Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns un HK "Meshkov" uzvar Spānijā un uzvar ČL grupā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopāns un HK "Meshkov" uzvar Spānijā un uzvar ČL grupā
Lai kā centās Spānijas vicečempiona aizsardzība, tomēr noturēt Daini Krištopānu nespēja - 7 vārti.

Baltkrievijas čempions handbolā Brestas HC "Meshkov" sestdien EHF Čempionu līgas C grupas turnīrā guva uzvaru viesos pār Spānijas vicečempionu Logronjas "Naturhouse La Rioja" ar 32:28 (17:11) un nodrošināja izkļūšanu no grupas. Viens no trim Brestas komandas spēlētājiem, kuri guva pa 7 vārtiem, bija arī ludzānietis Dainis Krištopāns.

Šī spēle bija īpaša Brestas komandas saspēles vadītājam Aleksandram Tjumencevam, kurš savulaik Logronjes komandā nospēlēja piecas sezonas un publika viņu sagaidīja ar ovācijām un viņam veltītu plakātu. Pēc pirmā puslaika vietējo apmēram 3000 līdzjutēju noskaņojums labs nevarēja būt - 17:11 viesu labā. Tiesa, arī abu komandu pirmā riņķa spēlē Brestā HC "Meshkov" pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 6 vārtu pārsvaru, taču beigās - minimāli zaudēja... Spāņu komanda par to laikam nebija aizmirsusi , pēc pārtraukuma tā pārgāja uz aktīvām spēles shēmām aizsardzībā un sāka samazināt rezultāta starpību - 50. minūtē viesi bija vadībā vairs tikai ar 25:24. Kulmināciju spēle sasniedza 55. minūtē, kad viesiem laukumā palika tikai četri spēlētāji, bet rezultāts bija tikai 27:25 viņu labā. Lieliski nospēlēja Brestas komandas un Baltkrievijas izlases vārtsargs Vitālijs Čerepenķo, ļoti svarīgus vārtus guva Dainis Krištopāns un - mājiniekiem sāka zust ticība tam, ka var izglābties. Galaiznākumā - 32:28 Brestas komandas labā.
Šī bija ceturtā pēc kārtas Brestas komandas uzvara Čempionu līgas grupu turnīrā un pirmo reizi vēsturē Brestas komanda nodrošināja sev pirmo vietu grupā.
Pēdējā spēle būs 5. decembrī savā laukumā ar Krievijas čempionu Čehovas "Medvedi" un ir iespēja gūt piekto uzvaru pēc kārtas.
Vācijas 1. bundeslīgas čempionātā pēc pirmā zaudējuma ātri attapās "Lauvas" - jau nākamajā spēlē "Rhein-Neckar Lowen" savā laukumā gandrīz 8000 skatītāju klātbūtnē ar 28:26 pārspēja Berlīnes "Fuchse". Aleksandrs Pētersons guva 5 vārtus.
Turpretī zaudējumus piedzīvoja gan Evara Klešnika, gan Aivja Jurdža pārstāvētās komandas. HSG "Wetzlar" savā laukumā ar 23:29 piekāpās HSV "Hamburg" (Klešnikam brīdinājums), bet Leipcigas SC DHfK viesos ar 25:27 (puslaiks - 11:18...) piekāpās "Balingen-Weilstetten" komandai (Jurdžam 3 vārti).
"Lauvas" turnīra tabulā ar 28 punktiem joprojām ir pirmās, par 4 punktiem atpaliek MT "Melsungen" un par 5 punktiem (viena spēle mazāk) - SG "Flensburg-Handewitt". Veclāras komanda ar 19 punktiem ir 7. vietā (tik pat punktu ir arī "Fuchse" un HSV "Hamburg", taču tām ir labāka vārtu starpība), bet Leipciga ar 14 punktiem ir 11. vietā (tik pat punktu, bet 12. vieta ir TSV "Hannover-Burgdorf").

     [+] [-]

, 2015-11-29 13:45, pirms 8 gadiem
Apsveicu! Pelnīta uzvara. Krištopāns augsta līmenī kā vienmēr.