Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Strazdiņam septiņi vārti Igaunijā, Tuminskis atgriežas laukumā 2. Bundeslīgā

Krišs Upenieks

Strazdiņam septiņi vārti Igaunijā, Tuminskis atgriežas laukumā 2. Bundeslīgā
Uvis Stradziņš. Foto: HC Kehra

Latvijas handbolisti aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadījuši kārtējās spēles dažādās Eiropas handbola līgās.

Vācijas 1. Bundeslīgā sāpīgu zaudējumu piedzīvojusi Latvijas izlases handbolista Aivja Jurdža ''DHfK Leipzig'', kas viesos līdzīgā spēlē piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 23:24 pret ''Erlangen'' handbolistiem. Jurdžs šajā mačā metienus pa vārtiem neizpildīja. Tikmēr Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona ''Rhein-Neckar Löwen'' ļoti pārliecinoši apliecināja savu meistarības pārākumu pret ''Die Eulen Ludwigshafen''. Pētersonam šajā mačā četri metieni un divi vārti. ''Rhein Neckar'' ar 11-1-2 bilanci ir ceturtajā vietā, bet Leipciga (4-1-10) ierindojas 14. pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Vācijas 2. Bundeslīgā kārtējo uzvaru izcīnījusi Ģirta Lilienfelda ''HSC 2000 Coburg'', kas savā laukumā ar 24:21 pieveica ''TuS Ferndorf''. Lilienfelds šajā spēlē ar vārtu guvumiem gan neizcēlās. Uzvara arī Austra Tuminska ''EHV Aue'', savu skatītāju priekšā ar 33:27 sakaujot ''DJK Rimpar Wölfe''. Tuminskis izpildīja divus metienus un guva vienus vārtus. Tikmēr vārtsarga Artūra Kuģa ''TW Grosswallstadt'' viesos ar 25:28 piekāpās ''VfL Lübeck Schwartau''. Artūrs šajā cīņā savas komandas vārtus sargāja 49 sekundes.

Francijas pēc spēka 2. līgā Ingara Dudes pārstāvētā ''Limoges'' turpina demonstrēt pārliecinošu sniegumu spēlēs savā laukumā un šoreiz komandas līdzjutējus iepriecināja ar 30:22 panākumu pret ''Caen''. Ingaram šajā spēlē divi gūti vārti un viens brīdinājums. Ar 6-1-4 bilanci ''Limoges'' pietuvojusies turnīra labāko četriniekam.

Igaunijas handbola līgā lielisku spēli aizvadījis gados jaunais Uvis Strazdiņš, kurš ar septiņiem vārtiem bija ''Kehra'' rezultatīvākais spēlētājs uzvarētā spēlē pret ''Viimsi/Tööriistamarket''. Vērts atzīmēt, ka ''Kehra'' Igaunijas čempionātā ar septiņās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām un vienu neizšķirtu turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.

Vācijas 3. Bundeslīgā ar trīs vārtu guvumiem izcēlās Elvijs Borodovskis, kuram arī viens brīdinājums, bet viņa pārstāvētajai ''TSG Hassloch'' viesos zaudējums pret ''HBW Balingen-Weilstetten II'' ar 27:29. Citā 3. Bundeslīgas mačā Māra Veršakova ''TSG Pforzheim'' ar 27:24 viesos uzvarēja ''HG Saarlouis''. Veršakovs pēdējos mačos bijis viens no komandas līderiem, bet šo spēli izlaida slimības dēļ. Lielais mačā nepiedalījās neliela savainojuma dēļ.

Islandes spēcīgākajā čempionātā vakar spēli aizvadījusi Latvijas handbolista Emīla Kurzemnieka ''Afturelding'', kas savā laukumā uzņēma ''Grotta'' handbolistus. Pēc pirmā puslaika rezultāts vēstīja neizšķirtu 13:13, bet otrajā nogrieznī mājinieki sev nodrošināja panākumu ar 26:23. Emīls diemžēl šajā spēlē ar vārtu guvumiem neatzīmējās.

Vācijas 4. Bundeslīgā savā zonā svarīgu uzvaru līderu spēlē izcīnījusi Evara Klešnika ''LIT Tribe Germania'' - 28:26 panākums pret ''ASV Hamm-Westfalen II''. Evaram šajā spēlē viens divu minūšu noraidījums. Savukārt vārtsarga Edgara Kukšas ''OHV Aurich'' tikusi galā ar ''TSV Bremervörde'' pretestību - 33:26. ''OHV Aurich'' ir pārliecinoša līdere savā zonā ar 11 uzvarām tikpat aizvadītajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv