Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Par handbola zeltu sacentīsies Horvātija un Francija

Par handbola zeltu sacentīsies Horvātija un Francija
Uzbrukumā Mateo Hrvatins
Foto: AFP

Kļuvušas zināmas tās divas komandas, kas svētdien sacentīsies par pasaules čempionāta handbolā zelta medaļām. Šodien, uzvarot attiecīgi Dāniju un Poliju, finālā iekļuva Francija un Horvātija.

Dienas pirmajā pusfinālā Francija ar 27:22 pieveica Dāniju. Franči pirmajā puslaikā bija iekrājuši piecu vārtu pārsvaru (16:11), ko veiksmīgi nosargāja arī otrajās 30 minūtēs.

Otrajā pusfinālā čempionāta saimniece Horvātija uzņēma poļus un arī uzvarēja visnotaļ pārliecinoši - 29:23. Tiesa, izšķirošo pārsvaru horvāti ieguva tikai otrajā puslaikā, jo pēc pirmā viņi bija vadībā tikai ar 14:13.

Horvātija ar Franciju šajā čempionātā vienreiz jau tikās - čempionātā otrajā posmā jeb Pamatturnīrā horvāti bija pārāki ar 22:19. Svētdienas finālmačs būs vērojams arī LTV7 ēterā. Mača sākums plkst.18:30.

Francija pasaules čempionātā ir uzvarējusi divas reizes - 1995. un 2001. gadā, bet horvāti pie zelta medaļām tikuši vienreiz - 2003.gadā.

Izmantotie resursi:
ihf.info


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-31 00:50, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: Fraņči čempioni..
Arii veelos lai Francija atkaarto Pekinas triumfu. Veel vairaak lai buutu aizraujošs - punkts punktaa finaals.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.