Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Nedebitējušais Cīrke nevadīs Latvijas izlasi, jaunais treneris jau ir atrasts

Agris Suveizda

Nedebitējušais Cīrke nevadīs Latvijas izlasi, jaunais treneris jau ir atrasts
Ārons Cīrke. Foto: imago/Eibner/Scanpix

Latvijas Handbola federācija un vīriešu izlases galvenais treneris Ārons Cīrke ir izbeiguši savu sadarbību, vācu speciālists apliecināja portālam Sportacentrs.com. Februārī Cīrke ar federācijas iepriekšējo vadību panāca mutisku vienošanos par valstsvienības vadīšanu pasaules čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas spēlēs ar iespēju līgumu pagarināt, taču pandēmijas iejaukšanās dēļ debiju pie komandas stūres vācietis tā arī nepiedzīvoja.

"Pirmdien mums bija saruna ar federāciju, un tās beigās abas puses vienojāmies, ka pārtrauksim strādāt," portālam Sportacentrs.com sacīja 48 gadus vecais Cīrke. "Vispirms jāsaka, ka vienošanās ar federāciju sākotnēji bija uz pasaules čempionāta kvalifikāciju – no marta līdz jūnijam. Taču tad nāca Covid-19 krīze, visas spēles tika atceltas. Tad sākām runāt par 2022. gada Eiropas čempionāta ciklu, bet pēdējā sarunā nespējām atrast kopsaucēju." Cīrke uzskata, ka izlasei bija labas cerības gan pārvarēt Izraēlas barjeru, gan arī pret Portugāli cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru, tomēr uzsver, ka tagad – pandēmijas apstākļos – viņam praktiski nav iespējas iepazīt komandu klātienē.

"Bija arī problēmas ar manu ierašanos Latvijā, jo pandēmijas dēļ man būtu jāiet desmit dienu pašizolācijā. Bija tik daudz jautājuma zīmju, ka nolēmām pārtraukt – arī federācijai, manuprāt, vienkāršāk būtu meklēt jaunu treneri. Mums bija ļoti atklāta saruna. Runājām par dažādām iespējām, taču beigās abas puses nolēma, ka labāk būtu beigt sadarbību," turpināja Vācijas 2. Bundeslīgas kluba "Emsdetten", kurā spēlē arī Aivis Jurdžs, treneris. "Mums novembrī jāspēlē pret Norvēģiju un Baltkrieviju [vēl grupā ir arī Itālija – A.S.], taču joprojām droši nezinu, vai spēles tiešām būs jāaizvada, un nav garantēts, ka arī visi spēlētāji varēs ierasties. Pirms šīm spēlēm nebūtu iespējams strādāt ar komandu, gribēju izveidot arī vasaras nometni jūnijā, taču pašreizējā situācijā ir ļoti sarežģīti sapulcināt komandu vienkopus. Tādēļ ir ļoti daudz problēmu, pie kurām jāstrādā."

Federācijā nesen notika varas maiņa, amatus pametot gan ģenerālsekretāram Guntim Ciematniekam, gan izlašu direktoram Renāram Līcim, kuru posteņus nu ieņem attiecīgi Normunds Blome un Arvis Juzups. Bijušais Vācijas izlases spēlētājs gan noliedz, ka tas radīja lielus šķēršļus viņa un federācijas iespējamajai sadarbībai: "Neteiktu, ka tā bija problēma. Protams, pirmais kontakts federācijā man bija ar Renāru un Gunti, bet tad federācijā notika pārmaiņas. Tad runāju ar [LHF prezidentu] Mārtiņu [Bičevski] un jauno izlases pārstāvi Arvi. Kā jau teicu, tā bija ļoti atklāta saruna par problēmām, tādēļ neteiktu, ka [vadības maiņa] bija problēma. Pandēmijas laikā, kad mūsu spēles tika atceltas, kādu laiku vairs nekontaktējos ar federāciju, jo tai vispirms bija jātiek galā ar savu situāciju. Kad tas notika, atkal sāku runāt ar jauno federācijas vadību. Viņi gribēja, lai palieku amatā, un piedāvājums nebija finansiāli sliktāks par iepriekšējo. Tomēr, izrunājot visas labās un visas sliktās lietas, sapratām, ka šobrīd problēmu un jautājuma zīmju ir pārāk daudz."

Federācijas izpilddirektors un izlašu direktors Arvis Juzups portālam Sportacentrs.com apstiprināja sadarbības izbeigšanu: "Ārons jau ir visu korekti izstāstījis. Piedāvājām viņam tādus pašus finansiālos nosacījumus kā iepriekš, tomēr ir daudz problēmu, kas šajā laikā ietekmētu viņa iespēju strādāt. Esam izlēmuši, ka izlasi turpinās vadīt vietējais speciālists, jau šodienas laikā tas varētu kļūt zināms oficiāli." No Eiropas Handbola federācijas puses pagaidām neesot nekādu signālu, ka novembra atlases spēles Norvēģijā un mājās pret Baltkrieviju varētu tikt pārceltas vai varētu tikt mainīta izspēles vai spēļu rīkošanas sistēma, taču Juzups uzskata, ka handbola situācijā ļoti piemērots varētu būt sabraukumu variants: "Ar norvēģiem jau bijām par ko tamlīdzīgu runājuši, un redzam, ka šādi spēles notika gan volejbolā, gan tagad tiks spēlēts arī basketbolā. Jāņem arī vērā, ka mums liela daļa izlases ir amatieri - bez profesionāliem līgumiem ar savām komandām, kas ietekmē ceļošanas ierobežojumus."

  -2 [+] [-]

, 2020-09-30 15:32, pirms 4 gadiem
apēd savu kebaba biezeni

     [+] [-]

, 2020-09-30 15:34, pirms 4 gadiem
Suveizda, Ja jauns treneris ir atrasts, tad arī nosauc viņu. Ja nevari nosaukt, tad neliec tadu virsrakstu" Jaunais treneris jau ir atrasts"

     [+] [-]

, 2020-09-30 15:55, pirms 4 gadiem
Jā - baigais jaunais treneris atradies, kad nav jaunais.

     [+] [-]

, 2020-09-30 16:40, pirms 4 gadiem
Mafiozņiki bļin. Narnickijs tur iesēdies, bet galvenais treneris ar tik vojām zināt prasmēm. Ar 8iem izlases veciem var teikt pakasa komandai , kurā nav neviens. Tas jau ir trenera līmens. Un visskaidrs kāpēc tā vajadzēja nomest iepriekšējo vadību. Toč mafiozi

     [+] [-]

, 2020-09-30 20:36, pirms 4 gadiem
Nedebitējušais .. nevadīs.. Tāds vārdu salikums teikumā jau ir briesmīgs, kur nu vēl virsrakstā.