Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Brāļi Laganovski uguņo, "Ogre" pārliecinoši revanšējas "Latgolam"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Brāļi Laganovski uguņo, "Ogre" pārliecinoši revanšējas "Latgolam"
Arvis Laganovskis šodien izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas "SynotTip" Handbola virslīgas sērijā par trešo vietu tika aizvadīta otrā spēle, kurā pārliecinošu pārākumu guva HK "Ogre/Miandum" handbolisti - 32:25. Līderu lomu šoreiz uzņēmās brāļi Arvis un Artis Laganovski, kuri abi kopā guva 17 no komandas 32 vārtiem.

Pirmajā spēlē Ludzā pārāki ar 31:28 izrādījās mājinieki, tomēr ogrēnieši spēja izrādīt sīvu pretestību.

Otrās spēles gaita sākotnēji neliecināja, ka ogrēnieši ir gatavi pārliecinošam revanšam - jau astotajā minūtē Aivars Strazds panāca 4:1 "Latgola" labā. Tomēr brāļi Laganovski atbildēja ar kolektīvi gūtiem trīs vārtiem, panākot līdzsvaru uz tablo - 4:4. Turpmākajā puslaika gaitā nedaudz labāk spēja nospēlēt ogrēnieši, kas spēja iegūt sev divu vārtu pārsvaru (10:8), kā arī noslēgt puslaiku būdami vadībā ar 13:12.

Par spīti tam, ka otrā puslaika sākuma daļā "Latgols" vēl spēja divas reizes panākt sev neizšķirtu (14:14 un 15:15), tomēr aukstasinīgāki un meistarīgāki izrādījās ogrēnieši, kam 42. minūtē Artis Laganovskis pirmo reizi panāca jau +3 (20:17), bet dažas minūtes vēlāk nokārtoja arī četru vārtu pārsvaru - 23:19. Spēles likteni pilnībā izšķīra mājinieku veiktais 5:1 izrāviens (panākot 28:20). Noslēgumā HK "Ogre/Miandum" svarīga un pārliecinoša uzvara ar 32:25, panākot sērijā neizšķirtu 1-1.

Ogrēniešiem šovakar deviņi vārti Arvim Laganovskim, bet par vieniem mazāk - Artim Laganovskim. Ludzas "Latgola" rindās desmit vārti Normundam Seņkānam.

HK Ogre/Miandum - SK Latgols 32:25 (13:12)
HK Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 9, Artis Laganovskis 8, Mancurovs 6, Pozņaks 4/2, Ģērmanis 3, Strazdiņš 1, Lepers 1.
SK Latgols: Seņkāns 10/1, Gorbunovs 6/2, Strazds 6, Kušners 1, Usāns 1, Matvejenko 1.

Sērijā: HK Ogre/Miandum 1 - 1 SK Latgols (līdz trīs uzvarām)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv