Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ādams Ludvigs Lēvenhaupts

EKSPERTS: DIVI LIELĀKIE CILVĒKI LATVIJAS SPORTĀ

LG

Labvakar, mīļie!

Esmu saņēmis informāciju no Sportacentrs.com par to, ka man pienākas divi Burn dzērieni par lieliskākajiem komentāriem kādos no portāla rakstiem.
Lielā Galda misija ir cēla. Ne tikai nest gaismu mazā lietotājā prātā ar pārdomātiem, precīziem komentāriem, analīzēm un prognozēm, bet arī rūpēties par apkārtējiem, sabiedrību, cilvēci kopumā.

„Mūsu ķermeņa centrā ir maza svētnīca lotosa zieda formā,
Un tur ir neliela telpa.
Tur rodama debess un elle; saule, mēness un zvaigznes, uguns, zibens, un vēji- mūsu sirdī mājo visa pasaule.”

Šos burvīgos vārdus teicis Austrumu Gurū Upanišadas. Pārfrāzējot Raini- mēs esam lieli tik, cik mūsu sirds!
Šodien es gribētu atvērt savu sirdi un savus divus Burn dzērienus simboliski un svinīgi dāvāt diviem šībrīža Latvijas lieliskākajiem sporta cilvēkiem valstī.

Savu pirmo Burn dzērienu es atdodu Sandim Ozoliņam. Par to, ka viņš ir labs. Viņš ir par labu hokeju, par labu Latviju, par labu Dinamo! Viņš ir par labiem un godīgiem valstsvīriem, kuri beidzot varētu ieviest kārtību valstī. Sandi, es zināju, ka Tu esi lielisks hokejists, bet nevarēju iedomāties, ka esi arī tik labs cilvēks un iestājies par mūsu visu saulaino nākotni, palīdzot pašiem lielākajiem Latvijas altruistiem, sirds cilvēkiem, kuri ir gatavi atdot sevi visu, visu savu mantu, sadegt liesmās savas tautas dēļ! Viens no viņiem arī savulaik mūs mācīja, lai apgūstam angļu valodu un sakopjam savu sētu. Zinu, ka arī Tu esi šo viedo padomu ņēmis vērā, jo Tavi bērni angļu valodā ir tik lieliski, ka pat nemaz nezina savu valodiņu. Lūk, tā ir ziedošanās cēlu nācijas mērķu vārdā. Sandis savā dzīvē ir piepildījis „amerikāņa sapni”- no nekā kļuvis par augstāko izcilību- no ierindas NHL spēlētāja kļuvis par pašu Labāko Latvieti. Paldies Tev! Lai labi garšo!

Savu otro Burn es atdošu izcilākajam Latvijas sporta cilvēkam ārpus sporta laukumiem- Guntim Ulmanim. Bez viņa mums nebūtu laba Dinamo un labas valsts. Nebūtu arī laba Ozoliņa labajā Dinamo. Viennozīmīgi pats erudītākais un kompetentākais sabiedriskās dzīves vadītājs Latvijā Ulmaņa kungs ir ne tikai kompetents un cēls, bet arī dāsns, dāvājot mūsu valstij tautas klubu „Dinamo”. Kurš gan vēl tik vieglu smaidu uz lūpām spētu aptīt ap pirkstu pašu „Gazprom” un kopā ar labiem patriotiskiem domubiedriem izvilkt no viņu kabatām miljonus? Pateicoties Guntim, vismaz hokejā esam atgriezušies labajā Krievijā un varam baudīt īstus hokeja svētkus plašajā un varenajā Krievzemē. Gunti, dažus malkus no sava Burn Tu varētu atdot arī Jurim Savickim un Guntim Rāvim- abiem, kuri savulaik labi rūpējās par mūsu visu drošību, bet tagad savā dāsnumā iet viens pie Tavas kreisās rokas, bet otrs- pie labās!
Gunti, paldies Tev!

Sandi un Gunti! Rakstiet man ar PM, es pateikšu kodu. Sandi, Tavu vēstulīti gaidīšu uzreiz pēc spēles Omskā, bet Gunti- Tu nesteidzies, var arī rīt. Šodien un rīt dienas pirmā puse Tev noteikti diezgan karsta.

Ar mīlestību un plašu sirdi,
Ādams

Es savu Burn labrāt atdotu

  • 71

  • 11

  • 15

  • 31



Slēpts komentārs: Abrags
, 2010-10-01 13:07, pirms 14 gadiem
Runaajot par Ozo (un arii citiem hokejistiem), es arii nebriinotos ka vinjsh iipashi labi nepaarzin LV politiku, kaa nekaa NHL speeleejot LV bija reti...un pro liimenii sportojot maz ir briivaa laika politiku peetiishanai...vai vienkaarshi politika vinju visspaar neinteresee un reaali ir po par to...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: einsteins
, 2010-10-01 13:13, pirms 14 gadiem
einsteins rakstīja: durni. joprojām vakaru no dienas neatšķir.
domāju būsi jau nedaudz sapratis savus stulbumus, bet nekā viss paliek ar vien trakāk.
p.s. Biedriņš - NBA policists
Ko viņš nepareizi uzrakstīja? Bez Ulmaņa iniciatīvas un Krievijas naudas nekāda Rīgas Dinamo nebūtu un mums nebūtu par ko priecāties ledus laukumos. Varētu gaidīt reizi gadā maija sākumu ar tradicionālajām 6-7 izlases spēlēm un viss.
, 2010-10-01 13:14, pirms 14 gadiem
GaryII rakstīja: Runaajot par Ozo (un arii citiem hokejistiem), es arii nebriinotos ka vinjsh iipashi labi nepaarzin LV politiku, kaa nekaa NHL speeleejot LV bija reti...un pro liimenii sportojot maz ir briivaa laika politiku peetiishanai...vai vienkaarshi politika vinju visspaar neinteresee un reaali ir po par to...
Un tieši tāpēc jo augstāki vērtēju viņu drosmi- pat īpaši nepārzinot situāciju Latvijas politikā- mesties pie labiem cilvēkiem un cēli cīnīties par ideju!
, 2010-10-01 13:19, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Ko viņš nepareizi uzrakstīja? Bez Ulmaņa iniciatīvas un Krievijas naudas nekāda Rīgas Dinamo nebūtu un mums nebūtu par ko priecāties ledus laukumos. Varētu gaidīt reizi gadā maija sākumu ar tradicionālajām 6-7 izlases spēlēm un viss.
dzīvē hokejs ir galvenais un viss pārējais ir otršķirīgs?
, 2010-10-01 13:22, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: dzīvē hokejs ir galvenais un viss pārējais ir otršķirīgs?
Sporta fanam noteikti. Vēl alus vajadzīgs. Jau Senā Romas patrīciešiem bija skaidrs, ko vajag plebejiem (prastajai tautai)- "maizi un izpriecas". Romas impērija ar to ilgi noturējās.
Latvija pagaidām tikai 20 gadus turās, tā kā šis resurss vēl ne tuvu nav izsmelts.
, 2010-10-01 13:24, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Sporta fanam noteikti. Vēl alus vajadzīgs. Jau Senā Romas patrīciešiem bija skaidrs, ko vajag plebejiem (prastajai tautai)- "maizi un izpriecas". Romas impērija ar to ilgi noturējās.
Latvija pagaidām tikai 20 gadus turās, tā kā šis resurss vēl ne tuvu nav izsmelts.
kā redzi - par to pašu Romu runājot, tai teicienā ir 2 vārdi: bez "izpriecām" arī "maize".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-01 13:28, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kā redzi - par to pašu Romu runājot, tai teicienā ir 2 vārdi: bez "izpriecām" arī "maize".
Alus ir šķidrā maize. Un šis teiciens jau radies mūsu pašu valstī, tak čto viss štimt. Par šķidro suslu (maizi) pienācīgi rūpējās RD draugs un sponsors "Aldaris", ta kā izbaudi fana dzīves romantiku, nedomā par blakuslietām!
, 2010-10-01 13:28, pirms 14 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: cēli cīnīties par ideju!
Domaa vinji tur baigi cinaas, varbuut vienkaarshi lieka nauda netraucee kabataa
, 2010-10-01 13:34, pirms 14 gadiem
Varētu tēlot pārsteigumu, bet diemžēl nesanāks. Nedaudz pat esmu gandarīts par to, kas šobrīd notiek ar Dinamo.
, 2010-10-01 13:35, pirms 14 gadiem
par Ulmani 100 % jāpiekrīt. ne tikai izcilākais Latvijas sportā,bet arī politikā. ar lielām cerībām raugos uz šīm vēlēšanām - ja Ulmanis panāca krievijas karaspēka izvešanu, panāks arī samazināto pvn nodokli pienam un maizei!
, 2010-10-01 13:36, pirms 14 gadiem
Sandis viennozimigi ir malacis un izdarijis pareizu izvēli. Domāju jebkuram saprātīgam Latvietim ir skaidrs. Alternatīvas, par ko balsot, ir tikai divas - PLL vai Saskaņas centrs. Ne jau par valsts izpārdevējiem vai nacionālistiem balsosim. Valsts ir beidzot jāsakārto! Pats vēl neesmu izšķīries un galejo izvēli izdarīšu tikai rītdien. Gribētu arī dzirdēt sportacentra lietotāju viedokli, kurš iespējams palīdzēs man izdarīt izvēli. Ko Jūs iesakat - PLL vai Saskaņas centrs?
Slēpts komentārs: labdien
, 2010-10-01 13:38, pirms 14 gadiem
SC = parex cilveeku nauda
PLL = Skeele, Kalviitis Slesers un citi kadri
Izveelies kuriem labaak gribi atdod valsts naudu (savu un uz priekshu
, 2010-10-01 13:40, pirms 14 gadiem
labdien rakstīja: Rīt visi uz vēlēšanām! Par Dinamo! Par PLL! Par rožainu un stabilu nākotni!
"Mēs bijām bezdibeņa pašā malā, bet tagad spersim platu soli uz priekšu".
, 2010-10-01 13:42, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: par Ulmani 100 % jāpiekrīt. ne tikai izcilākais Latvijas sportā,bet arī politikā. ar lielām cerībām raugos uz šīm vēlēšanām - ja Ulmanis panāca krievijas karaspēka izvešanu, panāks arī samazināto pvn nodokli pienam un maizei!
Ta gan..Ulmanis.....Bez Ulmaņa jau gan Krievu karaspēks vēl tagad būtu Latvijā......domā, ko runā!!
, 2010-10-01 13:43, pirms 14 gadiem
Pats_zinu rakstīja: Sandis viennozimigi ir malacis un izdarijis pareizu izvēli. Domāju jebkuram saprātīgam Latvietim ir skaidrs. Alternatīvas, par ko balsot, ir tikai divas - PLL vai Saskaņas centrs. Ne jau par valsts izpārdevējiem vai nacionālistiem balsosim. Valsts ir beidzot jāsakārto! Pats vēl neesmu izšķīries un galejo izvēli izdarīšu tikai rītdien. Gribētu arī dzirdēt sportacentra lietotāju viedokli, kurš iespējams palīdzēs man izdarīt izvēli. Ko Jūs iesakat - PLL vai Saskaņas centrs?
Ušakovs it kā ir ilgi bijis pie varas, bet Latvijas lauki turpina grimt nabadzībā, paskaties uz bezdarba procentu Latgalē... jādod beidzot iespēja tiem,kam tā nav bijusi dota - PLL!!! Zatlers ar Ušakovu mūs ir ieveduši krīzē, Ulmanis no tās izvedīs!
, 2010-10-01 13:44, pirms 14 gadiem
GaryII rakstīja: SC = parex cilveeku nauda
PLL = Skeele, Kalviitis Slesers un citi kadri
Izveelies kuriem labaak gribi atdod valsts naudu (savu un uz priekshu
Tu te nenirgājies!
SC ir gudri jauni politiki ar simpātisko, pieklājīgo Rīgas mēru priekšgalā. Par blakuslietām saistiībā ar finansējumu neinteresējos. Skatos vīru no cepures, kā teikt.
PLL savukārt ir teju viss Latvijas sporta un kultūras zieds. Ko vērts vien ir Sanda Ozoliņa un Raimonda paula atbalsts. Un tāpat atšķirībā no citiem politikiem vinu līderi savu vārdu tur. Tas ir CIETI!
, 2010-10-01 13:48, pirms 14 gadiem
sienaazis rakstīja: Ta gan..Ulmanis.....Bez Ulmaņa jau gan Krievu karaspēks vēl tagad būtu Latvijā......domā, ko runā!!
Bez Ulmaņa mums nemaz neatkarības nebūtu,atmodas laika līderis, kas arī nozīmē, ka joprojām būtu psrs un protams arī Krievijas karaspēks Latvijā. Iesaku pamācīties vēsturi,ja pats neesi tik vecs un neatceries...
, 2010-10-01 13:48, pirms 14 gadiem
Pats_zinu rakstīja: SC ir gudri jauni politiki ar simpātisko, pieklājīgo Rīgas mēru priekšgalā.
Vinji gana suliigi lamaajas sevishki RD seedees, man ari patiik. CIETI bl..!
, 2010-10-01 13:49, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: Ušakovs it kā ir ilgi bijis pie varas, bet Latvijas lauki turpina grimt nabadzībā, paskaties uz bezdarba procentu Latgalē... jādod beidzot iespēja tiem,kam tā nav bijusi dota - PLL!!! Zatlers ar Ušakovu mūs ir ieveduši krīzē, Ulmanis no tās izvedīs!
Man lauki neinteresē. Dzīvoju Rīgā un nekur citur braukt netaisos.
, 2010-10-01 13:50, pirms 14 gadiem
Jebkurš normāls latvietis balsos par vienu no trim politiskiem spēkiem- PCTVL, Saskaņas Centru vai PLL. Šī arī būtu ideālā koalīcija, ja vien, dieviņ dod, PCTVL tiek iekšā. Te es saredzu ideālu komandu- vienu komandas daļu veidotu kārtīgi nacionālisti, tautsaimniecības atjaunotāji ar stingrām valsts un nācijas interesēm (AŠ, AŠ), bet otro daļu- balansējošie, draudzīgie integratori, kuri arī palīdzēs Latvijas ekonomiku pavērst perspektīvajā Austrumu virzienā.
, 2010-10-01 13:52, pirms 14 gadiem
Pats_zinu rakstīja: Man lauki neinteresē. Dzīvoju Rīgā un nekur citur braukt netaisos.
jā un kartupeļus un pienu gatavo Maximas pavārītes. tā jau ir,mums te Rīgā ar laukiem nekāda sakara
, 2010-10-01 13:54, pirms 14 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Jebkurš normāls latvietis balsos par vienu no trim politiskiem spēkiem- PCTVL, Saskaņas Centru vai PLL. Šī arī būtu ideālā koalīcija, ja vien, dieviņ dod, PCTVL tiek iekšā. Te es saredzu ideālu komandu- vienu komandas daļu veidotu kārtīgi nacionālisti, tautsaimniecības atjaunotāji ar stingrām valsts un nācijas interesēm (AŠ, AŠ), bet otro daļu- balansējošie, draudzīgie integratori, kuri arī palīdzēs Latvijas ekonomiku pavērst perspektīvajā Austrumu virzienā.
un par Daugavas racējiem ne?
, 2010-10-01 13:55, pirms 14 gadiem
Patiesībā, lai KHL nerastos problēmas ar Latvijas himnas atskaņošanu, kā tas nesen notika pie hantiem un mansiem, Latvija, līdzīgi kā Putinistāna varētu pārņemt bijušo PSRS himnu. Manuprāt, hokeja vārdā tas būtu attaisnojami, jo nekas cits jau mums nav vajadzīgs. Tad varētu sezonas atklāšanās vai noslēgumos visa arēna draudzīgi dziedāt "sojuz ņerušimij". Kā izrādās, nemaz tik tālu tie vārdi no patiesības nav, tas "sojuz" tiešām ir grūti "rušimij", tepat vien vēl esam.
, 2010-10-01 13:56, pirms 14 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Jebkurš normāls latvietis balsos par vienu no trim politiskiem spēkiem- PCTVL, Saskaņas Centru vai PLL. Šī arī būtu ideālā koalīcija, ja vien, dieviņ dod, PCTVL tiek iekšā. Te es saredzu ideālu komandu- vienu komandas daļu veidotu kārtīgi nacionālisti, tautsaimniecības atjaunotāji ar stingrām valsts un nācijas interesēm (AŠ, AŠ), bet otro daļu- balansējošie, draudzīgie integratori, kuri arī palīdzēs Latvijas ekonomiku pavērst perspektīvajā Austrumu virzienā.
Par PLL kā "tautsaimniecības atjaunotājiem" pilnīgi piekrītu- vislabāk saremontēt nestrādājošu mehānismu (lasi- izlabot pieļautās kļūdas) var tieši tas, kurš šīs kļūdiņas ir pieļāvis, jo zina, tieši kurā vietā ir jāremontē. Laist pie remontēšanas cilvēkus no malas, kuriem paies laiks, kamēr vispār iepazīs mehānisma uzbūvi, būtu neprāts un avantūra, ko mūsu valsts nedrīkstētu atļauties, tikai ne tagad.
, 2010-10-01 13:58, pirms 14 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Jebkurš normāls latvietis balsos par vienu no trim politiskiem spēkiem- PCTVL, Saskaņas Centru vai PLL. Šī arī būtu ideālā koalīcija, ja vien, dieviņ dod, PCTVL tiek iekšā. Te es saredzu ideālu komandu- vienu komandas daļu veidotu kārtīgi nacionālisti, tautsaimniecības atjaunotāji ar stingrām valsts un nācijas interesēm (AŠ, AŠ), bet otro daļu- balansējošie, draudzīgie integratori, kuri arī palīdzēs Latvijas ekonomiku pavērst perspektīvajā Austrumu virzienā.
Taisnība. Biju piemirsis Bites ar viedo Tatjanu Zdanoku priekšgalā. Sis arī ir labs variants, tikai mazliet bail, ka cik saprotu vini var netikt iekšā un tad sanāks ka savu balsi būšu izmetis vējā, līdz ar to atdevis valsts izpārdevējiem. To nedrīkst pielaut!
, 2010-10-01 13:59, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Patiesībā, lai KHL nerastos problēmas ar Latvijas himnas atskaņošanu, kā tas nesen notika pie hantiem un mansiem, Latvija, līdzīgi kā Putinistāna varētu pārņemt bijušo PSRS himnu. Manuprāt, hokeja vārdā tas būtu attaisnojami, jo nekas cits jau mums nav vajadzīgs. Tad varētu sezonas atklāšanās vai noslēgumos visa arēna draudzīgi dziedāt "sojuz ņerušimij". Kā izrādās, nemaz tik tālu tie vārdi no patiesības nav, tas "sojuz" tiešām ir grūti "rušimij", tepat vien vēl esam.
Pilnībā piekrītu
, 2010-10-01 14:00, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Patiesībā, lai KHL nerastos problēmas ar Latvijas himnas atskaņošanu, kā tas nesen notika pie hantiem un mansiem, Latvija, līdzīgi kā Putinistāna varētu pārņemt bijušo PSRS himnu.
VArbuut peec 2 oktobra sho "probleemu" kaads atrisinaas
, 2010-10-01 14:02, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: Ušakovs it kā ir ilgi bijis pie varas, bet Latvijas lauki turpina grimt nabadzībā, paskaties uz bezdarba procentu Latgalē... jādod beidzot iespēja tiem,kam tā nav bijusi dota - PLL!!! Zatlers ar Ušakovu mūs ir ieveduši krīzē, Ulmanis no tās izvedīs!
Nu jā, Šleseram un Šķēlei izdevības nav bijušas, par maz privatizēja, raušot miljonus. Domā, ko raksti. Kalvītis bija no tās pašas brandžas.
, 2010-10-01 14:03, pirms 14 gadiem
Swordsman rakstīja: Bez Ulmaņa mums nemaz neatkarības nebūtu,atmodas laika līderis, kas arī nozīmē, ka joprojām būtu psrs un protams arī Krievijas karaspēks Latvijā. Iesaku pamācīties vēsturi,ja pats neesi tik vecs un neatceries...
nu jā.."mazais", ja esi dzimis ap 93. gadu, tad jau tas tikai normāli, ka nezini, kas bijis pirms tam
, 2010-10-01 14:16, pirms 14 gadiem
sienaazis rakstīja: nu jā.."mazais", ja esi dzimis ap 93. gadu, tad jau tas tikai normāli, ka nezini, kas bijis pirms tam
labs piegājiens - izlasīt,ko es saku un atkārtot to pašu,tikai uz otru pusi. gaiša tev galva. nu neesmu dzimis ap 93.gadu,ko tagad darīsim?
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).