Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Uvis Strazdiņš "atklās" Allsvenskan handbola līgu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Uvis Strazdiņš "atklās" Allsvenskan handbola līgu
Uvis Strazdiņš uzbrukumā Latvijas izlases sastāvā.

Latvijas handbola izlases labās malas spēlētājs Uvis Strazdiņš piektdien debitēs Zviedrijas Allsvenskan jeb pēc ranga otrās līgas čempionātā Solnas AIK sastāvā. 21 gadu vecajam spēlētājam tas būs jauns pakāpiens viņa karjerā - piektdien AIK savā laukumā "Solnahallen" tiksies ar komandu "Skanela"..

Pirmais no visiem mūsu izlases spēlētājiem vai kandidātiem ārzemju klubos sezonu sāka līnijas spēlētājs Artūrs Meikšāns - Ludzas SK "Latgols" audzēknis spēlē Igaunijas čempionvienībā Pelvas "Serviti" un piedalījās Baltijas handbola līgas pirmajās jaunās sezonas spēlēs. Tagad kārta pienākusi Uvim Strazdiņam, nākamnedēļ pirmo spēli EHF Čempionu līgā "Paris St. Germain" rindās aizvadīs Dainis Krištopāns (Segedā pret "MOL-Pick"), bet tad jau sāksies Francijas, Vācijas 2. bundeslīgas un Turcijas čempionāti, kā arī Vācijas 3. līgas turnīrs, Norvēģijas 2. līgas turnīrs....

Solnas AIK komanda pagājušajā nepabeigtajā sezonā Allsvenskan līgā ieņēma 10.vietu. Šosezon jākāpj augstāk. Kā Uvis Strazdiņš ir ieguties jaunajā komandā un cik gatavs startam ir viņš pats?

"Komandā iejutos labi un ātri - 20. augustā ierados, bet pēc pāris dienām jau bija pirmā pārbaudes spēle. Pavisam esam aizvadījuši piecas pārbaudes spēles, komanda gatavojusies ir labi, taču dažiem pamatspēlētājiem ir nelieli savainojumi, tā ka labākajā sastāvā pirmajā spēlē nebūsim," telefonsarunā pastāstīja Uvis. "Labajā malā esam divi spēlētāji - bez manis arī viens vietējais spēlētājs, kuru treneris zina labāk un pagaidām viņam uzticas nedaudz vairāk. Spēlējam apmēram vienādu laiku, viņš sāk, bet tad pēc minūtēm 20 laukumā eju es. Būs jāizkonkurē...Redzēs, kā būs čempionāta spēlēs. Spēlēt tikšu noteikti, bet cik daudz - tas vispirms atkarīgs no paša. Vēl neesmu dabūjis atpakaļ spēku, jo nometu 10-11 kilogramus no svara un zuda arī spēks. Kamēr bija pauze, tikmēr strādāju pie vecākiem fermā Skrīveros, netrenējos un tā tie liekie kilogrami saskrēja... Skaidrs, ka ar tiem uz Zviedriju braukt nedrīkstēju, tā ka nācās pasvīst, lai lieko svaru dabūtu nost. Tagad trenažieru zālē atgūstu spēku, tā ka optimālajā sportiskajā formā vēl neesmu. Komandai katru darbadienu ir triju stundu treniņš - pusotra stunda ar bumbām jeb handbola treniņš un pusotra stunda svaru zālē."

- Cik leģionāru bez tevis vēl ir komandā?
- Atnāca Igaunijas izlases spēlētājs Obergs, kurš spēlē kreisā insaida pozīcijā, ir viens jauns norvēģis, kurš savulaik spēlēja Norvēģijā vienā komandā ar Jāni Pavloviču, tad ir viens bosnietis, bet viņš komandā jau sen.

- Kādi ir dzīvošanas apstākļi?
- Ļoti labi - dzīvoklis man ir gandrīz Stokholmas centrā. Līdz spēļu zālei Solnā un līdz abām treniņu zālēm jāiet apmēram 30 minūtes, bet ar metro - 10-15 minūtes. Spēles aizvadīsim Solnas zālē, kurā ir 4000 skatītāju vietu, taču skaidrs, ka vismaz pagaidām būs ierobežots skatītāju skaits un visi gribētāji tribīnēs tikt nevarēs.

- Esi profesionāla spēlētāja statusā?
- Jā, man ar klubu ir līgums, taču arī strādāšu. Koronavīrusa izraisīto seko dēļ klubs nevar piedāvāt tik lielu samaksu, lai varētu tikai spēlēt, tāpēc būs jāpastrādā. Pagaidām vēl nezinu, ko darīšu un cik daudz strādāsu. Vispār jau es pats varēšu izvēlēties, cik daudz strādāt, lai varētu apvienot ar treniņiem ur spēlēm. Treniņi darbdienās mums ir plkst. 17.30, bet piektdienās - plkst. 16. Nedēļas nogalē - spēle. Līdz jaunajam gadam mums Allsvenskan līgā paredzētas 16 spēles.

- Kādi ir komandas mērķi?
- Jātiek vismaz sešiniekā - tāds ir kluba vadības uzstādījums. Mēs paši ceram tikt četriniekā, lai varētu paspēkoties par tikšanu virslīgā. Pirmā komanda tur tiek uzreiz, bet nākamās trīs aizvadīs pārejas turnīru ar trim virslīgas komandām.

- Uz Latvijas izlases spēlēm tiksi?
- Tikšu. Man līgumā ir rakstīts, ka uz izlases spēlēm noteikti tieku palaists. Jācer, ka būšu labā sportiskā formā un mani uzaicinās.