Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Celtnieks" un "Tenax" uzsāks jauno Baltijas līgas sezonu

"Celtnieks" un "Tenax" uzsāks jauno Baltijas līgas sezonu
"Celtnieks Rīga" un "Tenax Dobele"
Foto: Sandra Škutāne

Sestdien ar spēlēm Spuņciemā jauno Baltijas Handbola līgas sezonu uzsāks gan Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga", gan vicečempioni "Tenax Dobele". Pa vienai spēlei abas komandas aizvadīs arī svētdien.

Jau ziņots, ka šosezon Baltijas līgā startēs 12 komandas jeb par vienu vairāk nekā pērn. Vienīgā jaunpienācēja ar Igaunijas galvaspilsētas komanda "HC Tallinn". A apakšgrupā startē Dobeles "Tenax", kā arī "Riihimaen Cocks" (Somija), "Šviesa", "Dragūnas" (abas – Lietuva), "Viljandi" un "Kehra" (abas – Igaunija). Savukārt B apakšgrupā spēkiem mērosies Rīgas "Celtnieks", kā arī "Tallinn", "Polva Serviti" (abas – Igaunija), "Granitas" (Lietuva), "ZTR Zaporozhye" (Ukraina) un "SKA Minsk" (Baltkrievija).

Pirmā spēle Baltijas līgā tika aizvadīta jau 16.septembrī, kad pašreizējā BHL čempione "Riihimaen Cocks" viesos ar 29:20 apspēlēja "Kehra".

Par 2016./2017. gada Baltijas līgas uzvarētāju šī gada pavasarī jau otro gadu pēc kārtas kļuva Somijas "Riihimaen Cocks", kas finālspēlē ar 20:18 pieveica BHL debitanti Ukrainas "ZTR Zaporozhye". Savukārt bronzas medaļas izcīnīja "SKA Minsk", kas labāko trijniekā bijusi piecās no pēdējām sešām sezonām. Mūsu klubiem veicās pieticīgāk - Dobeles handbolisti grupu turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 49:73 (25:34, 24:39) atzina "SKA Minsk" pārākumu, savukārt "Celtnieks Rīga" nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, ierindojoties sestajā vietā savā apakšgrupā.

Šosezon abas Latvijas komandas cer nodemonstrēt labāku sniegumu, par ko jau izteicās SynotTip handbola Virslīgas atklāšanas preses konferencē. Jāpiebilst, ka pašmāju turnīrā "Tenax" ar trim uzvarām trīs spēlēs un sešiem punktiem ir līdere, bet "Celtnieks" ar divām uzvarām trīs spēlēs un četriem punktiem ierindojas trešajā pozīcijā. Vienīgo zaudējumu "Celtnieka" handbolisti piedzīvoja tieši sezonas atklāšanas spēlē pret "Tenax" (30:32.).

Baltijas līgu "Tenax" sestdien plkst. 14:00 sāks pret Lietuvas spēcīgāko klubu Klaipēdas "Dragūnas", ar ko vairākkārt aizvadīja spēles pirms sezonas, tiesa, visos gadījumos piekāpjoties (tad gan notika tikai gatavošanās sezonai, turklāt dobelniekiem vēl nebija pievienojies Austris Tuminskis). Pērn "Dragūnas" nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, ierindojoties devītajā pozīcijā. Divas stundas vēlāk, plkst. 16:00, turpat Spuņciemā BHL uzsāks arī "Celtnieks", spēkojoties ar iepriekšējās sezonas vicečempioni "ZTR Zaporozhye" no Ukrainas. Arī pērn "Celtnieks" un "ZTR Zaporozhye" spēlēja vienā apakšgrupā – pirmajā spēlē rīdzinieki zaudēja ar 24:31, otrajā kapitulēja ar 17:27, taču tā kā pretinieku rindās spēlēja nepieteikts spēlētājs, vēlāk tika pie tehniskās uzvaras ar 10:0.

Savukārt svētdien plkst. 14:00 Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas zālē "Celtnieks" tiksies ar vēl vienu BHL medaļnieci "SKA Minsk", pret ko pērn nespēja izrādīt nopietnu pretestību, abus mačus zaudējot pārliecinoši – 26:40 un 23:46 (pēc tam gan šis zaudējums kļuva par tehnisko zaudējumu 0:10). Savukārt "Tenax" svētdien plkst. 17:00 savu līdzjutēju priekšā Dobeles sporta centrā spēkosies ar Viļņas "Šviesa". Pērn, divreiz tiekoties apakšgrupu turnīrā, dobelnieki savu pārākumu nodemonstrēja, uzvarot ar 29:28 un 31:25.

Kā ierasts, pēc divu apļu turnīra, katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs (ceturtdaļfinālā), kas norisināsies nākamā gada pavasarī.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.