Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LHF kausa MVP Molotanovs: "Uzvar spēcīgākais un tas, kuram vairāk veicas"

Jānis Pārums

LHF kausa MVP Molotanovs: "Uzvar spēcīgākais un tas, kuram vairāk veicas"
Andris Molotanovs
Foto: Ritvars Raits

"Uzvar stiprākais un tas, kuram konkrētajā dienā ir nedaudz vairāk veiksmes," pēc triumfa LHF kausā atzina turnīra vērtīgākais spēlētājs, "Ogre/Miandum" galvenais treneris un vārtsargs Andris Molotanovs.

"Pirms tam Latvijas čempionātā darba dēļ svarīgās spēlēs nevarēja palīdzēt Arvis Laganovskis un Iļja Želna, kuri šoreiz LHF kausā bija ar komandu. Aizvadītajā turnīrā parādījām labu sniegumu," sacīja Molotanovs, norādot, ka arī turpmāk SynotTip handbola Virslīgas spēlēs ogrēnieši ne vienmēr būs optimālajā sastāvā. "Izskatās, ka dažiem spēlētājiem būs jābrauc darba darīšanās uz ārzemēm. Ja tā notiks, tad spēlēsim tādā sastāvā, kāds būs. Diemžēl dažiem ir darbi, kuros samainīties nevar. Visticamāk, tuvākajās spēlēs nāksies iztikt bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem. Ceru gan, ka uz izslēgšanās spēlēm būsim labākajā sastāvā un varēsim demonstrēt labāko sniegumu."

Jautāts, kas bija galvenie iemesli, kas ļāva tikt galā ar oponentiem gan pusfinālā, gan finālā, ogrēniešu treneris atbildēja: "Pret "Celtnieku" bija vairāki taktiskie gājieni aizsardzībā, aktīvāka aizsardzība pret atsevišķiem pretinieku spēlētājiem. Mums padevās arī labs uzbrukums. Savukārt pret "Latgols" aizsardzībā spēlējām dedzīgi, asi, uz pārkāpuma robežas, taču ne rupji. Spēlētāji ļoti gribēja uzvarēt, tāpēc cīnījās par katru bumbu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā."

Pēdējās sekundēs "Ogre/Miandum" vārtsargs kļūdījās piespēlē, kas ļāva ludzāniešiem pārtvert bumbu, tomēr Agra Kušnera metienu bloķēja Artis Laganovskis un Ogre uzvaru nosargāja. Molotanovs skaidroja, kāpēc pieļāva kļūdu: "Gandrīz sataisīju ziepes. Var teikt, ka galotnē mums nedaudz paveicās. Mani samulsināja tiesnešu teiktais, ka bumba jāizspēlē trīs sekunžu laikā. Pieņēmu nepareizu lēmumu, taču labi, ka viss beidzās mums labvēlīgi."

"Uzvara LHF kausā varētu dot komandai papildu enerģiju turpmāk. Puiši apzinās, ka viņi var. Ar tādu noskaņojumu iesim laukumā arī pārējās spēlēs. Nebūs vairs psiholoģiskās barjeras – iepriekš pret šīm komandām mums nedaudz bija pietrūcis. To pašu Dobeli pērn vienreiz esam uzvarējuši. Ar visām komandām var cīnīties, galvenais nospēlēt savu spēli un realizēt tās lietas, par ko runāts pirms spēles," piebilda Molotanovs. "Uzvar stiprākais un tas, kuram konkrētajā dienā ir nedaudz vairāk veiksmes. Esmu par skaistu spēli, par skaistiem vārtiem. Priecājos arī par jaunajiem handbolistiem, kuri reizēm iemet vārtus arī man. Manuprāt, LHF kausā no mūsu puses bija labs handbols."

Ogrēniešu galvenais treneris un vienlaikus vārtsargs pauda gandarījumu par iegūto vērtīgākā spēlētāja balvu, vienlaikus gan būdams paškritisks : "Ja puiši cenšas, tad arī es pavelkos līdzi. Bija diezgan veiksmīgs turnīrs. Varu gan teikt, ka atvairīju tos metienus, kurus nevajadzēja atvairīt, bet ielaidu to, ko vajadzēja paņemt."

Jāatgādina, ka LHF kausa izcīņas pusfinālā ogrēnieši ar 30:27 pārspēja 2015. gada Latvijas Handbola federācija kausa ieguvēju "Celtnieku", bet finālspēlē saspringtā cīņā ar 27:26 uzvarēja mājinieci Ludzas "Latgols".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv