Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrēms: "Uz pusi samazinot kļūdu skaitu, savā laukumā varam uzvarēt jebkuru"

Jānis Pārums

Vikštrēms: "Uz pusi samazinot kļūdu skaitu, savā laukumā varam uzvarēt jebkuru"
Uģis Vikštrēms

Šodien neilgi pēc Latvijas rokasbumbas izlases atgriešanās no Zviedrijas notika preses konference, kurā valstsvienības galvenais treneris skaidroja zaudējuma iemeslus, tomēr nezaudēja optimismu un ticību, ka sestdien spēlē pret Slovēniju ies labāk.

Jāatgādina, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē vakar Latvija izbraukumā ar 23:33 (8:18) piekāpās Zviedrijai. Savukārt rīt plkst. 17:05 Dobelē gaidāma spēle pret Slovēniju.

"Savu oficiālo debiju galvenā trenera amatā biju gaidījis savādāku, taču neskatoties uz slikto spēli pret Zviedriju, es aizvien esmu optimists. Mūsu mērķis paliek iepriekšējais – sliktākajā gadījumā iegūt otro vietu grupā. Es tam ticu," atzina Uģis Vikštrēms.

"Zviedri mūs nevis uzvarēja ar desmit vārtu pārsvaru, bet gan mēs atdevām viņiem šos punktus uzbrukumā. Mēs izdarījām metienus, kurus nedrīkst mest – tie bija nevis metieni, bet piespēles vārtsargam, ko zviedri, protams, izmantoja ātrajos uzbrukumos. Paši uzdāvinājām šos desmit vārtus. Līdz astotajai minūtei spēlējām diciplinēti, bet tad trīs dažādi spēlētāji uzdāvināja piespēles vārtsargam, pieļāvām divas tehniskās kļūdas un zviedri mūs sodīja. Spēle tika zaudēta no devītās līdz 25. minūtei," uzsvēra Vikštrēms. "Pieļāvām bērnišķīgas kļūdas. Bēdīgi, ka šajā līmenī par to jārunā, bet tā tas ir. Ne velti saka, ka, ja uzvar, tad komanda, ja zaudē, tad vainīgs treneris. Es viennozīmīgi uzņemos pilnu atbildību par zaudējumu. Ja mēs samazinātu bērnišķīgo kļūdu skaitu - šāda rezultāta nebūtu bijis."

Vikštrēms neslēpa, ka ir treneris, kas labāk kritizēs nevis slavēs, taču pēc spēles viņš uzslavējis Daini Krištopānu, kurš viņaprāt bijis labākais spēlētājs uzbrukumā un viens no labākajiem aizsardzībā. Tāpat trenerim patikusi Ģirta Lilienfelda spēle.

Treneris norādīja, ka ļoti pietrūcis Aivja Jurdža. Vēl nav skaidrības par Aivja Jurdža dalību spēlē pret Slovēniju – vēlākais tas būs zināms rīt no rīta.

Vikštrēms atzina, ka spēlē pret Slovēniju jāspēlē disciplinēti: "Ja uzbrukumā spēlēsim disciplinēti, automātiski savādāka būs arī aizsardzība. Slovēnija uzbrukumā spēlē diezgan līdzīgi, kā zviedri. Spēlēt mājās vai izbraukumā – tās ir divas atšķirīgas lietas. Esmu pārliecināts – ja bērnišķīgo kļūdu skaitu samazinām kaut vai par 50%, savā laukumā varam uzvarēt jebkuru."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv