Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes handbolists Lēnderss: "Mums ir pāris ideju, kā aizsargāties pret Krištopānu"

Rolands Eliņš

Nīderlandes handbolists Lēnderss: "Mums ir pāris ideju, kā aizsargāties pret Krištopānu"
Tūns Lēnderss EČ atklāšanas mačā pret Vāciju. Foto: AP/Scanpix

LETA. Nīderlandes vīriešu handbola izlasei ir dažas idejas kā aizsargāties pret Latvijas valstsvienības līderi Daini Krištopānu, pirms sestdien gaidāmā dueļa pauž nīderlandiešu līnijas spēlētājs Tūns Lēnderss.

Latvija Eiropas čempionāta debijā ar 22:33 piekāpās čempionei Spānijai, bet Nīderlande ar 23:34 atzina Vācijas pārākumu. Abas komandas sestdien plkst.17 stāsies aci pret aci, lai cīnītos par pirmo uzvaru turnīrā.

"Kvalifikācijā viesos zaudējām, bet savās mājās uzvarējām. Būs līdzīga spēle, bet mums noteikti ir iespējas uzvarēt. Ceru, ka Luks Šteins būs tādā pašā līmenī, kā spēlē pret Vāciju. Viņš ir gudrs, ātrs un eksplozīvs," turnīra rīkotāji citē Lēndersa teikto.

Nīderlandes handbolisti ir gatavi, ka lielākās galvassāpes viņiem sagādās Krištopāns.

"Mums ir pāris idejas, kā pret viņu aizsargāties, taču es neatklāšu mūsu noslēpumus. Krištopāns sevi ir apliecinājis daudzās spēlēs, tāpēc ļoti svarīgi būs atrast veidu, kā viņu apturēt," stāsta Lēnderss.

Līdzīgās domās par Latvijas izlasi un Krištopānu ir arī vārtsargs Bārts Rāvensbergens.

"Zinām, kā uzvarēt Latviju, to jau pierādījām kvalifikācijā. Tā ir spēcīga komanda ar lielāko zvaigzni Krištopānu priekšgalā, tāpēc nebūs viegls pretinieks. Parasti pretinieku metieniem gatavojos vienādi, taču zinu, ka Krištopāns izdara ļoti daudz metienu, tāpēc tam pievērsīšu īpašu uzmanību," skaidro Rāvensbergens.

Abas debitantes tīkos izcīnīt savu pirmo uzvaru Eiropas čempionātā.

"Vismaz viena uzvara būs ļoti svarīga mūsu pārliecībai un Nīderlandes vīriešu handbola nākotnei Nīderlande pērn triumfēja pasaules čempionātā sievietēm. Un, ja mēs uzvarēsim, tad būs teorētiski varēsim pacīnīties arī par nākamo kārtu," pauž Rāvensbergens.

Noslēdzošā apakšgrupas spēle Latvijas izlasei paredzēta pirmdien pret Vāciju (plkst.19.15).

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2020-01-10 19:23, pirms 4 gadiem
Aha, Spāņi nevarēja, redz viņi varēs. Tukša iršana

     [+] [-]

, 2020-01-10 21:12, pirms 4 gadiem
Centos skatīties,bet nu necepi.

     [+] [-]

, 2020-01-10 23:31, pirms 4 gadiem
Neierasties uz spēli un otrs - padoties bez cīņas

     [+] [-]

, 2020-01-11 00:03, pirms 4 gadiem
Būs sīvi līdz pēdējai minūtei.
Spēle, kurā neviens negribēs zaudēt.