Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

K. Vītola piemiņas kausu izcīna Latvijas čempioni "Tenax"

Jānis Pārums

K. Vītola piemiņas kausu izcīna Latvijas čempioni "Tenax"
Foto: Ritvars Raits

Sestdien Dobelē par K. Vītola piemiņas kausa ieguvējiem kļuva mājinieki "Tenax", kas trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti.

Turnīru 2014.gada Latvijas čempioni iesāka ar uzvaru pār "Celtnieks/LSPA" komandu. Pēc pirmā puslaika dobelnieki bija iedzinējos ar 9:13, taču aizvadīja teicamu otro puslaiku, kura laikā ne tikai sadeldēja deficītu, bet ieguva pārliecinošu vadību, uzvarot spēli ar 28:20.

Mačā pret "Ogre/Miandum", ar kuru aizvadītajā sezonā tika spēlēts Latvijas čempionāta finālā, nopietnu grūtību neradās. Lai gan vēl 16.minūtē rezultāts bija 8:8, turpinājumā Dobele veica izrāvienu 9:1, puslaiku uzvarēja ar astoņu punktu pārsvaru, bet visu spēli uzvarēja ar 32:19. Visbeidzot spēlē pret Lietuvas čempioniem Klaipēdas "Dragunas", kam pirms divām nedēļām Lietuvā tika zaudēts ar 35:37, uzvarētājs netika noskaidrots - 27:27. Taču ar to bija pietiekami, lai "Tenax" kļūtu par K. Vītola piemiņas kausa ieguvējiem.

Otro vietu galvenā trenera Arņa Butana debijā izcīnīja "Celtnieks/LSPA" komanda, kas pēc zaudējuma dobelniekiem turnīra pirmajā dienā, sestdien demonstrēja pārliecinošu sniegumu, tiekot galā gan ar "Dragunas" (26:19), gan spēles galotnē izraujot uzvaru pret "Ogre/Miandum" (25:24).

Trešo vietu izcīnīja "Dragunas", kas savu vienīgo panākumu guva turnīra pirmajā dienā pret ogrēniešiem – 35:29. Viegli gan Klaipēdas klubam negāja – lai gan pēc puslaika "Dragunas" bija sešu punktu pārsvars, otrajā puslaikā "Ogre/Miandum" rezultātu samazināja līdz minimumam, tomēr beigu beigās pārāki bija lietuvieši.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 21 gūtu vārtu kļuva "Ogre/Miandum" spēlētājs Artis Laganovskis, 19 vārtus guva Artūrs Lazdiņš no "Celtnieks/LSPA".

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika (tikai Latvijas klubu spēlētāji)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv