Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: LTG

Freibergs: trijās demokrātiskās valstīs analīzes bija negatīvas, bet šaubīgajā Krievijā - pozitīvas

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs turpina cīnīties par savu attaisnošanu dopinga lietošanas skandālā, viņš atmetis cerības ar hokeja palīdzību Ziemeļamerikā tikt pie izglītības un caur Amerikas Hokeja līgu (AHL) noskaņojies izsisties līdz Nacionālajai hokeja līgai (NHL). Savās pozitīvajās dopinga analīzēs viņš joprojām vaino nesakārtoto Krievijas antidopinga sistēmu un laboratoriju, sportists izteicies sarunā ar laikrakstu "Diena".

Pēc šīgada Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā un pašlaik neļauj spēlēt Eiropā. Jautājumā par precīzu diskvalifikācijas termiņu skaidrībai jābūt septembra vidū, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. IIHF piemērotie sodi gan nebūs spēkā Ziemeļamerikā.

pilns raksts pieejams šeit

Freibergs: trijās demokrātiskās valstīs...


, 2014-09-01 17:51, pirms 10 gadiem
Puisim par daudz galvā sakāpis. Vajag ar' aizdomāties Varbūt tās ir kādas vielas sekas...
, 2014-09-01 18:03, pirms 10 gadiem
Šī topika virsraksts iespārda.
Pievilkt pie dopinga analīzēm demokrātiju un autokrātiju ir jāprot.
Var tas patikt vai nepatikt, bet neskatoties uz Parašas patreizējo valsts iekārtu, viņi ir vistālāk tikuši dopinga apkarošanā. To viņus piespieda izdarīt daudzie dopinga gadījumi viņu pašu valsts sportistu aprindās.
, 2014-09-01 19:16, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šī topika virsraksts iespārda.
Pievilkt pie dopinga analīzēm demokrātiju un autokrātiju ir jāprot.
Var tas patikt vai nepatikt, bet neskatoties uz Parašas patreizējo valsts iekārtu, viņi ir vistālāk tikuši dopinga apkarošanā. To viņus piespieda izdarīt daudzie dopinga gadījumi viņu pašu valsts sportistu aprindās.
daļēji jau viņam ir taisnība, nedemokrātisks režīms - necaurspīdīgums - korupcija - naudas vara - zema kvalitāte, nu cipa gandrīz tāpat kā te Latvijā, bet neredzu nekādu iemeslu Krievijas speciālistiem iegāzt Latvijas sportistu, tad jau drīzāk kādu amerikāni vai mūsu renes sportistus, bet ne hokejsitus...
, 2014-09-01 19:23, pirms 10 gadiem
pleesonja rakstīja: daļēji jau viņam ir taisnība, nedemokrātisks režīms - necaurspīdīgums - korupcija - naudas vara - zema kvalitāte, nu cipa gandrīz tāpat kā te Latvijā, bet neredzu nekādu iemeslu Krievijas speciālistiem iegāzt Latvijas sportistu, tad jau drīzāk kādu amerikāni vai mūsu renes sportistus, bet ne hokejsitus...
Tas tāpat ir skaidrs, ka kopš sportā valda nauda, ne Rietumos, ne Austrumos ne par ko drošs nevari būt attiecībā uz dopingu un toto (lasi-lielu naudu) sportā.
Tomēr Freiberga gadījumā šis domu lidojums ir stipru par augstu, jo viņš nav tāda kalibra sportists, lai krievi viņu tagad speciāli baigi gāztu iekšā.
, 2014-09-01 19:50, pirms 10 gadiem
Čalis tagad tēlo apbižoto! Žēl paliek viņš.. joks protams
, 2014-09-01 19:54, pirms 10 gadiem
Olimpisko Spēļu laikā jau dopinga analīzes neveic rīkotājvalsts (Krievija), bet gan starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) un apšaubīt šo cilvēku darbu.. muļķis!

Ralfijs visu Latviju gribēja apmuļķot ar to ka lai visi domā kā sliktie krievi iegāza mazo latvju bāleliņu kurš nu ir nepatiesi apsūdzēts!
, 2014-09-01 21:55, pirms 10 gadiem
Freibergs ir gan tāds riktīgs hiper-patriots, tāpēc šādas replikas ir nekas cits kā mēģinājums savu vainu piesegt ar "mūžīgo ienaidnieku" - Krieviju.

Ir jābūt aklam, lai neredzētu kā Freibergs mainījās kopš spēlēšanas NCAA - pat ar neapbruņotu aci bija redzams, ka viņš ir KRIETNI pielicis muskuļu masā.

Spēlējot hokeju, trenējoties hokejā un vēl paralēli mācoties to bez farmakoloģiskiem līdzekļiem, kas savā vairumā ir aizliegti un ievietoti dopinga sarakstos, to nevar izdarīt. Tā ir fizioloģija.

Ar dopingu var. Freibergam tika atrasts parasts testesterons, precīzāk metabolīti, kas paliek sadaloties konkrētām vielām.

Par to, ka citās laboratorijās testi ir bijuši ok... nav jau zināms uz ko Freibergs tika testēts. Tāpat, ja nu kas, analīžu paņemšana nenozīmē testēšana. Tas ir tāds negaidītuma efekts un savdabīgs kontroles mehānisms. Pārbauda tikai dažus, pie tam uz kaut ko konkrēti. Nav tādas "pārbaudes uz visu dopingu".

Rakstīju jau pirms kāda laika - Freibergam ir unikāla iespēja paklusēt. Tā pa lielam viņu neviens Latvijā nenosoda, ka, vot, tāds un šitāds... lielākā daļa jau pat aizmirsusi, a viņš tagad plātās.
Vēl muļķīgākā situācijā viņš sevi nostāda tāpēc, ka šī DSQ viņam hokejista karjerā PILNĪGI NEKO globāli nemaina.
Pie tam, viņam JAU TAGAD ir AHL līgums... .

Nu tas tik parāda viņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-06 15:40, pirms 10 gadiem
šitā dopingotāja dēļ varēja izlasi disq un nogriezt reitingā, šito zēnu, kas redz tikai sevi, izlasei NEVAR laist tuvumā, ipaši pēc viņa teiktā pašam imitējot baltu un pūkainu, neapjēgdams sekas globālā limenī
Rihards Bernhards (Nr. 97) cīņā Rīgas "Mogo"/LSPA vārtu priekšā. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
4

Rīdziniekiem neieskaita vārtus, "Zemgale" panāk finālsērijas atgriešanos Jelgavā

Latvijas atklāto hokeja meistarsacīkšu finālsērijas otrajā kaujā Jelgavas "Zemgale"/LBTU savā laukumā ar 1:0 pieveica Rīgas "Mogo"/LSPA, reabilitējoties par klupienu aizvakar.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana