnāzija, kam sekoja Jelgavas 4. vidusskola un Rīgas Imantas vidusskolas.

Distanču slēpošanā pirmajā grupā uzvarēja Reinis Matīss Upens (Cēsu Valsts ģimnāzija) un Sonora Balode (Pļaviņu novada ģimnāzija), otrajā grupā Lauris Kaparkalējs (Madonas Valsts ģimnāzija) un Ieva Vaļska (Priekuļu vidusskola), trešajā grupā Rainers Upenieks (Madonas Valsts ģimnāzija) un Linda Kaparkalēja (Madonas pilsētas vidusskola), kamēr ceturtajā grupā labākie bija Rūdolfs Raudziņš (Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskola) un Stelle Bleidele (Cēsu 1. pamatskola).

Kērlingā uzvarēja Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, aiz sevis atstājot Jelgavas 4. vidusskolu un Rīgas Valdorfskolu.

Lielajā skolu stafetē pirmajā grupā uzvarēja Siguldas Valsts ģimnāzija, kam sekoja Madonas Valsts ģimnāzija un Rīgas Angļu ģimnāzija, bet otrajā grupā trijniekā bija Madonas Valsts ģimnāzija, Rīgas Valdorfskola un Jelgavas 4. vidusskola.

Disku golfā uzvarēja Cēsu 2. pamatskola, aiz sevis atstājot Ērgļu vidusskolu un Lubānas vidusskolu.

Apkopojot sacensību rezultātus, skolu kopvērtējumā ar sešām zelta, trim sudraba un trim bronzas medaļām uzvaru svinēja Siguldas Valsts ģimnāzijas. Otrajā vietā sekoja Jelgavas 4. vidusskola ar piecām zelta, piecām sudraba un vienu bronzas medaļu, savukārt trešajā vietā palika 2018. gada Ziemas festivāla čempioni Madonas Valsts ģimnāzija, kurai šoreiz piecas zeltas, divas sudraba un viena bronzas godalga.

Kopā medaļas ieguva 77 skolas. Lielāko dalībnieku skaitu sacensībām bija pieteikušas Rīgas Angļu ģimnāzija, Jelgavas 4. vidusskola un Rīga Vācu ģimnāzija – attiecīgi 55, 53 un 49 skolēnus. Populārākās no sporta disciplīnām bija distanču un kalnu slēpošana, piesakoties 320 un 208 skolēniem, kā arī ragaviņu sports ar 268 pieteiktajiem dalībniekiem.

Ziemas festivālā savulaik startējuši tādi Latvijas elites sportisti kā Daumants Dreiškens, Kristaps Zvejnieks, Liene Fimbauere, Roberts Rode, Madara Līduma, Anete Brice un arī šī gada festivāla vēstnesis skeiteris Madars Apse.