Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžs un Lilienfelds turpina ar zaudējumu, Ozoliņš debitē ar uzvaru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jurdžs un Lilienfelds turpina ar zaudējumu, Ozoliņš debitē ar uzvaru
Ģirtam Lilienfeldam rezultatīvākā spēle kopš atgriešanās pēc savainojuma, taču komandai diemžēl zaudējums pirmajā spēlē savā laukumā.

Vācijas rokasbumbas 2. bundeslīgas čempionātā pirmo spēli savā laukumā neveiksmīgi aizvadīja Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach", savukārt ar uzvaru 3. līgā VfL "Gummersbach II" rindās debitēja jaunais vārtsargs Lauris Ozoliņš.

No ThSV "Eisenach" pēc uzvaras 2. bundeslīgas starta mačā Rostokā pirmajā spēlē savā laukumā gaidīja tikai uzvaru, kaut gan pretinieks bija nopietns - HSG "Nordhorn-Lingen" pagājušajā sezonā 2. bundeslīgā ieņēma 6. vietu. Pirmajā mačā savā laukumā uzvarēt neizdevās, kaut arī abi Latvijas handbolisti bija starp rezultatīvākajiem mājinieku rindās - Lilienfelds guva 6 vārtus, bet Jurdžam 5 vārti - 25:28 (15:12).
Pirmajā piecās minūtēs pēc pārtraukuma viesiem izdevās panākt neizšķirtu - 16:16, bet 40. minūtē jau bija 16:19. Otrā puslaika pirmās desmit minūtes mājinieki zaudēja ar 1:7. Jurdžs (divreiz) un Lilienfelds (vienreiz) guva kopā trīs vārtus pēc kārtas - 19:19. Pa reizei mūsējiem izdevās izvirzīt ThSV "Eisenach" vadībā (21:20 un 22:21), taču galotnē labāk nospēlēja viesi un uzvarēja.
Piecām komandām 2. bundeslīgā pēc divām spēļu kārtām ir pa 4 punktiem, bet ThSV "Eisenach" ar 2 punktiem ieņem 8. vietu. Nākamā spēle - atkal savā laukumā 6. septembrī ar Esenes TuSEM.

Vācijas 3. līgā ar uzvaru debitēja 19 gadus vecais vārtsargs Lauris Ozoliņš - viņa jaunā komandā VfL "Gummersbach II" (jeb U23 komanda) pirmajā Rietumu zonas spēlē savā laukumā ar 26:22 pārspēja HSG "Eintracht" no Vīzbādenes. Lauris savā pirmajā mačā izgāja laukumā tikai uz diviem 7 m soda metieniem, kas arī saprotams - viņš kopā ar komandu ir aizvadījis vēl tikai dažus treniņus. Cita vārtsargs Mareka Skabeiķa komanda "Schmalksmuhle/Halver" arī sāka ar uzvaru - 30:27 savā laukumā pret TuS "Ferndorf".
Ziemeļu zonā uzvaras pirmajā spēlē divām no trim mūsējo komandām - Māra Veršakova SV "Beckdorf" ar 37:33 pārspēja Štrālzundes komandu (Veršakova rēķinā 9/4 vārti), bet vārtsarga Edgara Kukšas VfL "Fredenbeck" viesos ar 33:22 pieveica Mārtiņa Līberga (vārtus neguva) "Varel-Friesland".
Austrumu zonā Margots Valkovskis guva 8 vārtus HSV "Bad Neustadt" labā, taču tas vienu no zonas favorītiem neglāba no zaudējuma viesos pret HSV "Hannover" - 25:29.