Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Pirmo soli pretī pusfinālam sper ''LM'', ''Monarhi'', ''Latgale'' un ''SMS Credit''

Pirmo soli pretī pusfinālam sper ''LM'', ''Monarhi'', ''Latgale'' un ''SMS Credit''
Aleksandrs Kerčs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Atklātā čempionāta (LAČ) hokejā ietvaros tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. Pirmās uzvaras izcīnīja ‘’Liepājas Metalurgs-2’’, kas spēlēja spēcīgākajā sastāvā, ‘’Latgale’’, ‘’Ozolnieki-Monarch’’, kā arī ‘’SMS Credit’’ hokejisti. Atbildes spēles jau 4. martā, kad, ļoti iespējams, arī noskaidrosies pirmās pusfinālistes.

''Metalurgs'' labākajā sastāvā sagrauj ''Prizmu''

LAČ pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ‘’Liepājas Metalurgs’’ savā labākajā sastāvā, gatavojoties Baltkrievijas Atklātā čempionāta play-off cīņām, uzņēma ‘’Rīga/Prizma’’ hokejistus. Protams, liepājnieku pārsvars šajā cīņā bija ļoti izteikts, jūtams bija, ka ''Metalurgi'' arī nespēlē ar pilnu atdevi, bet galarezultātā mājinieki izcīnīja graujošu uzvaru ar 12:0.

Skatītājus šī spēle gan nebija ieinteresējusi, jo tribīnes praktiski bija tukšas. Protams, jau mača sākumā liels pārsvars piederēja liepājniekiem, bet rīdzinieki centās atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Mača rezultātu 5. minūtē, apspēlējot Anču, atklāja Fiļimonovs. Mājinieki diezgan lēnā tempā turpināja veidot vienu uzbrukumu pēc otra, tādējādi darba Ančam netrūka. 12. minūtē pēc teicamas Kniksta piespēles ripu vārtos pielaboja Pavlovs. Nepagāja pat minūte, kad Brancis, parādot savu individuālo meistarību, trešo reizi pārspēja Anču. Pirmā puslaika beigu daļā arī ‘’Prizma’’ hokejisti biežāk tika pāri laukuma centram, liekot mazliet iekustēties arī Žabotinskim. Izskaņā rīdzinieki nopelnīja pirmo noraidījumu, bet tajā ‘’Prizma’’ darbojas teicami, izveidojot vienu ļoti bīstamu momentu, un no vārtu zaudējuma liepājniekus glāba Žabotinskis. Pēc 20 minūtēm tablo vēstīja 3:0 ‘’Metalurga’’ labā.

Arī otrā perioda sākumā spēle praktiski norisinājās tikai ‘’Prizma’’ zonā, bet vārtos labi darbojās Ančs, tomēr pēc Kalna šāviena vārtsargs bija bezspēcīgs. Komandas spēlēja atklāti, liepājnieki uzbruka daudz, bet arī rīdzinieki varēja vairāk padarboties ar ripu. Trešdaļas vidū Liepiņš panāca arī 5:0. ‘’Metalurga’’ pirmā komanda turpināja spēlēt treniņa režīmā, gatavojoties Baltkrievijas Atklātā čempionāta play-off’’ cīņām. Laukumā varēja vērot vairākas skaistas kombinācijas – trešdaļas 14. minūtē liepājnieku kontā bija jau septiņi vārti. Otrās trešdaļas pēdējās minūtes aizritēja ļoti mierīgi – mājinieki turpināja gatavoties BAČ galvenajām spēlēm, veidojot dažādus uzbrukumus, bet ‘’Prizma’’ turpināja aizsargāties – pēc 40 minūtēm 7:0 par labu ‘’LM’’.

Trešās trešdaļas sākumā liepājnieki panāca arī 8:0. Abās komandas vārtos devās arī otrie vārtsargi, attiecīgi Jučers un Turks. Rīdziniekam gan debija šajā mačā nebija veiksmīga, jo drīz uz rezultāta tablo bija vērojams arī divciparu skaitlis – 10:0. Arī ‘’Prizma’’ hokejisti spēja izveidot dažus momentus pie Jučera vārtiem, tomēr līdz vārtu guvumam bija patālu. Mača turpinājumā spēlē iejusties varēja arī Turks, kurš pāris reizes glāba viesus. Trešdaļas vidusdaļā ‘’Metalurgs’’ nepilnas minūtes laikā guva divus bezatbildes vārtus, panākot jau 12:0. Pēc pāris minūtēm liepājnieki pirmo reizi palika četratā. Jaunie hokejisti spēja nostāties mājinieku zonā, tika izdarīti arī vairāki bīstami metieni, bet diemžēl gūt vārtos viesiem neizdevās. Uzreiz pēc tam viesi vēlreiz varēja uzspēlēt vairākumā, bet rezultāts uz tablo vairs nemainījās – galarezultātā ‘’Liepājas Metalurgam’’ uzvara ar 12:0.

''Latgale'' savā laukumā uzvar leišus

Citā spēlē ‘’Latgale’’ uzņēma Elektrēnu ‘’Enerģija-Orakulas’’. Mājinieki visa mača gaitā bija manāmi pārāki, tomēr spēle izvērtās diezgan smaga. Otrajā trešdaļā mūsējie bija vadībā ar 2:0, bet vienus vārtus viesi vairākumā atguva. Ļoti svarīgus vārtus otrā perioda izskaņā guva Lukins, bet mačam punktu, raidot ripu tukšos vārtos, pielika pieredzējušais Kerčs, kuram šajā mačā vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Kā ierasts, skatīties uz tribīnēm Daugavpilī bija ļoti patīkami, jo šeit fani savu komandu atbalsta ļoti aktīvi un šī spēle nebija izņēmums. Lai arī mača sākumā ar ripu vairāk bija ‘’Latgale’’, tomēr pirmais bīstamais uzbrukums izveidojās pie mājinieku vārtiem, kad lietuviešiem padevās labs pretuzbrukums. Pēc pāris minūtēm daugavpilieši pamatīgi iespieda viesus savā zonā, tomēr atklāt rezultātu viņiem neizdevās. Mača 8. minūtē mājinieki nonāca mazākumā, neskaitot vienu ļoti bīstamu momentu, vairāk nekas leišiem šajās divās minūtēs neizdevās. Daugavpilieši turpināja spēlēt ātri un vairāk arī uzbruka, tomēr viesi ik pa brīdim spēja atbildēt. Trešdaļas izskaņā ‘’Latgale’’ arī ieguva skaitlisko vairākumu. Mājinieki nostājas pretinieku zonā, un pēc pieredzējušā Kerča piespēles ripu ‘’Orakulu’’ vārtos iebakstīja Balakuns – 1:0. 17 sekundes pirms trešdaļas beigām Krilovs nopelnīja mūsējiem noraidījumu, tomēr šajā īsajā laikā viesiem izlīdzināt rezultātu neizdevās.

Otrā perioda sākumā ‘’Latgale’’ izturēja skaitlisko mazākumu, kuru komandai Krilovs nopelnīja pirmā spēles nogriežņa izskaņā. Daugavpiliešiem bija vairākas ļoti labas iespējas dubultot rezultātu, tomēr katrā no reizēm mazliet pietrūka. Trešdaļas 7. minūtē ‘’Latgale’’ panāca 2:0 – vārti Lukinam. Mājiniekus piebremzēja noraidījums. Vairāk kā minūti ‘’Latgale’’ tajā darbojās teicami, tomēr, nopelnot otro noraidījumu, ‘’Latgale’’ deva lielisku iespēju saviem pretiniekiem. Lai arī mājinieki darbojās atzīstami un lielo vairākumu arī izturēja, tomēr ‘’Orakulas’’ vienus vārtus vairākuma izskaņā vienus vārtus atguva – 1:2. Tikai 32 sekundes pirms trešdaļas beigām Lukins pēc Bullīša un Kerča piespēlēm mājinieku labā guva ļoti svarīgus vārtus, pirms izšķirošās trešdaļas panākot 3:1.

Arī trešo trešdaļu mājiniekiem nācās iesākt mazākumā, jo otrās trešdaļas izskaņā atkal noraidījumu nopelnīja Krilovs. Par laimi izturēt mazākumu ‘’Latgale’’ hokejistiem izdevās. Pēc pāris minūtēm ‘’Orakulas’’ izveidoja ļoti bīstamu momentu pie daugavpiliešu vārtiem, tomēr Kurelass komandu glāba. Mača tempu piebremzēt centās Kerčs, kurš ļoti ilgi pieturēja ripu, bet uz savas zilās līnijas paklupa, kā rezultātā pa mājinieku vārtiem tika izdarīts ļoti spēcīgs metiens, tomēr Kurelass spēja ripu apstādināt. 48. minūtē Višņausks viesiem nopelnīja skaitlisko vairākumu – kā ierasts, ar ripu daudz darbojās Kerčs, tomēr vienā no epizodēm pieredzējušais hokejists bija spiests pārkāpt noteikumus, nopelnot noraidījumu. Lai arī vadībā bija ‘’Latgale’’, tomēr tieši viņi uzbruka aktīvāk. Sešas minūtes pirms trešdaļas beigām mūsējie nonāca mazākuma, tādējādi dodot iespēju viesiem. ‘’Latgale’’ mazākumā spēlēja atzīstami, sperot nopietnu soli pretī uzvarai. Diemžēl ātri vien ‘’Latgale’’ nopelnīja vēl divus noraidījums, paliekot trijatā. Teicami vārtos darbojās Kurelass, dažas reizes glābjot komandu. Viesi laukumā sūtīja arī sesto laukuma spēlētāju, bet šajā brīdī Kerčs pielika punktu šim mačam, raidot ripu tukšos vārtos – 4:1!

Soli no pusfināla arī ''Monarhi'' un ''SMS Credit''

Ozolniekos regulārās sezonas uzvarētāji ‘’Monarhi’’ tikās ar ‘’Rīga/LSPA’’. Grūti būtu atrast kādu, kurš teiktu, ka ‘’LSPA’’ hokejistiem šajā mačā ir kādas izredzes. Arī uz ledus mājinieki pierādīja, ka ir galvas tiesu pārāki par rīdziniekiem, sagraujot savus pretiniekus ar 16:0.

Līdzīgāks mačs bija starp vietējo ‘’SMS Credit’’ un ‘’Zemgale/JLSS’’. Pirmais periods izvērtās rezultatīvs – spēles rezultātu atklāja Āboliņš, tomēr atlikušajā laikā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtos, noslēdzot pirmo trešdaļu ar 3:1. Otrajā periodā ''SMS Credit'' pārsvaru palielināja pieredzējušais Ņikitins. Trešajā trešdaļā katra komanda nopelnīja pa diviem noraidījumiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās, tādējādi ''SMS Credit'' uzvara ar 4:1.

LAČ pirmās ceturtdaļfināla spēles, 2. marts

SpēleRezultāts
Liepājas Metalurgs II - Rīga/ Prizma12:0 (3:0; 4:0; 5:0)
DHK Latgale - Enerģija-Orakulas4:1 (1:0; 2:1; 1:0)
Ozolnieki/Monarch - Rīga/LSPA16:0 (4:0; 5:0; 7:0)
SMS Credit - Zemgale/JLSS4:1 (3:1; 1:0; 0:0)

Izmantotie resursi:
lhf.lv


, 2011-03-02 21:30, pirms 13 gadiem
Tāds nu ir tas LAČ. Jaņem par labu kā ir.
, 2011-03-02 21:37, pirms 13 gadiem
16:0 un 12:0 tīri tā neko
, 2011-03-02 21:48, pirms 13 gadiem
Malachi SMS Credit - mana miiljaakaa komanda LAC!!!
, 2011-03-02 21:52, pirms 13 gadiem
alternativve rakstīja: 16:0 un 12:0 tīri tā neko
Jā, rezultāti spēcīgi... un diemžēl intrigas arī nekādas - 2011. gada Latvijas čempions ir zināms jau iepriekš, jo citu līdzvērtīgu pretendentu vienkārši nav. Varam jau iepriekš sveikt LM.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-02 22:15, pirms 13 gadiem
Skatītājus šī spēle gan nebija ieinteresējusi, jo tribīnes praktiski bija tukšas. Par Metalurgu... Jo viena daļa, tā pat kā es, jau pēc pirmā perioda aizgāja mājās... Kauns bija skatīties kā LM pirmā komanda (jo no LM-2 tur nebija neviena, pat trenera nē) apspēlē jauniešu komandu. Lai lielie kungi ar lepnumu tad uzkar medaļas, nevis tie, kuri visu sezonu tur cīnījušies vispār par vietu pleiofā... Kauns, ka visu sezonu atbalstīju LM
, 2011-03-02 22:16, pirms 13 gadiem
drausmas kada mums ir liga.. paldies dievam, kad vēl LM spēlē BĀČ un kad ir Dinamo un HK Riga
, 2011-03-02 22:18, pirms 13 gadiem
tusks rakstīja: Skatītājus šī spēle gan nebija ieinteresējusi, jo tribīnes praktiski bija tukšas. Par Metalurgu... Jo viena daļa, tā pat kā es, jau pēc pirmā perioda aizgāja mājās... Kauns bija skatīties kā LM pirmā komanda (jo no LM-2 tur nebija neviena, pat trenera nē) apspēlē jauniešu komandu. Lai lielie kungi ar lepnumu tad uzkar medaļas, nevis tie, kuri visu sezonu tur cīnījušies vispār par vietu pleiofā... Kauns, ka visu sezonu atbalstīju LM
istenībā piekrītu... lai BĀČ sastāvs spēlē savā BĀČ play off un cīnās tur un nejaucās te.. vsm interesantāk arī skatītājiem un 2. maiņa var gūt pieredzi un kādu medāli...
, 2011-03-02 22:41, pirms 13 gadiem
LM šajā spēlē bija jāliek pirmais sastāvs, jo ja spēlētu tikai LM2, tad tomēr būtu zināms risks zaudēt, kā tas jau nesen pret Prizmu notika. Piektdien Rīgā LM būs jāspēlē bez 1.komandas spēlētājiem, jo sākas BAČ pleiofi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-02 22:57, pirms 13 gadiem
Haimijs rakstīja: drausmas kada mums ir liga.. paldies dievam, kad vēl LM spēlē BĀČ un kad ir Dinamo un HK Riga
Diez vai hk Riga tiktu pirmajaa trijniekaa LACh-aa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-03 00:44, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: LSPA spēlē tie kas neiekļuva HK Rīga taka rezultats būtu mazāks.
Ne gluži tā.
No tiem, kas sezonas gaitā parādījās "HK Rīga" sastāvā (piemēram, J. Ziemiņš, K. Lipsbergs, Zvirbulis), neviens nespēlēja LSPA.
Viņi spēlēja "Rīga-18" Rīgas čempī un Baltkrievijas U18 čempī.

LSPA spēlē daži no tiem, kurus jau vasarā nepaņēma uz HK "Rīga".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-03 00:53, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Pēc rezultātiem spriežot Monarhi apliecina savu čempionu statusu!
Domā, ka beidzot pēc 12 gadiem (1999. gadā vēl kā Nik's BRIH) viņi atkal kļūs par čempioniem?

Diez vai viņiem būs kādi varianti pret LM. Kādā spēlē - varbūt, bet ne sērijā.
, 2011-03-03 07:30, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Pēc rezultātiem spriežot Monarhi apliecina savu čempionu statusu!
Pēc spēles gaitas (treniņa režīmā) LM nebūs problēmu LAČ PO finālā.
, 2011-03-03 09:34, pirms 13 gadiem
ansis123 rakstīja: Tu gribi teikt ka tavi Monarhi pieveiktu HK Riigu?
100%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-03 09:55, pirms 13 gadiem
kuru tas rausta?! galvenais ka Dinamo uzvilks Znaroku un spēlēs tālāk playoff! Latvijā viss griežas ap Dinamo un nevienu nerausta kaut kads latvijas krievu amatieru hokejs... ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-03 10:09, pirms 13 gadiem
Vai kāds nevar pa lēto pārdot kādu biļeti uz LAČ pay of?
, 2011-03-03 13:38, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Es vienreiz jau teicu ka daudziem no 91.gada būs jaatvadās no MHL.
Tas tiesa. Viena daļa no viņiem spēlēs citur.
Tantes tirgū un onkuļi pieturā runā, ka BAČ.
, 2011-03-03 13:45, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Tas tiesa. Viena daļa no viņiem spēlēs citur.
Tantes tirgū un onkuļi pieturā runā, ka BAČ.
BAČ = LM?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-03 17:35, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Man liekas viņam var pa 0,60 atdot
Te laikam jokus neviens nesaprot.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).