Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krištopāns sestais labākais vārtu guvējs un astotais rezultatīvajās piespēlēs

Krištopāns sestais labākais vārtu guvējs un astotais rezultatīvajās piespēlēs
Dainis Krištopāns. Foto: Imago Sport/Scanpix

2020. gada Eiropas čempionātā handbolā noslēgušās apakšgrupu cīņas. Latvijas izlase piedzīvoja trīs zaudējumus un jau atgriezusies mājās, bet tās līderis Dainis Krištopāns atrodams vairāku statistikas kategoriju vadošajās pozīcijās.

Grupu turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir austrietis Nikola Biliks, kurš trīs mačos guva 28 vārtus, metienus realizējot ar 70% precizitāti. Viņa tuvākie sekotāji ir norvēģis Sanders Sagosens un šveicietis Andrē Šmids, kuri guvuši 27 vārtus. Savukārt Dainis Krištopāns atrodams rezultatīvāko spēlētāju saraksta sestajā pozīcijā ar 21 vārtu guvumu. Skaitot tikai vārtu guvumus no spēles, Krištopāns ir trešais, jo vairāki konkurenti bijuši precīzi no septiņu metru atzīmes, kamēr Latvijas izlasē šie pienākumi tiek uzticēti citiem.

Krištopāns atrodams arī starp labākajiem piespēlētājiem – viņš komandas biedriem palīdzējis izcelties 13 reizes, un tas dod astoto vietu. Līderi arī šeit ir Biliks un Sagosens, kuriem ir 19 rezultatīvas piespēles. Gan Austrija, gan Norvēģija grupu turnīru pabeidza ar perfektu 3-0 bilanci. Savukārt bloķēto metienu kategorijā Krištopāns pat dala pirmo vietu – viņš bloķējis septiņus metienus. Tikpat ir Artjomam Karaļokam no Baltkrievijas un Henrikam Molgordam-Jensenam no Dānijas. Olimpiskā čempione Dānija mājup devusies jau pēc grupu turnīra.

Latvijas izlases pamatvārtsargs Edgars Kukša dala septīto vietu septiņu metru soda metienu atvairījumos. Viņš tika galā ar diviem no pieciem, un tas dod 40%. Līderis ir islandietis Viktors Gisli Halgrimsons, kurš atvairīja divus no trim (67%). Tikmēr Māris Veršakovs bijis 12. labākais realizētajos septiņu metru soda metienos – viņš trāpīja piecus no septiņiem.

Diemžēl Latvija visplašāk pārstāvēta pieļautajās kļūdās – starp 20 labākajiem atrodami trīs mūsējie. Aivis Jurdžs ar 11 kļūdām dala pirmo vietu, kas pieder vēl trim handbolistiem. Krištopāna kontā ir deviņas kļūdas un astotā vieta, bet Veršakovs kļūdījies septiņas reizes, tāpēc ir 13. vietā.

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsValstsVārtiMet.%
1.Nikola BiliksAustrija284070
2.Sanders SagosensNorvēģija273773
3.Andrē ŠmidsŠveice274363
4.Kirils LazarovsZiemeļmaķedonija223563
Kajs SmitssNīderlande223171
6.Dainis KrištopānsLatvija213266

Labākie piespēlētāji

VSpēlētājsValstsSk.
1.Nikola BiliksAustrija19
Sanders SagosensNorvēģija19
3.Kirils LazarovsZiemeļmaķedonija17
4.Janko BozovičsAustrija16
Geralds CeinersAustrija16
6.Andrē ŠmidsŠveice15
7.Tomāšs BabāksČehija14
8.Dainis KrištopānsLatvija13

Izmantotie resursi:
https://men2020.ehf-euro.com/statis...


2

Norvēģija kā pirmā iekļūst EČ handbolā sievietēm pusfinālā

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm kā pirmā pusfinālā iekļuvusi septiņkārtējā čempione Norvēģija, kas pārspēja Horvātiju ar 36:25, izcīnot savu piekto uzvaru turnīrā. Līdz šim tieši Norvēģijas handbolistes ir vienīgā izlase, kas čempionātā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix
9

Latvija pēc debijas cīņu par pasaules čempionātu sāks pret Izraēlu

Eiropas Handbola federācijas mītnē Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikusi 2021. gada pasaules čempionāta Eiropas zonas kvalifikācijas izloze. Latvijas rokasbumbas izlase aprīlī par vietu izšķirošajā atlases kārtā cīnīsies pret Izraēlu.
Spānija - 2020. gada Eiropas čempione handbolā. Foto: AFP / Scanpix
4

Spānija otro reizi pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioni handbolā

Spānijas vīru handbola izlase svētdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā otro reizi pēc kārtas un otro reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni, finālspēlē ar rezultātu 22:20 apspēlējot Horvātijas izlasi.