Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Krištopānam septiņi vārti Eiropas čempionāta debijā, Spānija soda ātrajos uzbrukumos

Emils Ozerinskis

Krištopānam septiņi vārti Eiropas čempionāta debijā, Spānija soda ātrajos uzbrukumos
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix

Debiju Eiropas čempionātā handbolā piedzīvojusi Latvijas valstsvienība, spēlē pret aktuālo kontinenta čempioni Spāniju piekāpjoties ar 22:33. Septiņus vārtus Latvijas izlasē guva Dainis Krištopāns.

Latvijas izlasei savā Eiropas čempionāta debijas spēlē nācās iztikt bez komandas pamatvārtsarga Artūra Kuģa, kurš neilgi pirms čempionāta sākuma atsvaidzināja potītes traumu. Līdz ar to izlases vadītājs Armands Uščins komandas vārtu sargāšanu uzticēja Edgaram Kukšam.

Mača pirmajā uzbrukumā Dainis Krištopāns iespēlēja bumbu līnijā brīvi pamestajam Ingaram Dudem. Latvijas izlases kapteinis savu iespēju neizniekoja, vēsturiski gūstot Latvijas valstsvienības pirmos vārtus Eiropas čempionātā. Savā aizsardzības zonā lieliski nospēlēja vārtsargs Kukša, atvairot pirmos četrus Eiropas čempionu metienus un ar pozitīvām emocijām ieejot spēlē. Spēles piektajā minūtē metienu vārtos raidot Aivim Jurdžam, Latvijas izlase panāca 2:0 pārsvaru. Pirmos vārtus Eiropas čempione Spānija guva pēc septiņām ar pusi nospēlētām minūtēm, kad Kukšam neizdevās atvairīt vārtu augšējā stūrī raidīto septiņu metru soda metienu.

Mača 13. minūtē spāņi ātrajā uzbrukumā guva savus ceturtos vārtus pēc kārtas, pirmo reizi spēlē nostādot Latvijas izlasi iedzinējos ar 4:5. Taču pie pirmajā grūtībām latvieši nesalūza un pirmā puslaika vidū Daiņa Krištopāna metiens atkal izvirzīja vadībā Latvijas valstsvienību. Puslaika otrajā pusē teju uz pilnām divām minūtēm latvieši palika divu vīru skaitliskajā mazākumā, taču pārāk daudz šajā laikā netika zaudēts. Tāpat spāņi izniekoja iespēju mest tukšos vārtos, no distances trāpot pa vārtu stabu. Spēlei sasniedzot 20 nospēlētu minūšu atzīmi, Krištopāna metiens ļāva mūsu izlasei būt priekšā ar 8:7. Ar pārkāpumu pret Nilu Kreicbegu sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām sarkano kartīti saņēma spāņu labais ārējais spēlētājs Horhe Makeda. Latvieši gan jau bija nonākuši iedzinējos ar divu vārtu starpību, taču spāņu uzbrukumu apturēšanai vairākkārt nācās pielietot neatļautu spēku, kas lika lielu daļu puslaika izskaņas spēlēt mazākumā. Pārtraukumā gan Latvijas komanda devās ar spilgtām emocijām, jo Uvis Strazdiņš līdz ar beigu signālu iešāva vārtos tālmetienu. Rezultāts pēc puslaika - 11:14.

Otro puslaiku ar diviem ātriem vārtiem sāka Eiropas čempione Spānija, taču Virans Morross aizsardzībā iesita pa seju Krištopānam, saņemot sarkano kartīti un kļūstot par otro diskvalificēto spāņu spēlētāju. Pie savas iespējas debitēt Eiropas čempionātā tika arī eSports.lv bijušais autors Raitis Puriņš (lasi viņa blogu ŠEIT), atvairot spāņu septiņu metru soda metienu. Ar lielisku plaukstas metienu no aizsega līdz divu vārtu starpībai rezultātu puslaika desmitajā minūtē samazināja Jurdžs (16:18).

Spānijas valstsvienība gan meistarīgi izmantoja katru pārtverto bumbu, izveidojot ļoti ātrus pretuzbrukumus, kuros Eiropas čempionu komanda nemēdza kļūdīties. Tādā veidā spāņi guva septiņus vārtus pēc kārtas, būtībā nokārtojot sev pirmo uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīrā. Lai gan desmit minūtes līdz beigām spāņu pārsvars bija nospiedošs (26:17), tomēr Kukša vārtos turpināja rādīt brīnumus, atvairot septiņu metru soda metienu. Tuvojoties cīņas izskaņai Latvijas izlase gāja uz risku ar vārtsarga nomainīšanu pret septīto laukuma spēlētāju un tas maksāja vairākus vārtus, tostarp ar precīzu metienu pāri laukumam izceļoties Spānijas vārtu vīram Gonsalo Peresam. Latvijas izlases debijas spēle Eiropas čempionātā noslēdzās ar rezultātu 22:33 pret aktuālo Eiropas čempioni.

Spānija - Latvija 33:22 (14:11)
Spānija: Fernandess 5, Solē 4, Gomess 4, Entrerrioss 3, Kanjeljass 3, A.Dujšebajevs 3, Aginagalde 2, Sarmjento 2, Peress 1, Makeda 1, Figerass 1, Morross 1, Arinjo 1, Gvardiola 1, D.Dujšebajevs 1.
Latvija: Krištopāns 7, Jurdžs 5, Dude 3, Veršakovs 3, Kreicbergs 2, Strazdiņš 1, Leja 1.

Eiropas čempionāta otro spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien pulksten 17:00, samērojot spēkus ar Nīderlandes izlasi, kas salīdzinoši ar pārējām grupas komandām ir mūsu svara kategorijā.

9. janvāra spēles

DatumsGPilsētaSpēleRez.
09.01.AGrācaBaltkrievija – Serbija35:30
CTronheimaVācija – Nīderlande34:23
AGrācaHorvātija – Melnkalne27:21
CTronheimaSpānija – Latvija33:22

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Vācija110034:232
2.Spānija110033:222
3.Latvija100122:330
4.Nīderlande100123:340

Latvijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubs
VārtsargsEdgars Kukša29Aurich (Vācija)
Raitis Puriņš31Celtnieks Rīga
Kreisā malaOskars Arājs29Tenax Dobele
Rihards Leja27Celtnieks Rīga
Kreisais ārējaisAivis Jurdžs36Tenax Dobele
Nils Kreicbergs23Cocks (Somija)
Saspēles vadītājsMāris Veršakovs33Tenax Dobele
Austris Tuminskis29Aue (Vācija)
Labais ārējaisĢirts Lilienfelds37Coburg (Vācija)
Dainis Krištopāns29Vardar (Ziemeļmaķedonija)
Evars Klešniks39LiT Tribe Germania (Vācija)
Labā malaJānis Pavlovičs35Sandefjord (Norvēģija)
Andis Ērmanis29Tenax Dobele
Uvis Strazdiņš20Kehra (Igaunija)
LīnijaIngars Dude33Limoges (Francija)
Egīls Politers29Tenax Dobele

Spānijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubs
VārtsargsGonsalo Peress28Barça
Rodrigo Korraless28PSG (Francija)
Kreisā malaAnhels Fernandess31Vive Kielce (Polija)
Aitors Arinjo27Barça
Kreisais ārējaisŽuans Kanjeljass33Szeged (Ungārija)
Virans Morross36PSG (Francija)
Danjels Dujšebajevs22Vive Kielce (Polija)
Saspēles vadītājsRauls Entrerrioss38Barça
Danjels Sarmjento36Saint-Raphaël (Francija)
Labais ārējaisHorhe Makeda31Szeged (Ungārija)
Alekss Dujšebajevs27Vive Kielce (Polija)
Labā malaFerrans Solē27Fenix Toulouse (Francija)
Alešs Gomess22Barça
LīnijaŽulens Aginagalde37Vive Kielce (Polija)
Adrija Figerass31Fraikin Granollers
Gedeons Gvardiola35Rhein-Neckar Löwen (Vācija)
1 2 3 4 5 6 178 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2020-01-09 23:05, pirms 4 gadiem
Paldies Latvijai! Vēsturisks moments. Cienīgs sniegums un labs sākums. Krištopāns monstrs , tagad tikai saprotu kpc visi esportā rakstīja ,ka gada balva bija jāpasniedz viņam. Mana pirmā handball spēle un tā iepatikās. Turam īkšķus sestdien pret Nīderlandi.

Kas vēl baigi patika. Mūsējie neatstaigāja kā to dara piem : Dinamo... mēs cīnījāmies līdz galam un darījām visu , lai parādītu sevi. Paldies džekiem!

  +4 [+] [-]

, 2020-01-09 23:06, pirms 4 gadiem
malači, laba cīņa, visiem laba pieredze un veiksmi turpmāk!

bet kāda ideja bija ņemt vārtsargu nost? (nav jau hokejs kur jāiemet viens gols ..)
Slēpts komentārs: RAGNARS

 +15 [+] [-]

, 2020-01-09 23:06, pirms 4 gadiem
grūti saprast - Basketbolā 2,10-2,20m garie čaļi ir baigi traumatiskie un to uzskata par pašsaprotamu lietu, bet te, īstu veču spēlē 2,15m garais Dainia Krištopāns ar 135kg svaru, pilna kontaktā, pat ļotibspēcīgā kontaktā, spēlē un viss ir vislabākajā kārtībā! Kartīgs čalis! Veči malači!

 +15 [+] [-]

, 2020-01-09 23:07, pirms 4 gadiem
Tas beigās nelielu mielju sajūtu atstāja. Bet džekiem nekādu pārmetumu un paldies par spēles pirmo daļu, tur bija par ko papriecaties.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:08, pirms 4 gadiem
RobertsR rakstīja: grūti saprast - Basketbolā 2,10-2,20m garie čaļi ir baigi traumatiskie un to uzskata par pašsaprotamu lietu, bet te, īstu veču spēlē 2,15m garais Dainia Krištopāns ar 135kg svaru, pilna kontaktā, pat ļotibspēcīgā kontaktā, spēlē un viss ir vislabākajā kārtībā! Kartīgs čalis! Veči malači!
Tas mby dēļ uzbrukuma soda. Basketbolā vieglāk viņu dabūt.

  +8 [+] [-]

, 2020-01-09 23:08, pirms 4 gadiem
Beidzot debitējām Eiropas čempionātā! Labi sāka, bet uzbrukumā par daudz kļūdu. 1.puslaika beigās arī daudz noraidījumu. Redzams, ka Krištopāns labprāt dod arī piespēles, komandas biedriem vajag tās izmantot. Vārtsargi mums ļoti labi, galvenais, lai laukuma spēlētāji nezaudē bumbu un spēlē precīzi. Ceru, ka uztraukumu izslimoja, tagad jāgatavojas spēlei pret Nīderlandi.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-09 23:09, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Paldies Latvijai! Vēsturisks moments. Cienīgs sniegums un labs sākums. Krištopāns monstrs , tagad tikai saprotu kpc visi esportā rakstīja ,ka gada balva bija jāpasniedz viņam. Mana pirmā handball spēle un tā iepatikās. Turam īkšķus sestdien pret Nīderlandi.

Kas vēl baigi patika. Mūsējie neatstaigāja kā to dara piem : Dinamo... mēs cīnījāmies līdz galam un darījām visu , lai parādītu sevi. Paldies džekiem!
bezsakarā salīdzināt rd ar izlasi
mūsējie izlasē ar neatstaigā
ja par spēli - beigās tā spēle ar tukšiem vārtiem galīgi garām
sačakarēja iespaidu
citādi malači
bet handikaps 10 neizgāja

  +4 [+] [-]

, 2020-01-09 23:10, pirms 4 gadiem
Ja nekādus brīnumus negaida, tad var skatīties, bet tomēr žēl, ka tik daudz bezjēdzīgi zaudētu vārtu.

  +8 [+] [-]

, 2020-01-09 23:10, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Paldies Latvijai! Vēsturisks moments. Cienīgs sniegums un labs sākums. Krištopāns monstrs , tagad tikai saprotu kpc visi esportā rakstīja ,ka gada balva bija jāpasniedz viņam. Mana pirmā handball spēle un tā iepatikās. Turam īkšķus sestdien pret Nīderlandi.

Kas vēl baigi patika. Mūsējie neatstaigāja kā to dara piem : Dinamo... mēs cīnījāmies līdz galam un darījām visu , lai parādītu sevi. Paldies džekiem!
Novēlu Tev izlasei pasekot arī kvalifikācijas turnīros, ja jau iepatikās šis sporta veids.

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:10, pirms 4 gadiem
Grūti ko pārmest. Līdz ko spānija uzlika izslavēti pretīgo aizsardzību, tā 6 pret 6 neko nevarējām, jo tā provocē spēlēt viens uz viens, bet nu loģiski, ka ja mums ir 3 profesionāli spēlētāji, un pārējie amatieri, kamēr spāņi pelna naudas kalnus, tad grūti prasīt lai to spējam apspēlēt viens uz viens. Līdz ar to Uščinam nācās riskēt ar 7:6 un tukšiem vārtiem, bet spānikai tas bija kā medus maize. Kolīdz Dainis pagura, tā sākās kļūdas, nebija aktivitātes, bet visi tikai meklēja viņu uzbrukumā. Godīgi sakot jau nav ko pārmest. -11 prer Eiropas čempioni, bijušo pasaules, nav nekas apkaunojošs. Katrā ziņā īstu veču sporta veids. Ne tur hokejs, ne regbijs nestāv ne klāt, tāda rupja kontakta spēle bez aizsargiem, visu cieņu.

  +9 [+] [-]

, 2020-01-09 23:10, pirms 4 gadiem
malači. Bet ļoti daudz vienkāršu kļūdu

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:11, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Tas beigās nelielu mielju sajūtu atstāja. Bet džekiem nekādu pārmetumu un paldies par spēles pirmo daļu, tur bija par ko papriecaties.
Piekrītu par tām mielēm, bet arī tāds lepnums, kad mūsējie bija vadībā un arī, kad pievilka līdz -2. puslaikā vienubrīd.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:11, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: malači, laba cīņa, visiem laba pieredze un veiksmi turpmāk!

bet kāda ideja bija ņemt vārtsargu nost? (nav jau hokejs kur jāiemet viens gols ..)
Laikam jau gribēja sajaukt galvas spāņu aizsardzībai, īsti nesanāca. Spāņi 2.puslaikā daudz piespēļu pārķēra un aizskrēja uz tukšiem vārtiem. Mūsējie vienalga malači. Spēles sākumā negribējās pat ticēt savām acīm, kad tik ilgi bijām vadībā
Slēpts komentārs: zinnezin

  +8 [+] [-]

, 2020-01-09 23:13, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: malači, laba cīņa, visiem laba pieredze un veiksmi turpmāk!

bet kāda ideja bija ņemt vārtsargu nost? (nav jau hokejs kur jāiemet viens gols ..)
Tas tāpēc, ka spānija spēlē aizsardzību kas provocē spēlēt viens uz viens, un skaidrs ka tur viņi ir kosmosā priekšā visiem , izņemot Daini. Līdz ar to nākas ņemt septīto laukuma spēlētāju, lai uzbrukumā kko var izdarīt. Neviens īsti no mūsējiem, iznemot Daini, Veršakovu, Jurdžu, nav spēlējis pret tāda līmeņa aizsardzību, tas arī izpaudās, ka bumbas krīt ārā utml.
Slēpts komentārs: RAGNARS
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

  -3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:14, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Novēlu Tev izlasei pasekot arī kvalifikācijas turnīros, ja jau iepatikās šis sporta veids.
Kreipāns beigās teica,ka mēs bijām vienīgā izlase kurai nebija baigās drsudzības spēles pirms čempja , vai es ko jaucu?

Ui nedaudz sapi*os.. tu runā par ko citu , par kvalifikācijas spēlēm.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-09 23:15, pirms 4 gadiem
Kāda vēl gada balva?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:16, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Hokejs Latvijā ir dieva sports kā basketbols Lietuvā. Ja Dinamo būtu bāzes klubs kā tas bija gadus 10 atpakaļ , tad tāda huiņa kāda ir tagad tur nebūtu. Mūsu īstie hokeja veči spēlē NHL un citās Eiropas līgu klubos. Vienalga kuru izmetīsi ārā no Dinamo viņš labāku sniegumu parādīs citā klubā. Tici man , zub dajū.. ja Kalniņš būtu Dinamo , tad tpt laistu 10 Ripas , jo mēs ar leģionāriem esam sapisuši visu hokeja stilu. Mums Latvijā ir puiši kuri māk un ļoti labi spēlē hokeju , bet mēs nespējam viņus atmaksāt.
Lūdzu nemaitājam šo vēsturisko dienu un rakstu ar saviem sūda dinamo un hokejiem. Kāds vispār sakars?

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:17, pirms 4 gadiem
Skatos tagad šīs spēles statistiku. Spānijai 8 kļūdas, mums - 22. Metienu procentu nav jēgas te minēt, jo cik daudz vārtus Spānija iemeta tukšos vai izgājienā pret vārtsargu. Krištopāns vienīgais šajā spēlē nospēlēja visas 60 minūtes. Ja kādam interesē, te links:

https://men2020.ehf-euro.com/schedu...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:18, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Kreipāns beigās teica,ka mēs bijām vienīgā izlase kurai nebija baigās drsudzības spēles pirms čempja , vai es ko jaucu?

Ui nedaudz sapi*os.. tu runā par ko citu , par kvalifikācijas spēlēm.
Bija 2 treniņspēles ar Norvēģijas B izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:18, pirms 4 gadiem
sporta vecmeistars rakstīja: Lūdzu nemaitājam šo vēsturisko dienu un rakstu ar saviem sūda dinamo un hokejiem. Kāds vispār sakars?
Piekrītu , atvainojos! 😂

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:19, pirms 4 gadiem
Šī bija kāda 3. handbola spēle, ko skatos, tāpēc saprašana par to ir maza , bet, protams, malači, jo sākumā turēja līdzi grandiem. Bet nu varēja arī labāk - padaudz tomēr "nepiespiesto" kļūdu, vismaz no handbola diletanta skata punkta. Un bišķiņ izbesīja Kreipāna nepārtraukti atkārotais "cienīgi nospēlēt". Iespējams alerģiju uz šo frāzi ir radījis manī Starkovs, bet, ja esam tur, tad jāspēlē ir par uzvaru, lai arī iespējamība niecīga, taču savādāka doma sportā nedrīkst būt.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-09 23:19, pirms 4 gadiem
TV6 parādīja, ka Dainis dabūja spēles MVP?

  +4 [+] [-]

, 2020-01-09 23:20, pirms 4 gadiem
tās daudzās kļūdas izšķīra visu spēli...tik daudz ātros punktus guva Spāņi...dēļ tā arī praktiski zaudējām..

  +5 [+] [-]

, 2020-01-09 23:20, pirms 4 gadiem
Nav pieredzes, nav ticības (tas laikam pašsaprotami), pārāk daudz bezrūpīgu piespēļu.
Krištopāna spēle tika apbrīnota arī norvēģu televīzijā.

  +6 [+] [-]

, 2020-01-09 23:20, pirms 4 gadiem
Pirmās spēles minūtes bija vienkārši izcilas 4-1 vadībā, bet tad sākām kļūdīties un spāņi to izmantoja un aizgāja priekšā, pēc tam jau arī atrāvās. Negribas jau neko sliktu teikt par debijas spēli, bet šovakar pa daudz tizli kļūdījāmies piespēlēs, jaunatnes čaļu kļūdas. Bet tas noteikti uz emocijām...es uzskatu ka mūsējie varēja pat reāli pacīnīties par uzvaru ja paši būtu tam noticējuši!
Tagad jāatpušas, jāizrunā kā arī jāizskata savas kļūdas un tad kārtīgi jānokapā pret Vāciju un Nīderlandi.

     [+] [-]

, 2020-01-09 23:21, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: TV6 parādīja, ka Dainis dabūja spēles MVP?
Jā.

  +7 [+] [-]

, 2020-01-09 23:21, pirms 4 gadiem
Kukša labi nospēlēja vārtos, Puriņš arī savas minūtes nospēlēja labi. Prieks par Kristopānu, spēles MVP

  +2 [+] [-]

, 2020-01-09 23:21, pirms 4 gadiem
eziitis rakstīja: Nav pieredzes, nav ticības (tas laikam pašsaprotami), pārāk daudz bezrūpīgu piespēļu.
Krištopāna spēle tika apbrīnota arī norvēģu televīzijā.
Te tas nav 2 krievus un 3 vāciešus apsteigt skeletonā.

  +6 [+] [-]

, 2020-01-09 23:22, pirms 4 gadiem
Jā, nu , jāsaka, ka bija tā kā gaidīju. Sākumā pārsteidzām uz emocijām un to, ka spāņi nezin, kas esam. Tad spānija ieslēdza savu saslavēto aizsardzību un mēs apstājāmies. Pa maz izmantojām malas, manuprāt. Ļoti daudzas reizes no augšas skatoties, šķita ka jādod uz malu. Realitātē guvām vienus vārtus no malas pēc izcilas Krištopāna diognālās piespēles. Godigi sakot, neviens laika īsti neapjaušs līmeņa atšķirību. Mūsejiem otrs rezultatīvakais Jurdžs šobrīd paralēli strādā par Ugunsdzēsēju... Tas ir kā Spānija futbolā pret Gibraltāru. Manuprāt, ar visu kosmisko atšķirību, cienīgi. Sagrāve būtu 42:15. Šis nav nekas. Paldies večiem!

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 23:23, pirms 4 gadiem
Par spēli neviena slikta vārda, super! Čaļi noblieza kā varēja un mācēja, man bija prieks skatīties, par spīti tam, ka es lielākoties redzēju tieši spēles otru pusi.

Iebesīja Kreipis, ok, es saprotu ka pārdzīvo, bet viņam pēdējo gadu niķis ir sākt nīdēt un mācīt, viņs ir komentētājs nevis "treneris".

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 23:23, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_112483876855387 rakstīja: ieslēdzu uz dažām minūtēm. pilnīgi neskatāms, nebaudāms sportaveids. čaļiem pašiem spēlēt varbūt ir interesanti, bet no malas skatīties, nu nē, pilnīgi garām. nekādu emociju, asumu, kautiņu, dinamikas .
Kautiņam ir Setana sports, skaties MMA.
1 2 3 4 5 6 178 komentāri