Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Horvātija trillerī pieveic Norvēģiju un EČ finālā spēlēs pret Spāniju

Horvātija trillerī pieveic Norvēģiju un EČ finālā spēlēs pret Spāniju
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionāta handbolā finālā spēlēs Horvātija , kas Stokholmā notikušajā pusfināla cīņā ar 29:28 otrajā papildlaikā pārspēja Norvēģiju. Horvātija pirmā papildlaika pēdējā sekundē izglābās ar realizētu soda metienu, bet uzvaras vārtus guva četras sekundes pirms otrā papildlaika beigām. Savukārt otrā pusfinālā Spānija ar 34:32 apspēlēja Slovēniju.

Lieliski turnīru aizvadošā Norvēģijas izlase tikai otro reizi spēlēja Eiropas čempionāta pusfinālā, kamēr Horvātija kopš 2004. gada tikai reizi nebija pratusi sasniegt šo turnīra stadiju, turklāt tieši iepriekšējā finālturnīrā, kad palika piektajā vietā.

Šodienas mača pirmajā puslaikā dominēja aizsardzība un piesardzīga spēle, kurā Horvātija nospēlēja nedaudz sekmīgāk un pārņēma vadību ar 12:10. Otrā puslaika sākumā horvātiem izdevās uz brīdi panākt +3, taču Norvēģija pretiniekus nekur tālāk nepalaida un ar izrāvienu 3:0 panāca 15:15.

Otrā puslaika turpinājumā spēle lielākoties norisinājās ļoti līdzvērtīgi, taču pamazām kļuva arvien asāka. Svarīgs brīdis bija 54. minūtē, kad Horvātijas spēlētājs Igors Karačičs tika ātrajā uzbrukumā viens pret vārtsargu, taču netrāpīja, un Magnuss Gulleruds pēc dažām sekundēm atbildēja ar metienu Horvātijas vārtos, panākot 22:21. Pēc pāris minūtēm gan notika līdzīgs pavērsiens – norvēģi neiemeta 7m soda metienu, un horvāti nākamajā uzbrukumā panāca neizšķirtu. Norvēģiem neizdevās iemest arī nākamo 7m soda metienu, un Horvātija priekšpēdējā minūtē bija ar bumbu un vadību 23:22.

Spēlējot vairākumā, Norvēģija izspēlēja uz stūri, no kurienes precīzi meta Magnuss Jendāls (23:23). Horvātijai palika 20 sekundes un minūtes pārtraukums, taču uzbrukums tika izspēlēts pārāk ilgi un pēdējās sekundes metiens nesanāca, kas nozīmēja papildlaiku.

Pirmajā papildlaikā abas komandas guva pa vieniem vārtiem. Otrajā papildlaikā norvēģiem vārtus guva Sanders Sagosens, iemetot savus desmitos vārtus spēlē un 61. visā turnīrā, kas ir atkārtots EČ finālturnīra rekords. Norvēģija pēc tam ātrajā uzbrukumā pārņēma vadību 26:25, turklāt pie norvēģiem bumba bija arī pēdējā minūtē, taču palielināt pārsvaru neizdevās. Horvāti savukārt tika pie 7m soda metiena, kas tika izpildīts jau pēc papildlaika beigām, un atnesa neizšķirtu 26:26.

Otrajā papildlaikā labākās pozīcijās tika Horvātija, tās vārtsargam pamanoties notvert bumbu starp elkoni un vēderu, taču Norvēģija paspēja atjaunot neizšķirtu 28:28. Savukārt 79. minūtē Sagosens no sarežģītas pozīcijas trāpīja pa vārtu pārliktni, bet norvēģi ar lielisku aizsardzību atguva bumbu. Norvēģiem palika pusminūte, taču metiens tika izdarīts jau 13 sekundes pirms beigām, trāpot pa vārtu stabu. Horvātija paspēja sākt jaunu uzbrukumu, un Zeļko Musa četras sekundes pirms beigām izcīnīja metiena pozīciju un trāpīja vārtos, izraujot uzvaru 29:28.

Sagosens Norvēģijas sastāvā guva desmit vārtu, kamēr horvātiem ar astoņiem vārtiem izcēlās Domagojs Duvņaks. Horvātija iekļuvusi finālā trešo reizi savā vēsturē, taču abos iepriekšējos zaudēja. Horvātija finālā cīnīsies ar Spāniju, kas savā pusfinālā ar 34:32 apspēlēja Slovēniju.

Pašreizējā čempione Spānija spēles pirmajā pusē pārņēma vadību, pirmajā puslaikā uzvarot ar 20:15. Spāņi visnotaļ droši kontrolēja notikumus arī lielākajā daļā otrā puslaika, taču slovēņi beigās veica izrāvienu 5:1 un pietuvojās līdz minimumam. Pēdējās minūtes sākumā bumba bija pie spāņiem, un viņi uzbrukt nesteidzās, taču ar negaidītu metienu 15 sekundes pirms beigām tāpat guva vārtus un nokārtoja sev vietu finālā. Pa sešiem vārtiem Spānijas izlases rindās guva Fernandess, Entrerioss un Dujšebajevs, kamēr slovēņiem visrezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Doleņecs.

Spānija līdz ar to EČ finālā spēlēs trešo reizi pēc kārtas un centīsies kļūt par pirmo izlasi kopš 2002. gada, kas aizstāvējusi savu Eiropas čempiones titulu.

Finālmačs paredzēts svētdien, bet cīņa par bronzu notiks jau rīt.


, 2020-01-24 21:54, pirms 4 gadiem
Zheel "Ziemelbriezhus" , jo ciiniijaas lidz galam...
, 2020-01-24 23:18, pirms 4 gadiem
noskatījos otru pusfinālu.
zb man tie spāņi un Kreipis ar savu stāstu par Talantu Dušenbajevu 100 reizi, ko drellē no 90.gadiem
, 2020-01-24 23:32, pirms 4 gadiem
Horvātijai no lielajiem tituliem trūkst tikai Eiropas čempiones titula. Finālā būšu par viņiem!
, 2020-01-24 23:37, pirms 4 gadiem
Interesanti, ka jaunais rekordists Sagosens šobrīd pārstāv PSG, bet nākošsezon tomēr nebūs Krištopāna komandas biedrs, jo vasarā pārcelsies uz Ķīli.
, 2020-01-24 23:40, pirms 4 gadiem
Gribētos, lai galdiņš pie tiesneša rokas pacelšanas spiež pogu un sāk ritēt laiks, kurā jāmet pa vārtiem. Vienmēr liekas, ka spāņiem un vāciešiem tiek dots ilgāks laiks izspēlēt uzbrukumu. It sevišķi čempionu līgā.
Pie -5 neticējās, ka brīnums varētu notikt, bet ja tiesneši nebūtu devuši spāņiem tik daudz laika, iespējams arī otrā spēlē ar 60 minūtēm nepietiktu.

Nespēju beigt brīnīties, kur Slovēnija teju visiem sporta veidiem spēj savākt augstākā līmeņa komandas. Gan komandām, gan individuāli.
, 2020-01-25 00:47, pirms 4 gadiem
Spāņi aizspēlējās "All Stars" režīmā un sačikāja spēles beigu daļu, bet norvēģi nevarēja realizēt divus 7m pamatlaika beigās.
, 2020-01-25 06:49, pirms 4 gadiem
Būtu labi, ja latviešiem būtu tāds niknums iekšā kā Balkānu tautām, bet mūsu kalpu dvēseles nav cīnītāji. Pat leišu nekaunības pietrūkst, vārga tauta mēs esam
, 2020-01-25 07:13, pirms 4 gadiem
Ravix rakstīja: Būtu labi, ja latviešiem būtu tāds niknums iekšā kā Balkānu tautām, bet mūsu kalpu dvēseles nav cīnītāji. Pat leišu nekaunības pietrūkst, vārga tauta mēs esam
Tev Balkāni ir etalons, nopietni?
Nē, nu ja dzīve sākas un beidzas ar sportu, tad varbūt var gribēt būt balkāns.
, 2020-01-25 08:25, pirms 4 gadiem
Ravix, nerunā par nāciju, ja pats esi garā vājš!
, 2020-01-25 09:30, pirms 4 gadiem
Beidziet irst, leiši un igauņi mūs var tikai apskaust ja runājam par sportu. Kāda vārga tauta... tie komentētāji man liekas paši ir garā vārgi. Un leišiem ir tikai viņu basīts kur arī Latvija ir krietni pievilkusi
, 2020-01-25 15:36, pirms 4 gadiem
Paskatieties labāk vispārēji uz latviešu bezmugurkaulniekiem. Svarīgās spēlēs salūzt galotnēs, jo nav rakstura. Politiķi izmanto visu kamasutru eksperimentos ar tautu, un latvieši kā aitas saspiedušies bariņā skatās, bez pretestības. Nevajadzētu aizmirst, ka divu Pasaules karu laikā + komunisma represijas iznīdēja tautas labāko daļu, Latvijā palika tikai roklaižas un atbirumi, kas samiksējās ar mongoļu atvasēm no austrumiem
2

Norvēģija kā pirmā iekļūst EČ handbolā sievietēm pusfinālā

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm kā pirmā pusfinālā iekļuvusi septiņkārtējā čempione Norvēģija, kas pārspēja Horvātiju ar 36:25, izcīnot savu piekto uzvaru turnīrā. Līdz šim tieši Norvēģijas handbolistes ir vienīgā izlase, kas čempionātā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix
9

Latvija pēc debijas cīņu par pasaules čempionātu sāks pret Izraēlu

Eiropas Handbola federācijas mītnē Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikusi 2021. gada pasaules čempionāta Eiropas zonas kvalifikācijas izloze. Latvijas rokasbumbas izlase aprīlī par vietu izšķirošajā atlases kārtā cīnīsies pret Izraēlu.
Spānija - 2020. gada Eiropas čempione handbolā. Foto: AFP / Scanpix
4

Spānija otro reizi pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioni handbolā

Spānijas vīru handbola izlase svētdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā otro reizi pēc kārtas un otro reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni, finālspēlē ar rezultātu 22:20 apspēlējot Horvātijas izlasi.