Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bukartam trešie vārti Čehijā, Brancim septītie Slovākijā, Cgojevam 2+1 Polijā

Bukartam trešie vārti Čehijā, Brancim septītie Slovākijā, Cgojevam 2+1 Polijā
Roberts Bukarts
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Nedēļas ievadā spēles dažādās Eiropas hokeja līgās aizvadījuši latviešu hokejisti, un daļa no tiem izcēlušies ar rezultatīvu sniegumu.

Jau pirmdienas vakarā uzvaru Kazahstānas čempionāta spēlē izcīnīja Elvija Biezā pārstāvētā Kokšetau "Arlan" vienība, kas savā laukumā ar rezultātu 5:3 apspēlēja Astanas "Nomad". Latviešu uzbrucējs asistēja komandas otro un trešo vārtu guvumos. Komanda ar 30 uzvarām 34 aizvadītajās spēlēs pārliecinoši ieņem pirmo pozīciju turnīra tabulā, bet Biezais šosezon izcēlies ar 18 (6+12) rezultativitātes punktiem.

Baltkrievijas čempionātā rezultatīvu piespēli savas komandas otro vārtu guvumā atdeva Edijs Brahmanis, taču uzbrucēja pārstāvētā "Gomel" ar 2:3 viesos piekāpās "Soligorsk" vienībai. Brahmanim arī pieci metieni pa vārtiem, kas bija visvairāk savā komandā. Brahmanis ar 33 punktiem (18+15) ir rezultatīvākais čempionāta spēlētājs un labākais vārtu guvējs, bet "Gomel" atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā.

Tikmēr cīņā par 7.-12. vietu Artūra Ševčenko pārstāvētā "Khimik-SKA" ieņem otro pozīciju, bet šovakar komanda viesos ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās trešajā vietā esošajai "Brest". Ševčenko veica otro savas komandas bullīti, taču metiens nebija precīzs. Latvijas uzbrucējam arī negatīvs lietderības koeficients (-1), bet šajā sezonā Artūrs sakrājis 11 (8+3) punktus.

Čehijā pie 16. zaudējuma sezonā tika "Zlin" vienība, taču vienīgos vārtus mačā pret Pardubices "Dynamo" (1:3) guva Roberts Bukarts. Latviešu uzbrucējam tie bija trešie vārti sezonā. Tāpat Bukartam divas soda minūtes, septiņi metieni pa vārtiem (visvairāk komandā) un negatīvs lietderības koeficients (-1). "Zlin" atrodas priekšpēdējā 13. pozīcijā turnīra tabulā.

Slovākijā ŠHK37 izcīnīja 15. uzvaru sezonā, ar rezultātu 7:3 apspēlējot tabulas pastarīti Slovākijas U20 izlasi. Uzvarētāju rindās otros vārtus guva Edgars Brancis, kuram arī rezultatīva piespēle piekto vārtu guvumā. Brancis šosezon guvis septiņus vārtus savas komandas labā. ŠHK37 atrodas sestajā pozīcijā 11 komandu konkurencē.

Dānijā "Stars" ar uzbrucēju Robertu Jekimovu ierindā viesos ar 1:3 piekāpās "SonderjyskE", bet latvietis palika bez punktiem. Šosezon Jekimovam 19 mačos astoņi vārti un 11 rezultatīvas piespēles."Stars" atrodas septītajā vietā desmit komandu konkurencē.

Polijā uzvaras izcīnīja divas latviešu pārstāvētās komandas. "Sanok" ar aizsargu Artūru Salliju viesos uzveica (2:0) "Tychy". Artūram rezultatīva piespēle, divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients (+1). Savukārt "Bytom" ar 3:1 izbraukumā uzveica "Torun", bet uzvarētāju sastāvā Krišs Lipsbergs ar rezultativitāti neizcēlās. Tikmēr Edgars Cgojevs guva divus vārtus un atdeva piespēli "Opole" zaudējumā Katovices komandai (3:5).

Elvis Merzļikins atvairīja 45 (!) no 48 metieniem, palīdzot "Lugano" ar 4:3 mājās apspēlēt "Kloten Flyers". Savukārt Ivars Punnenovs palika rezervē un noskatījās kā "Tigers" ar 1:5 mājās atzīst līdervienības "ZSC Lions" pārākumu. Lugano komanda ieņem sesto pozīciju, bet "Tigers" ir priekšpēdējā 11. vietā.

Šveices pēc spēka otrajā līgā "Thurgau" ar 1:2 savā laukumā piekāpās "Red Ice", bet zaudētāju sastāvā uzbrucējs Toms Andersons atdeva rezultatīvu piespēli komandas vienīgo vārtu guvumā, kā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-02 00:00, pirms 8 gadiem
Elvim šosezon tāda stabila spēle, daudz atvairītie metieni katrā spēle, procents arī labs, kontraktam pēdejais gads. Tad jau redzēs, kas notiksies vasarā.
, 2015-12-02 00:25, pirms 8 gadiem
MigelsElo rakstīja: Elvim šosezon tāda stabila spēle, daudz atvairītie metieni katrā spēle, procents arī labs, kontraktam pēdejais gads. Tad jau redzēs, kas notiksies vasarā.
Jāskatās, kas notiks Kolumbusas sistēmā, NHL Bobrovskim un Makelhenijam vēl līgumi uz 2-3 sezonām. AHL ir jauns soms un zviedrs Forsbergs, kuram šogad pēdējais līguma gads, pagājušogad Forsbegam bija 5 spēles NHL un sniegums bija stipri viduvējš, šogad it kā AHL viņam stati labāki, bet nu jāskatās, kādi būs Kolumbusai plāni attiecībā uz viņu un Elvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-02 02:53, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: labi ,ka Bukartam spiele Čehijā aizgoujus...žāl,ka Ladā nauzkopova - moš KHL kai leiģionārs beutu aizķierīs.
Varu tikai piekrist. Žēl, ka Ladā netika (kaut ko aģenti laikam nesarunāja, spriežot pēc Ābola teiktā), bet nu varbūt Čehijā atradīs labāku vietu. Komanda gan pašvaka šķiet, lai viņš varētu realizēt savu potenciālu. Vienīgi tad, ja tā kā trepe uz nākamo līmeni. Bet nu vēl laiks ir to visu vērst par labu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-02 07:08, pirms 8 gadiem
HuliManiBanoo rakstīja: Zirgam gols
1+1!
, 2015-12-02 07:47, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Varu tikai piekrist. Žēl, ka Ladā netika (kaut ko aģenti laikam nesarunāja, spriežot pēc Ābola teiktā), bet nu varbūt Čehijā atradīs labāku vietu. Komanda gan pašvaka šķiet, lai viņš varētu realizēt savu potenciālu. Vienīgi tad, ja tā kā trepe uz nākamo līmeni. Bet nu vēl laiks ir to visu vērst par labu.
Nav Ābolam vajadzīgs tāds spēlētājs kā Bukarts.
, 2015-12-02 09:37, pirms 8 gadiem
KARLSRUHE rakstīja: Nav Ābolam vajadzīgs tāds spēlētājs kā Bukarts.
Paskaties cik daudzi no Ābola uzbrucējiem var palepoties ar kaut vai 20 punktu sezonu KHL? Bumagins vienu gadu ir 37 sapelnijis vēl kādi 3 ap 20 visiem citiem labākā gadījumā padsmit punktu sezonas. Bukijs tur 3.maiņā mierīgi varētu spēlēt, ja drusku pamainītu attieksmi, kas cik dzirdēts RD ir drusku pieklibojis, bet nu talants čalim ir var tik novēlēt Girga darbaspējas un mērķtiecību...
, 2015-12-02 09:39, pirms 8 gadiem
Nav pieminēts, ka vakar VHL spēlē A.Ozoliņam kārtējā piespēle spēlē pret Rjazaņ komandu. Šosezon Ozoliņam 27 spēlēs 15 punkti (2+13) un +12 lietderības koeficients.
, 2015-12-02 10:11, pirms 8 gadiem
KARLSRUHE rakstīja: Nav Ābolam vajadzīgs tāds spēlētājs kā Bukarts.
Intervijā viņš saka ka bija gan vajadzīgs, bet Bukarts (vai āgents) nevienojās ar kluba vadību, Artis bij prasījus Bukartu
, 2015-12-02 10:18, pirms 8 gadiem
Sen jau Bukartam no TRTDiņu kluba vajadzēja tīties prom! Nav vairs "siltumnīcas apstākļi" un nu ir pašam jārāda ko var! Te vairs haltūrēt nevar!
, 2015-12-02 10:24, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Intervijā viņš saka ka bija gan vajadzīgs, bet Bukarts (vai āgents) nevienojās ar kluba vadību, Artis bij prasījus Bukartu
Ar vienu pašu Bukartu šaubos vai Jēpim pietiktu! Kaut gan piem. tāds Bukarts pa vienu malu, piem. Indrašis pa otru pa vidu ieliec kādu normālu uz pasiem tendētu centru un netizla uz vārtu gūšanu tendēta maiņa gatava, kas ne tādus vien karuseļus var pretinieku zonā sagriezt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-02 13:47, pirms 8 gadiem
Izlasei- abi labi !
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.