Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

"Lauvas" par Pētersonu miljonu nedod

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lauvas" par Pētersonu miljonu nedod
Aleksandrs Pētersons paliek pie Berlīnes "lapsām", cer spēlēt Čempionu līgā un drīs posīsies uz Latviju

Latvijas handbola audzēknis (bijušais arī Latvijas junioru un nacionālās izlases spēlētājs), olimpiskais vicečempions Īslandes izlases rindās Aleksandrs Pētersons nākamsezon tomēr turpinās spēlēt Berlīnes "Fuchse" rinās nevis pāries uz "Rhein-Neckar Lowen", par ko jau ziņoja Vācijas handbola aprindās.

"Viss ir ļoti vienkārši - klubi nevienojās savā starpā par man līguma izpirkšanu," situāciju skaidro Pētersons. "Man ar Berlīnes komandu vēl ir spēkā līgums un kluba vadība pieprasīja no "lauvām" miljonu eiro - lieciet galdā un Pētersons ir jūsu. Tāda transfēra starp Vācijas klubiem vēl nebija. Man līgums ir vēl uz gadu un viena gada dēļ "lauvas" no miljona šķirties negribēja."

Vēl nav teikts, kurā klubā Pētersons būtu ieguvējs sportiskā ziņā. Vācijas čempionu titulu jaunodrošināja HSV "Hamburg" (60 punktu), bet pa 53 punktiem pirms pēdējās spēļu kārtas ir eksčempinam THW "Kiel" un pašreizējam Aleksandra Pētersona klubam Berlīnes "Fuchse", savukārt "Rhein-Neckar Lowen" (klubam ir tas pats īpašnieks, kas "Hoffenheim" futbola klubam - Dītmars Hops) rēķinā ir 51 punkts. Pirmās trīs komandas nākamsezon spēlēs EHF Čempionu līgā un "lauvas" var palikt ārpus šā turnīra. Pēdējā 1. bundeslīgas čempionāta kārtā sestdien "lapsas" spēlēs Magdeburgā, bet "lauvas" izbraukumā ar TBV "Lemgo".
"Mums noteikti jāuzvar pēdējā spēlē, lai'finišētu otrajā vai trešajā vietā un ar tādu domu arī brauksim uz Magdeburgu", saka Pētersons.

Jau nākamotrdien Aleksandrs Pētersons ar Īslandes izlasi būs Latvijā, lai 8. jūnijā Dobelē Eiropas 2012. gada čempionāta kvalifikācijas spēlē tiktos ar Latvijas vienību. "Salinieki" ielidos Rīgā otrdien vakarā un taisnā ceļā no lidostas dosies uz treniņu Dobelē (dzīvos īslandieši Jelgavā).

  +2 [+] [-]

, 2011-06-02 12:00, pirms 13 gadiem
nu jā noderētu viņš mūsu izlasei, bet grūti spriest vai viņš būtu tik labs spēlētājs, ja paliktu dzīvot Latvijā.
P.S. kāds zin iemeslu kāpēc viņš pārstāv Islandi.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-02 13:12, pirms 13 gadiem
islande ir handbola lielvalsts, tas ir vienīgais sporta veids, kur šī mikro valsts ir pasaules elitē, tad nu arī cenšas!

     [+] [-]

, 2011-06-02 14:08, pirms 13 gadiem
kaadi vsp ir lielaakie, daargaakie dariijumi handbolaa? ja kaads zin..

  -2 [+] [-]

, 2011-06-02 18:47, pirms 13 gadiem
Viņam senči - PeterSons - bija no Islandes?!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 09:30, pirms 13 gadiem
SA+ varētu interviju uztaisī???

     [+] [-]

, 2011-06-03 14:15, pirms 13 gadiem
Atbildi par Pētersonu un viņa islandiešu pasi lasi šeit:
Islandietis Pētersons no Rīgas | Sporto.lv

     [+] [-]

, 2012-04-07 10:23, pirms 12 gadiem
Kāds zina, cik apmēram saņem spēlētāji, kuri spēlē 1.bundeslīgā?
Man galīgi nav nekādas nojautas