Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Blogs: Cīņasspars bija līmenī, taču šoreiz ar to bija par maz

Blogs: Cīņasspars bija līmenī, taču šoreiz ar to bija par maz
Raitis Puriņš Latvijas izlases vārtos. Foto: men2020.ehf-euro.com/

Eiropas 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs handbolā turpinās. Tajā pirmo reizi spēlē arī Latvijas izlase. Viens no mūsu izlases vārtu vīriem turnīrā ir Sportacentrs.com (iepriekš arī eSports.lv) bijušais handbola apskatnieks Raitis Puriņš. 31 gadu vecais puisis, kurš nu strādā uzņēmumā “Printful”, pildot mārketinga nodaļas vadītāja pienākumus, pirms vairākiem gadiem saprata, ka viens hobijs (rakstīšana par handbolu) viņam traucē otram hobijam (handbola spēlēšanai), tāpēc pieņēma lēmumu likt uzsvaru uz otro. 2020. gada ievads ir brīdis, kad viņš kopā ar Latvijas izlasi debitē EČ finālturnīrā. Turnīra gaitā Raitis piekritis padalīties ar sajūtām, kādas izjūt esot izlases rindās… Šodien nododam jūsu vērtēšanai Raita trešo blogu!

Diemžēl pirmā uzvara Eiropas čempionātā izpalika. Nīderlandes komanda šoreiz bija krietni labāka - labi sagatavojušies cīņai, mazāk kļūdījās, precīzāk uzbruka. Iespējams, pārdegām. Iespējams, Nīderlande pārsteidza ar citu aizsardzību. Cīņasspars bija vietā, taču šoreiz ar to bija par maz.

Šādā spēlē, lai uzvarētu, vārtsargiem bija jāvelk. Diemžēl ne Edgars, ne es neparādījām savu labāko sniegumu. Visvairāk žēl ielaistos vārtus mazākumā no nulles leņķa, kur Oskars izdarīja visu. Nepareizi ieņemta pozīcija. Pieredzes trūkums. Šāda līmeņa malējie spēlētāji nespēlē ne SynotTip Virslīgā, ne pat Baltijas līgā. Noskaņojums… grūti pateikt pat kāds noskaņojums valda komandā. Mēs zinājām, ka pret Nīderlandi būs mūsu labākā iespēja izcīnīt uzvaru. Pēc tā gājām, taču sports ir sports.

Klātienē redzējām, kā spāņu gudrais handbols izskoloja Vācijas 1. bundeslīgu. Individuāli vācieši izskatās pārāki, taču taktiski Spānijas handbols bija krietni pārāks. Vāciešiem arī ierastais spēks vārtsargi, kas palīdzēja pieveikt Nīderlandi, šoreiz nebija uzdevumu augstumos. Vakar vērojām, kā Francija cīnījās ar mājiniekiem.

Noteikti prieks par Jāni Pavloviču, kuram spēlē ar Nīderlandi bija 100. Latvijas izlases kreklā. Žēl, ka neizdevās pasniegt dāvanu. Gribētos redzēt, ka viņš gūst vārtus mačā ar vāciešiem.

Prieks bija tribīnēs redzēt arī bijušos valstsvienības spēlētājus - brāļus Andreju un Alekseju Kuzminus, Eināru Kiršteinu un Helmutu Tihanovu, kas atbraukuši atbalstīt izlasi vēsturiskajā notikumā. Un vēlreiz milzīgs paldies visiem latviešiem, kas mūs atbalsta gan pie TV ekrāniem, gan arī atbraukuši uz Tronheimu.

Vēl viens jaunums šajā čempionātā ir EHF EURO Facebook lapas čatbots - ieraksti jebkura spēlētāja vārdu un pretī saņem šī spēlētāja labāko video momentu apkopojumu. Iespēja izmantot gan video analīzē, gan arī pašiem spēlētājiem papriecāties par labākajiem momentiem.

Līdz ar to arī mans atvaļinājums tuvojas beigām. Atliek tikai izbaudīt čempionāta atmosfēru - te Norvēģijā handbolu mīl. Uz mūsu spēli ar Nīderlandi klātienē vēroja teju sešu tūkstoši skatītāji. Atbalsts, atmosfēra fantastiska!

Raita Puriņa pirmais blogs lasāms ŠEIT!
Raita Puriņa otrais blogs lasāms ŠEIT!


, 2020-01-13 12:52, pirms 4 gadiem
Raitis malacis!
2

Norvēģija kā pirmā iekļūst EČ handbolā sievietēm pusfinālā

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm kā pirmā pusfinālā iekļuvusi septiņkārtējā čempione Norvēģija, kas pārspēja Horvātiju ar 36:25, izcīnot savu piekto uzvaru turnīrā. Līdz šim tieši Norvēģijas handbolistes ir vienīgā izlase, kas čempionātā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix
9

Latvija pēc debijas cīņu par pasaules čempionātu sāks pret Izraēlu

Eiropas Handbola federācijas mītnē Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikusi 2021. gada pasaules čempionāta Eiropas zonas kvalifikācijas izloze. Latvijas rokasbumbas izlase aprīlī par vietu izšķirošajā atlases kārtā cīnīsies pret Izraēlu.
Spānija - 2020. gada Eiropas čempione handbolā. Foto: AFP / Scanpix
4

Spānija otro reizi pēc kārtas kļūst par Eiropas čempioni handbolā

Spānijas vīru handbola izlase svētdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā otro reizi pēc kārtas un otro reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni, finālspēlē ar rezultātu 22:20 apspēlējot Horvātijas izlasi.