Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokeja izlase meklē treneri ar NHL pieredzi

TVNETā publicēta gara intervija ar Viesturu Koziolu par Latvijas hokeja attīstību.

Fragmenti no raksta:
"....- Virslīgai ir jāpaplašinās ar kaimiņvalstu komandām?

- Valdes sēdēs esam apsprieduši šo jautājumu, kas mums būtu jādara un kurā virzienā vajadzētu paplašināties. Uz turnīru Igaunijā bija aizbraucis valdes loceklis Armands Šteinbergs un runāja ar Igaunijas un Lietuvas federācijas vadītājiem, viņiem ir interese meklēt sadarbību. Skaidrs, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas hokeja līmenis ir atšķirīgs; lai būtu spēcīgs sparinga partneris, tad vairāk jālūkojas Baltkrievijas virzienā. Grūti teikt, vai vajadzētu kādai no abām Latvijas līgām paplašināties, jo tās ir papildu izmaksas un mēs nevaram diktēt budžetu. Likās, ka šogad Virslīgā būs četras spēcīgas komandas, izrādās, ka ir piecas. Tur nav nekāds federācijas nopelns, ka ir tik spēcīgas komandas, tas ir īpašnieku nopelns.

...

- Paralēli ar vizītēm Cīrihē un gatavošanos gaidāmajiem turnīriem, laiks jāatvēl arī Latvijas izlases galvenā trenera meklējumiem. Saņemti ir atteikumi no latviešu speciālistiem. Tagad skatiens vairāk vērsts pāri okeānam?

- Atteicis nav neviens latvietis. Aprunājos ar Pēteri Skudru, Arti Ābolu, Ģirtu Ankipānu un Viktoru Ignatjevu. Viņi tomēr jau strādā savus gadus KHL līmenī, pamats domāt, ka ir iemācījušies kaut ko. Pēteris un Ģirts cīnās par labām vietām, Artis ar mazu budžetu ir tuvu play-off zonai. Izrunājāmies ar viņiem, bet mēs pagaidām skatīsimies treneri, kuram ir pasaules atpazīstamība uz vienu periodu, - divi līdz trīs gadi. Esam sākuši pārrunas ar četriem spēcīgiem treneriem, kuriem ir NHL pieredze. Trenerim mēs vēlamies uzticēt ne tikai Latvijas izlasi, bet arī izstrādāt vienotu treneru apmācības metodiku, visi kandidāti to ir apstiprinājuši. Nacionālās izlases trenerim nebūs tikai funkcija vadīt izlasi, bet arī radīt jaunu sistēmu. Mēs nevaram dabūt ikdienā strādājošus, praktizējošus trenerus, galvenais, lai tas kuģis darbojas. Identificēti ir četri speciālisti ar lielu pieredzi, panākumiem, medaļām, kausiem; zinām, par kādiem kausiem ir runa. Nevienam no šiem treneriem nav bijusi pieredze ar Latvijas hokeju. Janvāra vidū vajadzētu pārrunām beigties un apstiprināt izlases treneri. Nesteidzamies, jo labāk ir procesu paveikt pamatīgi un gudri.

...

Pilns intervijas teksts šeit:
Latvijas hokeja izlase meklē treneri ar NHL... .

     [+] [-]

, 2016-12-01 10:10, pirms 7 gadiem
Pieļauju, ka 3 no kandidātiem ir nosaukti jau šajā ārēji it kā nenopietnajā rakstelī: "Sporta centners" nosver hokeja izlases trenera... :

Eliteprospects.com - Bob Hartley
Eliteprospects.com - Patrick Roy
Eliteprospects.com - Ron Rolston .

     [+] [-]

, 2016-12-01 15:10, pirms 7 gadiem
Citāts no jaunākās Sporta avīzes Matuļa raksta par Ozoliņu

"Nebūšu īpaši pārsteigts, ja nākamgad maijā Ķelnē Ozoliņu satikšu kā Latvijas izlases... It sevišķi, ja tauta runā, ka Latvijas izlasi varētu trenēt Bobs Hārtlijs. Tas pats Bobs Hārtlijs, pie kura Ozoliņš spēlēja Kolorādo Avalanche"

     [+] [-]

, 2016-12-01 17:01, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Citāts no jaunākās Sporta avīzes Matuļa raksta par Ozoliņu

"Nebūšu īpaši pārsteigts, ja nākamgad maijā Ķelnē Ozoliņu satikšu kā Latvijas izlases... It sevišķi, ja tauta runā, ka Latvijas izlasi varētu trenēt Bobs Hārtlijs. Tas pats Bobs Hārtlijs, pie kura Ozoliņš spēlēja Kolorādo Avalanche"
tikai ir viena nianse - to pašu Hārtliju Flames atlaida pēc sezonas un tā kā viņam vēl bija līgums ar klubu, tagad Kalgarī klubs maksā viņam kompensāciju katru mēnesi. Kā saprotu, viņš šo kompensāciju ir tiesīgs saņemt tikai tad, ja nekur nestrādā (līdzīgi kā Nolanam bija ar Bufalo). Noprotu, ka Hārtlija kompensācija sezonā Flames izmaksā ar 7 cipariem rakstāmu summu...

     [+] [-]

, 2016-12-01 17:39, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tikai ir viena nianse - to pašu Hārtliju Flames atlaida pēc sezonas un tā kā viņam vēl bija līgums ar klubu, tagad Kalgarī klubs maksā viņam kompensāciju katru mēnesi. Kā saprotu, viņš šo kompensāciju ir tiesīgs saņemt tikai tad, ja nekur nestrādā (līdzīgi kā Nolanam bija ar Bufalo). Noprotu, ka Hārtlija kompensācija sezonā Flames izmaksā ar 7 cipariem rakstāmu summu...
Nevis kompensāciju, bet maksā līgumā paredzēto summu... strādāt citur var, bet jāvienojas(Hārtlija gadījumā ar Flames), ka to summu (pilnu vai daļēji) maksās otra puse, kas vēlas nolīgt(šoreiz LHF). Tādi gadījumi ir bijuši, tik jāvienojas...
p.s. tādi gadījumi NHL praksē ir bijuši, kad atlaistie treneri(ar esošo līgumu) sākt strādāt citā klubā...par izlasēm gan nezinu vai ir bijuši.

     [+] [-]

, 2016-12-14 11:05, pirms 7 gadiem
Vienozīmīgi jādabūj atpakaļ Nolans.