Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Šatana vadītā federācija tomēr atņem "Banska Bystrica" šosezon piešķirto titulu

Agris Suveizda

Šatana vadītā federācija tomēr atņem "Banska Bystrica" šosezon piešķirto titulu
Miroslavs Šatans. Foto USA Today Sports/Scanpix

Slovākijas Hokeja federācijas Izpildkomiteja nolēmusi atcelt 12. martā Līgas padomes pieņemto lēmumu par čempiones titula pasniegšanu regulārās sezonas uzvarētājai "Banska Bystrica", kas tobrīd ieguva trešo zeltu četru gadu laikā.

Slovākija bija viena no hokeja līgām, kas sākotnēji nolēma kronēt čempioni. Regulārā sezona bija aizvadīta pilnā apjomā, un tajā ar 120 punktiem 55 mačos pārliecinoši triumfēja "Banska Bystrica", par 12 punktiem apsteidzot Bratislavas "Slovan" un par 14 punktiem apsteidzot "Košice". Vicečempione Bratislavas "Slovan" drīz pēc tam atklātā vēstulē publiski iestājās pret medaļu pasniegšanu.

Pirms gandrīz trim nedēļām notikušajā Līgas padomes sēdē balsojums bija divi pret vienu par labu sezonas čempiones noteikšanai. Pret bija federācijas prezidents un leģendārais slovāku hokejists Miroslavs Šatans, kurš savas domas nav mainījis un joprojām bija pret titula pasniegšanu. "Slovākijas hokejs nav viena pati "Banska Bystrica", lakoniski noteica Šatans.

Lēmuma maiņu federācija pamatoja ar to, ka tā statūtos ir noteikusi, ka visi federācijas biedri ir vienlīdzīgi, bet līgu gadījumā lēmums nav bijis vienlīdzīgs – kamēr citās līgās tituls netika izcīnīts, Ekstralīgā to pasniedza. Tādējādi Ekstralīga tagad ir pielīdzināta pārējiem turnīriem. "Banska Bystrica" gan saņems regulāras sezonas čempiones kausu, un vietu sadalījums paliks spēkā. "Banska Bystrica" arī tiks pie Čempionu līgas ceļazīmes.

Pēdējo vietu divpadsmit komandu konkurencē ieņēma "Detva", kuras rindās spēlēja arī 33 gadus vecais latviešu aizsargs Jānis Andersons. Tā viņam bija sestā sezona Slovākijā pēc kārtas, un Andersons 40 spēlēs atzīmējās ar astoņiem (2+6) punktiem, desmit soda minūtēm un negatīvu lietderību -3.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...