Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Ingars Dude: "Limožas klubam ir tālejoši mērķi..."

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ingars Dude: "Limožas klubam ir tālejoši mērķi..."
Ingars Dude.

Latvijas handbola izlases kapteiņa Ingara Dudes pārstāvētā komanda "Limoges Hand 67" piektdien aizvadīs pirmo spēli Francijas handbola virslīgā - "Starligue" čempionātā. Limožas komandai tā būs īpaša spēle, jo tā būs pirmā spēle komandas vēsturē Francijas spēcīgāko komandu līgā.

Handbolu Limožā spēlē jau sen, taču pilsētas komandas parasti bija zemākajās līgās. 2006. gadā vairākas komandas tika apvienotas vienā un sāka ceļu uz Francijas handbola virsotni no 4. līgas. Pirms pieciem gadiem "Limoges Hand 67" uzvarēja Nacionālajā līgā (3. līga pēc ranga) un iekļuva PRO2 līgā. Tieši šajā līgā Limožas komandai pievienojās Ingars Dude, kuram šī klubā būs piektā sezonā un trešā - komandas kapteiņa lomā. Pagājušajā nepabeigtajā ''Proliga'' (pēc ranga 2. līga) čempionātā Limožas komanda bija 2. vietā, virslīgas komandu skaita palielināšana tika pārcelta no nākamā uz šo gadu un tā Limožas komanda pirmo reizi vēsturē ir virslīgā.

Pirms debijas "Starligue" čempionātā Limožas komanda ir ievērojami pastiprinājusies - no Ungārijas čempionvienības "Veszprem" atnāca slavenais slovēnis Dragans Gajičs (Slovēnijas, Horvātijas, Ungārijas un Francijas čempions, 2015. gada pasaules čempionāta labākais vārtu guvējs, Francijas virslīgas jeb LNH labākais vārtu guvējs 2014. gada sezonā Monpeljē komandas rindās), no Nantes atnāca Žulians Emonē (2014. gada Francijas čempions ar "Dunkerque", 2018. gada EHF Čempionu līgas finālists ar "Nantes"), no norvēģu kluba OIF "Arendal" atnāca zviedrs Martins Lindels, no "Ivry" komandas atnāca Romualds Kollē (karjerā caurmērā 5,8 vārti spēlē LNH čempionātos), no "Nimes Gard" atnāca Parīzē dzimušais Alžīrijas izlases spēlētājs Miks Braselērs, no ThSV "Eisenach" (Vācijas 2. bundeslīga) atnāca Izraēlas handbola jaunais talants Joavs Mumbroso un no Polijas vicečempiona Plockas "Orlen Wisla" atnāca slovēnis Igors Žabičs (Portugāles un Slovēnijas čempions, spēlēja 2018. gada Eiropas čempionātā). Izskatās diezgan iespaidīgi. Kad Ingars savulaik minēja par iespējamo Gajuča pāreju, tad uztvēru to kā joku...

"Daudzi to uztvēra kā joku, taču jau februārī Dragans parakstīja līgumu. Viņš ir lielisks spēlētājs - joprojām viens no labākajiem labajā malā - un viņš ir lielisks cilvēks. Viņš ir personība, kas jebkurā komandā ir liela vērtība. Neviens no būtiskākajiem spēlētājiem nav aizgājis, tā ka komanda noteikti kļuva spēcīgāka," telefonsarunā pirms jaunās sezonas sākuma pastāstīja Ingars Dude. "Smags bija gatavošanās pirmais mēnesis, jo COVID-19 ietekmēja būtiski - katrs strādāja, cik vien tas bija iespējams, individuāli, tad sekoja smagi fiziskie treniņi. Pēdējās pārbaudes spēlēs kaut kas jau sāk veidoties. Komandā tomēr ir diezgan lielas pārmaiņas, tāpēc vajag laiku, kamēr būs saskaņa laukumā. Nospēlējām septiņas pārbaudes spēles un lielāko daļu - veiksmīgi. Tas dos papildus pārliecību. Varam būt 14. vietā un izkrist, bet varam būt arī 6. vai 7. vietā. Līgā ir izteikti 4-5 līderi, bet tālāk... Un arī līderi nav neuzvarami."

Var teikt, ka šis ir spēcīgākais komandas sastāvs kopš tajā esi?
- Noteikti. Komanda pastiprinājās katru gadu, klubs kļūst arvien profesionālāks, klubs arvien attīstās, taču tāds papildinājums ir pirmo reizi. Kluba vadība ir labi pastrādājusi, mums ir 9. vai 10. budžets visā līgā, kas debitantiem nav slikti. Daudziem klubiem vispār nav nākuši klāt jauni spēlētāji, bet tikai 2-3 aizgājuši prom.

- Kāda jaunajā sezonā būs Tava loma - ņemot vērā tieši komandas pastiprināšanos un tieši Žabiču līnijas spēlētāja pozīcijā?
- Spēles laiks būs dažāds un kopumā tas noteikti būs nedaudz mazāks, bet tas mani neuztrauc, jo tāpēc jau mana kvalitāte laukumā nebūs zemāka. Kādā spēlē laukumā būšu piecas minūtes, kādā citā - 30 minūtes, vēl kādā varbūt nespēlēšu nemaz, bet jau nākamajā - spēlēšu 40 minūtes. Visi trīs līnijas spēlētāji (vēl arī spānis Huans Andreu Kandau, kurš ir 2014. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs un kurš savulaik vienu sezonu spēlēja kopā ar Aivi Jurdžau "Hannover-Burgdorf" rindās Vācijas Bundeslīgā - A.K.) esam arī aizsardzības spēlētāji, tā ka nebūs obligāti un pēc iespējas jāveic spēlētāju maiņu, kad komanda pāries no aizsardzības uzbrukumā vai otrādi. Tas ir pluss.
- Trīs lielie favorīti acīmredzot ir PSG ar Daini Krištopānu, Monpeljē un Nantes komandas... Limožas galvenais uzdevums - palikt?
- Tā izskatās un tā visticamāk būs, taču notikt var visādi - ir vēl 2-3 komandas, kas šo trijnieku tieksies izjaukt. Skaidrs, ka pirmais mūsu uzdevums ir palikt līgā, taču vajag arī tiekties ieņemt pēc iespējas augstāku vietu. Kluba nākotnes vīzija - tikt pirmajā pieciniekā un iziet uz Eiropas skatuves. Tieši ar tādu nolūku klubs soli pa solim, bet nemitīgi attīstās un kļūst arvien spēcīgāks visās izpausmēs.

- Pirmā spēle jums būs 25. septembrī ar Nīmas komandu, kas pagājušajā nepabeigtajā sezonā finišēja 3. vietā, bet vēl pirms gada bija piektā...
- Tā ir viena no tām komandām, kas centīsies izjaukt prognozējamo favorītu trijnieku. Nīmas komandā taču spēlē slavenais Gigū (divkārtējs olimpiskais, četrkārtējs pasaules un trīskārtējs Eiropas čempions - A.K.), atnāca pieredzējušais slovēnis Kavtičniks (vēl 2004. gada Eiropas vicečempions - A.K.), atnāca Ēģiptes izlases spēlētāji Sanads un Hasams, komandā ir vairāki ļoti labi Francijas handbolisti. Francijā ir daudz labu spēlētāju, kuri nav izlasē un kuri nav plašākam lokam tik labi zināmi, taču viņi ir augstas klases meistari. Vienkārši izlasē ir vēl labāki...

- Ar nepacietību laikam gaidi tikšanos ar Daini Krištopānu...
- Ar milzīgu nepacietību! Es pret Daini līdz šim vispār nekad neesmu spēlējis. Beidzot varēsim satikties un parunāties klātienē, jo līdz šim nebija laika to izdarīt. Būs jāizbrauc pie Daoņa arī uz kādu Čempionu līgas spēli. Par Daini šeit daudz runā un man tas ir liels lepnums, ka viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē - citādāk Francijā par viņu neviens nerunā un neraksts - ir Latvijas izlases spēlētājs.

     [+] [-]

, 2020-09-23 16:17, pirms 4 gadiem
Par abpusēju rupjību abi tix pie sarkanās...
🤩

     [+] [-]

, 2020-09-23 18:15, pirms 4 gadiem
Veiksmi sezonā, nebūtu COVID19, varetu doties apskatities klātienē.