Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolisti jauno EČ atlases ciklu sāk ar zaudējumu Zviedrijā

Handbolisti jauno EČ atlases ciklu sāk ar zaudējumu Zviedrijā
Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrēms
Foto: Sparkasse Schwaz Handball Tirol

Latvijas vīriešu handbola izlase šodien Zviedrijā ar zaudējumu (23:33) sāka 2016. gada Eiropas čempionāta atlases ciklu. Astoņus vārtus Latvijas labā guva Dainis Krištopāns.

Lai gan rezultātu atklāja zviedri, kopumā spēles sākums labāks padevās Uģa Vikštrēma vadītajai Latvijas izlasei. Austris Tuminskis, Ingars Dude un Dainis Krištopāns pēc pirmajām astoņām minūtēm izvirzīja Latviju vadībā ar 3:1. Diemžēl Zviedrija atbildēja vēl pārliecinošāk – seši bezatbildes vārti un Uģa Vikštrēma vadītā komanda jau nokļuva iedzinējos ar 3:7.

Vikštrēma pieprasītais minūtes pārtraukums deva šķietamu efektu – Tuminskis atkal izcēlās ar vārtu guvumu, pārtraucot Latvijas piecu minūšu pauzi bez gūtiem vārtiem. Tomēr zviedru ofensīva turpinājās, bet Latvijas handbolistiem bija lielas problēmas ar mājinieku uzbrukuma līderu nosegšanu. Puslaika pārtraukumā latvieši devās jau ar desmit punktu deficītu – 8:18.

Pēc pārtraukuma sniegums uzbrukumā tika uzlabots, taču aizvien bija grūtības ar pretinieku līnijas spēlētāju nosegšanu. Vikštrēms mēģinot mainīt spēles ritējumu, mača gaitā laukumā sūtīja visus trīs vārtsargu – maču sāka Tihanovs, vēlāk vārtos stājās Kuģis, bet otrajā puslaikā – arī Kukša. Viņš vairākas reizes atvairīja pretinieku metienus, neļaujot mājiniekiem palielināt pārsvaru. Vienubrīd gan zviedru pārsvars sasniedza 12 vārtus (14:26), taču tad mūsējie veica izrāvienu 5:0 (pa divām reizēm precīzs bija Krištopāns un Lilienfelds, reizi Veršakovs), pietuvojoties līdz 19:26.

Tam sekoja zviedru minūtes pārtraukums, kas Latvijas ofensīvu apturēja – vairāki Matiasa Zakarsona gūtie vārti ļāva zviedriem atjaunot vairāk nekā desmit vārtu pārsvaru. Latvijas handbolisti Eiropas čempionāta kvalifikāciju iesāka ar zaudējumu 23:33.

Dainis Krištopāns bija rezultatīvākais Latvijas izlases handbolists ar astoņiem vārtiem. Piecus precīzus metienus pievienoja Ģirts Lilienfelds, pa trim vārtiem Jāņa Pavloviča un Ingara Dudes kontā, divreiz precīzs bija Austris Tuminskis, savukārt Māris Veršakovs un Arnolds Straume izcēlās ar vieniem vārtiem. Zviedriem pa sešiem vārtiem guva Niklass Ekbergs un Johans Stjostrands.

Cīņa par 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīru jāturpina jau parīt, kad Latvijas izlase Dobelē uzņems Slovēniju. Slovēņi pirmajā spēlē 31:25 uzvarēja Slovākiju. Polijā notiekošajā finālturnīrā iekļūs divas labākās grupas komandas un labākā starp visu trešo vietu ieguvējām. Šajā kvalifikācijas kārtā ir septiņas grupas ar četrām izlasēm katrā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs

Zviedrija – Latvija 33:23 (18:8)
Latvija: Krištopāns 8, Lilienfelds 5, Dude 3, Pavlovičs 3/1, Tuminskis 2, Straume 1, Veršakovs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 19:49, pirms 9 gadiem
Praktiski visu šajā spēlē izteica zviedru meistarība un pats spēles sākums !

  +7 [+] [-]

, 2014-10-30 19:51, pirms 9 gadiem
ko tu stipram padarīsi..nekas!! 6dien visi uz Dobeli atbalstīt džekus!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 19:53, pirms 9 gadiem
nesaprotu ko tuminskis dara izlasē,
bet nu varēja redezēt cik spēcīga ir zviedru izlase.

Tiekamies sestdien Dobelē un atbalstastam mūsejos

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 20:02, pirms 9 gadiem
Paldies par translāciju...spēle nekāda,daudz tehniskā brāķa.. kreiļi vēl turēja līdzi,pārējie nenormāli gribēja pašaudīties ar nesagatavotiem metieniem. aizsardzībā kaut kas jāmaina,nesaprot ko dara partneri. Man likās LV par daudz mainīja (raustīja) spēlētājus. neatļāva spelētājam dabūt savu spēles ritmu. bez Aivja iet grūti. veiksmi Dobelē.

     [+] [-]

, 2014-10-30 21:14, pirms 9 gadiem
Prieks, ka Lili ir atpakaļ

     [+] [-]

, 2014-10-30 21:30, pirms 9 gadiem
Latvija ir tādā līmenī, kādā tā ir realitātē!!!!! žēl puišus, kuri centās, bet nekas nesanāk. Krištopāna spēle atšķiras klubā no spēles izlasē, jo tur dara visu, lai spēlētu uz viņu izmantojot viņa dotības. Mūsu komandā bija apjukums. Negribas nevienam neko pārmest, it īpaši puišiem kuri centās no visas sirds, bet kaut kas nav kārtībā mūsu Latvijas handbolā!!!
Ekperts12 pirmkārt cieni cilvēkus un viņu uzvārdus raksti ar lielo burtu. Ja runā par Tuminsku tad viņš nebija sliktākais, jo piemēram Dobeles Zvaigznes parādīt neko vispār nevarēja, piemēram, Arājs elementārā metienā no malas ar lielu leņķi izdarīja metienu tuvākajā stūrī, kuru pieredzējošais vārtsargs atstāja speciāli viņam!!!!! Kur ir mūsu čempionu meistarība???????? Lai veicas puišiem Latvijā!!!!!! Gribētos,lai federācija kādreiz padomātu arī par izlašu treniņu daudzumu un varbūt tiešām izmantot Latvijā dzīvojošu treneru piesaisti, lai būtu vairāk iespēju satikties un saspēlēties, bet nevis nodrošināt sevi ar "resnu maizes riku un biezu sviesta kārtu"!!!

     [+] [-]

, 2014-10-30 23:22, pirms 9 gadiem
Bumba10 Viss okey vecīt piekrītu ari tavam komentāram! Kā neka esam viena handbola ģimene. Par skatāmu handbolu un uzvarām!!!

     [+] [-]

, 2014-10-31 01:07, pirms 9 gadiem
Iespējams šī ir pirmā spēle vai kas tāds, bet nu es kaut kā neticu ka tomēr kaut kas mainīsies pie šā trenera. Izskatās ka viņš nezin kā šos puišu labāk izmantot. Labanovskis jau tomēr zināja un jau ar pirmo spēli bija kaut kādas norādnes ko viņš grib un tad bija pat rezultāts ko es pat domāju citi treneri nesasniegs ar šiem + vēl kalngals ka Serafimovičs kas vispār neko nav izdarījis un ne tik Latvijas handbola labā ir otrais treneris. Viņš arī ar jaunajiem neko nevar izdarīt. Saku atklāti, jo man liekas ka tā ir.

     [+] [-]

, 2014-10-31 09:46, pirms 9 gadiem
Ziepe jau ir tur, ka Uģis čaļus ir redzējis dažas dienas vasarā un dažas dienas tagad. Un vajag jau reāli novērtēt ar ko spēlējām... Labāk, protams, varēja būt, bet, ja zviedri visu spēli uz 100% mauktu - būtu vēl trakāk.

     [+] [-]

, 2014-10-31 10:58, pirms 9 gadiem
Ko jūs visi gaidījāt? Ja šis sastāvs patrenētos vismaz divas nedēļas kopā, tad vēl varētu spriest. Diemžēl neesam individuali tik spēcīgi, lai bez kopā saspēlēšanās gaztu kalnus. Vienīgie kas uz so brīdi ir gatavi sādām spēlēm ir Ģirts, Dainis, Aivis .....gaidīju no Ingara vismaz aizsardzību, bet vieni sūdi, par malām nevar spriest, jo ātro nebija un nevarēja būt, jo visi Zviedru metieni iekšā. Uzskatu, ka Kurmēnam šobrīd nav ko darīt izlasē. Tuminskis pa daudz pamētājās, bet kopumā normāli. Kopumā visiem gribējās iemest un tur tā problēma, ka nespēleja kā komanda. Steidzami jādomā par aizsardzību. Lai veicās turpmākajās spēles!