Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: "Nospēlējām zem sava līmeņa"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Nospēlējām zem sava līmeņa"
Valdis Labanovskis
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Pēc graujošā zaudējuma 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar Vācijas handbolistiem Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis atzina, ka bija cerējis uz labāku rezultātu.

"Biju cerējis, ka rezultāts būs labāks," atzina Valdis Labanovskis. "Mēs nospēlējām zem sava spēļu līmeņa. Uzbrukumā mums neizdevās praktiski nekas. Lai apspēlētu šo masīvo aizsardzību, vajadzēja kustēties daudz vairāk, bet mēs bijām pārāk statistiski - trūka ātruma. Pēc mača Īslandē spēlētāji acīmredzot bija pārāk saguruši."

Treneris arī atzina, ka vāciešiem nebija pat īpaši nebija jāsasprindzinās, lai izcīnītu šo uzvaru. "Tā viņiem bija viegla treniņspēle," stāsta Latvijas izlases treneris. "Mēs nespēlējām neko tādu, lai viņiem rastos kādas galvassāpes."

Atlikušos četrus mačus kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs 2011. gada martā un aprīlī. "Nebūs viegli," turpina Labanovskis. "Skatīsimies, kādu sastāvu izdosies savākt. Bez labas fiziskās kondīcijas mums klāsies plāni. Jau divas reizes esmu mēģinājis savākt visus labākos Latvijas handbolistus, taču tas man līdz šim nav izdevies. Īpašas cerības vairs neloloju." Darbībā Latvijas izlases handbolistus varēs vērtos decembra beigās, kas mūsējie piedalīsies tradicionālajā Rīgas Domes kausā.

"Vācieši bija daudz labāk sagatavojušies, bet īslandieši mūs nenovērtēja," secina mača labākais spēlētājs Latvijas izlasē Ģirts Lilienfelds. "Lai cīnītos pret tādiem pretiniekiem, mums visiem jābūt labākajā formā. Kad vārtsargs velk, kad spēlētāji met iekšā visādus dullos metienus. Turklāt mēs nebijām gatavi par visiem simts procentiem. Trīs čaļi saslimuši, vēl trijiem bija traumas. Jūtams bija arī noguruma sekas pēc garā pārbrauciena. Lai izcīnītu uzvaru pret tāda līmeņa pretiniekiem, visiem spēlētājiem jābūt ļoti labā formā. Mēs šodien tād nebijām."

Sportists arī slavēja Dobelē sanākušos skatītājus. "Man bija prieks, ka skatītāji arī pie -15 leca gaisā pie katra gola," priecājas dobelnieks. "Viņi nepagura."

"Trūka komandas spēles," stāsta vienīgais Latvijas handbolists Vācijas 1. bundeslīgā Aivis Jurdžs. "Individuāli vāciešu labo aizsardzību ir pārāk grūti apspēlēt. Viņi spēlēja kompakti un sīvi, arī vārtsargi Vācijai nav no tiem sliktākajiem pasaulē. "