Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Krištopāns un Lilienfields par spīti nelielām traumām spēlēs EČ pirmajā mačā

Rolands Eliņš

Krištopāns un Lilienfields par spīti nelielām traumām spēlēs EČ pirmajā mačā
Dainis Krištopāns. Foto: Postimees/Scanpix

Latvijas izlases handbolisti Dainis Krištopāns un Ģirts Lilienfelds izlaida pirmo pārbaudes maču pret Norvēģijas B izlasi, bet vakardienas treniņspēlē devās laukumā. Kā mūsu portālam pastāstīja LHF preses sekretārs Krišs Upenieks, abi spēlētāji būs gatavi piedalīties turnīra pirmajā mačā, bet šodien izlasei bija pirmā brīvdiena Norvēģijā.

Latvijas izlases sastāvā uz Norvēģiju devušies 19 spēlētāji, kamēr oficiālajā pieteikumā varēs iekļaut tikai 16. Tas gan nenozīmē, ka trīs pirms turnīra būs jāatskaita, paskaidroja LHF preses sekretārs Krišs Upenieks, jo pieteikums jāveic katrai konkrētai spēlei. Turnīra atklāšanas spēlei jāpiesaka 16 spēlētāji, bet pēc tam nākamajās spēlēs pieteikumā var ieviest izmaiņas, izmantojot spēlētājus no paplašinātā spēlētāju loka. Apakšgrupu turnīrā varēs veikt divas izmaiņas, pēc tam nākamajā kārtā vēl divas un pēc tam pusfinālā vēl divas.

Latvijas izlases pirmās spēles pieteikums vēl nav zināms, taču Upenieks norādīja, ka izlases līderi Dainis Krištopāns un Ģirts Lilienfelds būs gatavi EČ pirmajai spēlei pret Spāniju. Abiem treniņnprocesā patraucēja nelieli savainojumi, kas liedza arī piedalīties pēdējā oficiālajā pārbaudes spēlē, taču vakardienas treniņspēlē viņi devās laukumā.

„Gan Dainis, gan Ģirts ir ļoti motivēti, viņi ir ļoti noskaņojušies šim turnīram,” sacīja Upenieks. „Treniņspēlē pret norvēģiem Krištopāns darbojās lieliski – mēs īpaši vārtus neskaitījām un nepublicējām, taču viņa vārtu skaits noteikti bija tuvu divciparu skaitlim. Lilienfeldam savukārt ar plecu problēmas, viņš pats teica, ka ideāli nejūtas, taču gatavs spēlēt un cīnīties.”

Iepriekš Norvēģijā Latvijas izlase aizvadīja fiziskos treniņus un pārbaudes spēles, bet šodien izlasei ir brīvdiena, kuras noslēgumā gan paredzēts kopējs darbs ar konkurentu spēļu video analīzi.

Šodien notika Latvijas valstsvienības oficiālā ierašanās Eiropas čempionātā, ieņemot EHF sarūpētās mājvietas, taču praksē tas nozīmēja vienkārši pārcelšanos no vieniem numuriņiem uz citiem tajā pašā viesnīcā.

Latvijas maču pret Spāniju tiesās dāņu tiesneši Jespers Kirkholms un Henriks Mortensens, un Norvēģijā ir arī Latvijas tiesneši Zigmārs Sondons un Renārs Līcis. Viņiem ticis darbs D apakšgrupā, un pirmajā kārtā Sondons un Līcis tiesās augsta līmeņa maču, proti, titulētās Francijas tikšanos ar Portugāli, kurai šī ir atgriešanās finālturnīrā pēc 14 gadu pārtraukuma.

Rītdien Latvijas izlases spēlētāji un treneri piedalīsies Eiropas čempionāta oficiālajā mediju dienā, bet vakarā paredzēts treniņš. Neliels treniņš paredzēts arī ceturtdien, spēles dienā.

Kā sacīja Upenieks, Latvijas izlases treneri sākuši pamanīt nelielas pazīmes par satraukumu spēlētājos pirms debijas šāda līmeņa mačos, taču tas reizē arī ir pilnīgi normāli, un izlases kolektīvs Norvēģijā strādā pie tā, lai spēlētāji varētu domāt tikai par pašu spēli un netiktu noslogoti ar citām lietām.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionātam

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (HC Vardar, Maķedonija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (OHV Aurich, Vācija)
Kreisā mala: Oskars Arājs (Tenax Dobele), Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisā ārējā: Aivis Jurdžs (Tenax Dobele), Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (Tenax Dobele), Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija)
Labā ārējā: Dainis Krištopāns (HC Vardar, Maķedonija), Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija), Evars Klešniks (LIT Tribe Germania, Vācija), Jānis Pavlovičs (Sandefjord Hanball, Norvēģija)
Labā mala: Uvis Stazdiņš (HC Kehra, Igaunija), Andis Ērmanis (Tenax Dobele)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas

Vārds UzvārdsAmats
Armands UščinsGalvenais treneris
Andrejs NarnickisTreneris
Arnolds StraumeTreneris
Sandris VeršakovsTreneris
Agate ĀdiņaFizioterapeite
Ēriks VisockisFiziskās sagatavotības treneris
Guntis CiematnieksDelegācijas vadītājs

Latvijas izlases spēļu kalendārs 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā

DatumsLaiksVietaSpēle
09.0121:30TronheimaSpānija - Latvija
11.0117:00TronheimaLatvija - Nīderlande
13.0119:15TronheimaLatvija - Vācija

  +2 [+] [-]

, 2020-01-07 19:51, pirms 4 gadiem
Spēles pa ltv7 rādīs?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-07 19:53, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Spēles pa ltv7 rādīs?
tv6.

  -4 [+] [-]

, 2020-01-07 22:06, pirms 4 gadiem
Gada notiks Nr.2 Latvijā aiz Tokijas.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-08 01:28, pirms 4 gadiem
TV6 rādīs!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-08 07:06, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Gada notiks Nr.2 Latvijā aiz Tokijas.
OS vasaras spēles nebūs nekāds gada notikums...reitingi būs zemi kā vienmēr Latvijā.
handbola čempis, hokeja čempis un kvalifikācija, futbola čempis - lūk kas ir 2020 gada notikumi!

     [+] [-]

, 2020-01-08 08:26, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Gada notiks Nr.2 Latvijā aiz Tokijas.
Kaads buutu sakars Latvijai ar Tokijas olimpiaadi, ka Saspertais Kuldiigjods to liek pirmajaa vietaa, kaa gada notikumu? Jeb arii tu domaa, kaa peertikbolists Resnais Putns, proti, Ledus Hokeju Latvijaa skataas tikai pareizticiigie Krievi ar krustiem, sveetbildeem un sveceem Dinamo kreklos ?

     [+] [-]

, 2020-01-08 08:28, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: OS vasaras spēles nebūs nekāds gada notikums...reitingi būs zemi kā vienmēr Latvijā.
handbola čempis, hokeja čempis un kvalifikācija, futbola čempis - lūk kas ir 2020 gada notikumi!
Protams, ka gaidaami zemi reitingi, Dukuru tak nebuus

     [+] [-]

, 2020-01-08 22:32, pirms 4 gadiem
Džukša dēls informē otro vācijas treneri par Latvijas izlasi
Väcijas otrais treneris Wudtke:
"Renar Uscins, der Sohn des Cheftrainers, ist ein Spieler von mir. Wir haben uns in Merzig gesprochen, er hat mir ein paar Infos gegeben, wie sein Vater über das Spiel denkt, ich habe ihm Infos gegeben, wie ich über das Spiel denke"