Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

HK "Varberg" un Kuģim divas uzvaras pēc kārtas

HK "Varberg" un Kuģim divas uzvaras pēc kārtas
Artūrs Kuģis sāk atgūt sportisko formu.

Divas uzvaras pēc kārtas Zviedrijas handbola virslīgā guva vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētais HK "Varberg" un turnīra tabulā pakāpās uz 13. vietu. Latvijas izlases vārtsargs arvien labāk iejūtas jaunajā komandā un atgūst sportisko formu.

Pirmā uzvara tika gūta savā laukumā pār IFK "Ystads" - 28:24, bet pēc trim dienām viesos ar 30:29 tika pārspēta komanda "Helsingborg". Ar 4 punktiem HK "Varberg" turnīra tabulā ieņerm 13. vietu, bet no 11. vietas, kas nodrošina palikšanu virslīgā, šķir tikai viens punktis, savukārt no 8. vietas, kas ļauj spēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā, šķir tikai divi punkti. Tamlīdzīgi aprēķini droši vien vēl ir pāragri, jo komandas aizvadījušas tikai 5-7 spēles (līderi ar 10 no 10 iespējamajiem punktiem ir "Kristianstad" handbolisti), taču šie divi panākumi pēc kārtas Varbergas komandai ir svarīgi gan punktu, gan psiholoģiskā ziņā.
"Abas šīs komandas ir starp mūsu tiešajām konkurentēm cīņā par vietas saglabāšanu virslīgā un tāpēc šīm uzvarām ir īpaša vērtība. Pirmā uzvara ir, otrā arī ir, komandas spēle sāk sakārtoties, ātrumam nāk klāt saskaņa sadarbībās," telefonsarunāa pēc otrās uzvaras teica Artūrs Kuģis. "Mūsu komandā nav vairāku izteiktu ārējās līnijas spēlētāju, kuri regulāri varētu gūt vārtus no 9-10 metriem, varbūt tikai igaunis Tooms tās ir, tāpēc komanda spēlē ātru handbolu, daudz cenšas apspēlēt "viens pret vienu". Komandas jaunie spēlētāji arvien labāk sāk saprasties arī "vecajiem" spēlētājiem. Vēl jau ir diezgan daudz kļūdu, taču jau ir labāk."
- Cik ilgi laiku šajās spēlēs sargāji vārtus?
- Pirmajā mačā vārtos biju apmēram 15 minūtes un to spēli uzvarējām diegan pārliecinoši, bet sestdien spēlēju jau 45 minūtes. Mums izdevās atspēlēties no -5, pēdējā minūtē panācām 30:29 un man izdevās atvairīt pēdējos divus metienus. Kopā atvairīju laikam 11 metienus. Pamazām sāk atgriezties spēles izjūta, optimālo sportisko formu vēl neesmu sasniedzis, taču daudz strādājam treniņos un vēl pēc divām trim nedēļām, pēc vēl dažām spēlēm vajadzētu būt vēl labāk."
Nākamā spēlē HK "Varberg" būs 17. oktobrī savā laukumā ar "Aranas" komandu, kurai ir tikai par vienu punktu vairāk.


Dainis Krištopāns (Nr. 10) ar biedriem. Foto: Eibner/Imago Images/Scanpix

Krištopāns komandas rezultatīvākais svarīgā panākumā cīņā par Eirokausiem

Vācijas handbola Bundeslīgā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja un pirmajā četriniekā vismaz līdz rītdienai atgriezās "Melsungen", savā laukumā ar 26:25 pieveicot "Lemgo".
Renārs Uščins. Foto: Maximilian Koch/Imago Images/Scanpix

Krištopāns Bundeslīgā iemet divus no septiņiem, Uščinam astoņu vārtu vakars

Pirmo uzvaru izbraukuma spēlēs Vācijas handbola Bundeslīgā kopš 22. decembra izcīnīja Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", ar 25:22 pārspējot sacensību pastarīti "Balingen-Weilstetten".
Jānis Valkovskis. Foto: Svenja Stache / HSC 2000 Coburg

Latvijas handbolisti ārzemēs rezultatīvi, bet ar mainīgām sekmēm vietējos čempionātos

Pagājušajā nedēļas nogalē rezultatīvas spēles savos ārzemju klubos aizvadījuši vairāki Latvijas handbolisti, spēlējot ar dažādām sekmēm, gan izcīnot uzvaras, gan piedzīvojot zaudējumus.