Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Tuminskis un "Besiktas" - pret diviem Čempionu līgas uzvarētājiem

Tuminskis un "Besiktas"  - pret diviem Čempionu līgas uzvarētājiem
Austris Tuminskis. Foto: Edgars Vaivads/VOC

EHF Eiropas līgas (bijušais EHF kauss) grupu turnīrā Austra Tuminska pārstāvētais Turcijas čempions Stambulas "Besiktas" spēlēs vienā grupā ar diviem klubiem, kuri ir bijuši EHF Čempionu līgas uzvarētāji - SC "Magdeburg" no Vācijas un "Montpellier" no Francijas, kā arī ar komandām no Zviedrijas, Horvātijas un Krievijas.

SC "Magdeburg" savulaik desmit reizes bija VDR čempions, bet 2001. gadā kļuva par Vācijas čempionu un 2002. gadā tieši Magdeburgas komanda kļuva par pirmo Vācijas klubu, kas uzvarēja Čempionu līgā (iepriekš, vēl zem VDR karoga, divreiz uzvarēts Čempionu kausa izcīņā, kas tas pats turnīrs vien bija). Pagājušajā sezonā SC "Magdeburg" Vācijas 1.bundeslīgā finišēja 3. vietā.

Monpeljē komanda savukārt 2003. gadā kļuva par pirmo Francijas klubu, kas uzvarēja Čempionu līgā, bet 2018. gadā savu panākumu atkārtoja. Francijas čempionu tituls iegūts 14 reizes, bet pagājušajā sezonā - 2. vieta aiz PSG.
"Alingsas" komanda ir 2019. gada Zviedrijas vicečempione, pagājušajā nepabeigtajā sezonā (čempions līdz ar to netika nosaukts) "Alingsas" turnīra tabulā bija 1. vietā un reāli tēmēja uz trešo Zviedrijas čempiones titulu.
Našices "Nexe" ir Horvātijas handbola ... "Zagrebas ēna". Jau 12 gadus pēc kārtas šī komanda ir Horvātijas vicečempione. Aiz Zagrebas kluba.

Maskavas CSKA tika atjaunots šogad pēc 19 gadu ilgas pazušanas no handbola skatuves (savulaik 9 reizes bija PSRS čempions un vienreiz ieguva EHF Čempionu kausu). Par CSKA pārtapa Maskavas "Spartak" komanda, kas tika izveidota 2017. gadā un bija viena no spēcīgākajām Krievijā. CSKA rindās spēlē vairāki Krievijas izlases handbolisti, kā arī Ukrainas, Igaunijas (Deners Jānimā) un Melnkalnes izlašu spēlētāji.

Kā patīk šāda grupa? Astotdaļfinālā no katras grupas iekļūs 4 pirmās komandas un grupu turnīrs sāksies 20. oktobrī.
"No pirmā acu uzmetiena - patiešām traka grupa un ko mēs tur darīsim... Bet, ja nedaudz nomierinās un padomā, tad izteikti grandi ir tikai divi - Magdeburga un Monpeljē," tā par konkurentiem grupā Austris Tuminskis. "Jau spēlēt vien pret tādām komandām, kādas ir mūsu grupā, ir notikums un ieguvums, taču mēs cīnīsies par ceturto vietu un iekļūšanu astotdaļfinālā. Neiespējami tas nav."


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Marcel von Fehrn/Eibner-Pressefoto/Imago Images/Scanpix

Krištopāns palīdz Melzungenei izcīnīt svarīgu punktu pret pirmā trijnieka komandu

Vācijas handbola Bundeslīgā Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen" savā laukumā cīnījās 25:25 pret "Flensburg-Handewitt".