Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Ēģipti: Rīgas domes kauss jānoslēdz uz pozitīvas nots

Jānis Pārums

Latvija pret Ēģipti: Rīgas domes kauss jānoslēdz uz pozitīvas nots
Raimonds Trifanovs
Foto: Romualds Vambuts

Šodien plkst. 12:00 noslēdzošo spēli Rīgas domes kausā aizvadīs Latvijas handbolisti, kas mērosies spēkiem ar Ēģiptes izlasi. Spēles tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV.

Pirmajās divās spēlēs Latvijas izlasei izdevās izcīnīt vienu panākumu – turnīra pirmajā dienā, lieliski spēlējot Edgaram Kukšam, Latvija principiālā cīņā ar 23:20 apspēlēja Baltkrieviju, bet trešdien aizvadīja labu pirmo puslaiku pret Krieviju (tikai -1), tomēr otrajā bija spiesta atzīt pretinieku pārākumu ar 19:27.

Tā kā otrajā spēlē treneri atpūtu deva Raimondam Trifanovam (attēlā), Rihardam Lejam un Jānim Pavlovičam, Latvijas izlases rindās debiju piedzīvoja uzreiz trīs LAT-98 (1998.g.dz. un jaunāki) izlases dalībnieki Uvis Strazdiņš, Igors Ignatjevs un Raivis Gorbunovs. Visspilgtāk sevi valstsvienībā pieteica jaunākais no šīs trijotnes Strazdiņš, kuram ir tikai 17 gadu (1999.g.dz.). Viņš pret Krieviju guva trīs vārtus, izpelnoties pamatotas līdzjutēju un komandas biedru ovācijas. Paredzams, ka noslēdzošajā turnīra spēlē debiju izlasē varētu piedzīvot arī Oskars Pāvils.

Tikmēr Ēģiptes handbolistiem pirmajos divos mačos nācies samierināties ar zaudējumiem – otrdien tika izsēts piecu vārtu pārsvars un ar 23:24 zaudēts Krievijai, bet trešdien gluži pretēji – atspēlēts piecu vārtu deficīts, divarpus minūtes līdz spēles beigām pārņemta vadība, tomēr galotnē vienalga zaudēts – 27:28.

Lai arī Ēģiptei ir divas neveiksmes, tā vēl var pacīnīties par otro vietu. Tiesa, tādā gadījumā noteikti būs jātiek pie panākuma. Latvijas handbolistiem izredzes uz pirmo pozīciju vakardienas pārliecinošā zaudējuma dēļ ir gaisušas, taču par otro vietu noteikti var paspēkoties. Vienkāršākais, lai to paveiktu – jāuzvar Ēģipte (un jācer, ka krievi pieveiks baltkrievus). Var gan atļauties arī piekāpties, taču, lai saglabātu otro vietu, tikai minimāli. Iespējama arī vieta ārpus trijnieka, taču aprēķinus atstāsim malā – jāiet laukumā un jācīnās par panākumu.

Jāatgādina, ka pirms gada tieši pret vēlāko Āfrikas čempioni Ēģipti izcīnījām vienīgo uzvaru (29:24), bet tas palīdzēja turnīra noslēgumā ierindoties otrajā vietā aiz Krievijas. Šogad tas jāatkārto, lai šī gada Rīgas domes kausu varētu noslēgt uz pozitīvas nots.

Visas turnīra spēles tiešraidēs būs skatāmas Lattelecom interaktīvās televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un internetā Sportacentrs.com. Pirms Latvijas izlases spēlēm, puslaika pārtraukumā un pēc spēlēm notiks ekspertu studija.

Rīgas domes kausu handbolā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju.

Latvijas Handbola federācijas partneris "PlayGineering Systems", tāpat kā novembrī notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Dāniju, arī Rīgas domes kausā testēs pasaulē unikālu sporta tehnoloģiju handbolam, kas nodrošina spēlētāju un bumbas automātisku atpazīšanu, sekošanu, statistikas un analītikas ievākšanu, kā arī automātisku spēles filmēšanu ar robotu kamerām. Šī ir vienīgā šāda tehnoloģija pasaulē un tā ir radīta tepat Latvijā. Arī turpmākos gadus "PlayGineering Systems" turpinās sadarbību ar Latvijas Handbola federāciju, ko nodrošina noslēgtais līgums.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Krievija220051:424
2.Latvija210142:472
3.Baltkrievija210148:502
4.Ēģipte200250:520

Rīgas domes kausa kalendārs

27.12.2016. plkst. 18:00 Krievija – Ēģipte 24:23
27.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Baltkrievija 23:20
28.12.2016. plkst. 18:00 Baltkrievija – Ēģipte 28:27
28.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Krievija 19:27
29.12.2016. plkst. 10:00 Baltkrievija – Krievija
29.12.2016. plkst. 12:00 Latvija – Ēģipte

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam

Vārtsargi: Edgars Kukša (VFL Fredenbeck, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga).
Kreisā mala: Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga, MSĢ/LAT-98), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Oskars Pāvils (Vaiņode), Raivis Gorbunovs (SK Latgols, MSĢ/LAT-98), Artis Kurmēns (Ogre/Miandum), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga).
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch, Vācija), Valdis Gūtmanis (SV Mecklenburg Schwerin, Vācija)
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum, MSĢ/LAT-98), Arvis Juzups (S.V. Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Roberts Freibergs (Celtnieks Rīga).

Galvenais treneris: Uģis Vikštrems
Treneris: Andrejs Narnickis
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv