Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Leģionāri turpina un gatavojas

Leģionāri turpina un gatavojas
Uzbrukuma smailē Vācijā
spēlejošais Evars Klešniks

Latvijas handbolisti savos ārzemju klubos Austrijā, Vācijā, Spānijā, Islandē turpina aizvadīt kārtējās spēles. Dažiem sezona jau atsākusies, bet pārējie gatavojas sezonas otrajai pusei, aizvadot vairākas pārbaudes spēles.

Vācija.
Spēles atsākušās Vācijas 2. bundeslīgas ziemeļu zonā, kur pa diviem zaudējumiem cietuši latviešu pārstāvētās komandas. Māra Veršakova SG "Achim/Baden" ar 26:33 (9:18) savā laukumā piekāpās "TSV Hannover Anderten" komandai. Vienīgais Latvietis Ahimas komandā, gūstot 8/2 vārtus, bija kluba rezultatīvākais spēlētājs. Viņa kontā arī vēl divas nerealizētas "pendeles" un četras soda minūtes.

Pie līdzīga zaudējuma izbraukumā tika arī Armanda Uščina un Mārtiņa Līberga "Dessau Rosslauer HV", kas ar 26:45 (12:15) atzina "SV Anhalt Bernburg" pārākumu. Neierasti, bet latvieši nebija starp komandas rezultatīvākajiem - Līberga kontā trīs vārti un divas soda minūtes, bet Uščina - viens precīzs metiens un četras soda minūtes.

Interesanti, ka turnīra tabulā abi latviešu klubi atrodas blakus. Veršakova komanda ir devītā, bet Uščina un Līberga - desmitā. Tiesa, Desavas komanda ir aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Dienvidos sezona vēl nav sākusies, tāpēc Ivara Serafimoviča, Mareka Skabeiķa un Valda Gūtmaņa gatavošanas posmā ir aizvadījusi trīs pārbaudes spēles, piedzīvojot trīs zaudējumus. Pirmajā spēlē pret Francijas 1. līgas komandu "VS Creteil", Gūtmanim gūstot divus vārtus, tika piedzīvots zaudējums ar 29:33 (16:22), otrajā mačā ar čehu "Lok Plzen", kurā Gūtmanis guva trīs vārtus, nācās otro reizi atzīt pretinieku pārākumu ar identisku rezultātu, kā pirmajā spēlē. Trešajā pārbaudē ar Čehijas "Dukla Prague", kurā "EHV Aue" cieta zaudējumu ar 25:27 (18:11), piedalījās vien Mareks Skabeiķis, bet Gūtmanis pirms spēles guva pirksta savainojumu, kas viņam neļaus palīdzēt komandai aptuveni trīs nedēļas. Nevienā no mačiem nepiedalījās arī Ivars Serafimovičs, kuram ir pleca trauma. Sezona latviešiem atsāksies 5. februāri ar izbraukuma spēli pret "TV Korschenbroich" handbolistiem.

Pagaidām spēcīgākajām pasaules līgā Vācijas 1. bundeslīgā vienu pārbaudes spēli pirms sezonas atsākuma šajā nedēļas nogalē aizvadījusi Evara Klešnika "Tusem Essen". Jaunā galvenā trenera poļa Kristora Sargijeva vadībā Esenes komanda piedzīvoja minimālu zaudējumu 26:27 (12:14) otrās bundeslīgas komandai "HSG Dusseldorf". Klešniks spēlē nepiedalījās. Atgādinām, ka pirmo sezonas pusi Vācijas čempionātā "Tusem Essen" noslēdza pēdējā vietā, kas arī bija galvenais iemesls Jana Fandera nomaiņai.

Saksijas Oberlīgā spēles turpina aizvadīt Helmuta Tihanova "SC DHFK Leipzig", kas pēdējās divās spēlēs piedzīvoja divus zaudējumus, piekāpjoties arī saviem sīvākajiem konkurentiem "LHV Hoyerswerda" handbolistiem ar 28:30. Iepriekšējā spēlē gan tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pār "Zwonitzer HSV 1928" komandu - 15:35. Neskatoties uz diviem zaudējumiem, Leipcigas komanda turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, otrā vietā esošos "LHV Hoyerswerda" komandu apsteidzot par vienu punktu. Drīzumā eSports.lv lasiet interviju ar Latvijas izlases vārtsargu Helmutu Tihanovu, kurš stāstīs par dzīvi Leipcigā un pagātni Esenes komandā.

Austrijā.
Austrijā sezona sāksies pēc vienas nedēļas. No latviešu pārstāvētajām komandām, kas nav aizvadījusi nevienu pārbaudes spēli, ir Margota Valkovska "HC Alpla Hard" un Dmitrija Bražņikova "ULZ Sparkasse Schwaz", kamēr pārējās komandas nesnauž un intensīvi turpina gatavoties sezonas otrajai pusei. Valda Labanovska "HIT Innsbruck" gatavošanas posmā bija devusies uz nometni Šveicē, kur divu dienu laikā aizvadīja četras pārbaudes spēles, tiekoties ar "Pontault Combault" un "TV Endingen" komandām un piedzīvojot trīs zaudējumus.

Pārāk lielu pārliecību par saviem spēkiem Insbrukas komanda neguva arī Austrijā, kur trīs spēlēs, divreiz atzina austriešu klubu pārākumu. Cīņu par medaļām turpina vien sešas komandas, mēneša laikā aizvadot desmit spēles. Pēc tam sekos izslēgšanas spēles. Pašlaik visaugstāk no latviešu komandām ir Valkovska komanda, kas ieņem otro vietu ieņem, piektajā vietā ir Labanovska, bet sestajā - Bražņikova.

Spānija.
Ieturot īstu pauzi, sezona turpinās arī pēc spēka trešajā Spānijas līgā - Pirmajā Nacionālajā B līgā, kur Latvijas vārdu nes Aleksejs Kuzmins un Andrejs Kuzmins, pārstāvot "Grupo Pinta Torrelavega" komandu. Iepriekšējā spēlē latviešu pārstāvētā komanda ar 30:23 (18:9) pieveica "Cafes Toscaf" handbolistus. Alekseja kontā četri vārti, Andreja - divi. Pēc aizvadītajām 16 spēlēm "Grupo Pinta Torrelavega" komanda turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Islande.
Eiropas ziemeļos vārtus turpina bombardēt Jānis Grišanovs, kurš ir viens no 1. līgas komandas "IR" līderiem. Pēdējās trīs "IR" komandas spēlēs fiksēti visi iespējamie beigu iznākumi - neizšķirts, zaudējums un uzvara. Neizšķirtā 28:28 (13:16) ar līderiem "FH" komandu latvietis bija otrs rezultatīvākais, gūstot sešus vārtus un nopelnot divas soda minūtes, zaudējumā ar 23:27 (10:14) pret trešo spēcīgāko komandu "Vikingur" Grišanovs tika segts individuāli visu spēli un guva tikai divus vārtus. Pie uzvaras "IR" komanda tika pagājušajā nedēļā, kad ar Grišanova deviņiem gūtajiem vārtiem tika izcīnīta uzvara, ar 40:31 (21:17) pieveicot "Haukar 2". Pēc aizvadītajām 13 kārtām latvieša pārstāvētā komanda ieņem otro vietu, no pirmā vietā esošajiem "FH" handbolistiem atpaliekot vienu punktu.

Izmantotie resursi:
www.handball-world.com
www.ehv-aue.org
www.hit-online.at


, 2008-01-30 16:35, pirms 16 gadiem
janciiga bilde. 15 numurs it kaa saka AK. un saraujas nenosmieties!
, 2008-01-30 17:10, pirms 16 gadiem
Kāpēc Austrijas sakarā netiek pieminēts Vikštrems?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-01-30 18:22, pirms 16 gadiem
Raiti, nedzēs manu komentāru, bet labāk paskaidro savu domu gājienu, kāpēc joprojām "Islande", nevis "Īslande"?
, 2008-01-30 18:23, pirms 16 gadiem
Uzreiz arī atradu vienu savu senu komentāru, ko atļaušos atkārtot: IS Iceland Īslandes Republika Īslande precīzāk atbilst nosaukuma izrunai un rakstībai oriģinālvalodā (LVEK Vietvārdu apakškomisijā (21.03.2006.) apstiprinātā īsā nosaukuma forma).
, 2008-01-30 21:40, pirms 16 gadiem
marroz, eSportā ir vienota forma - Islande..
, 2008-01-30 21:51, pirms 16 gadiem
neesmu dzēsis, bet Indrikis tev jau paskaidroja.
, 2008-01-30 22:09, pirms 16 gadiem
Īsti labs paskaidrojums jau gan tas nav, jo rodas cits jautājums - kāpēc jūsu vienotā forma ir pretrunā ar latviešu valodas pareizrakstības likumiem, lai gan, ja paskatās uz to no otras puses, esports, atšķirībā no laikrakstiem, nav nekāds masu plašsaziņas līdzeklis, tādēļ droši vien var rīkoties, kā labpatīkas. Es jau esmu pat pieradis, ka jūsu vienotā forma nosaka rakstīt, piemēram, "finansu" nevis "finanšu", ģenitīva vietā bieži lieto nominatīvu un nabaga Želubovski nepārtraukti dēvē par Elvisu - nekāda vaina.
, 2008-01-30 22:28, pirms 16 gadiem
Malachi puishi, nu ko lai citu saka Ta turpinat!!!!
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.