Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Krištopānam uzvaras vārti, "Vardar" gūst grūtu uzvaru Čempionu līgā

Krištopānam uzvaras vārti, "Vardar" gūst grūtu uzvaru Čempionu līgā
Dainis Krištopāns uzbrūk vārtiem. Foto: EPA/Scanpix

Latviešu zvaigzne Dainis Krištopāns svētdien iemeta septiņus vārtus EHF Čempionu līgas spēlē, palīdzot Skopjes "Vardar" komandai, kuras sastāvā bija arī vārtsargs Artūrs Kuģis, grūtā cīņā ar 31:30 (16:18) apspēlēt Ukrainas vienību Zaporožjes "Motor".

Spēli "Vardar" vārtos iesāka Kuģis, tomēr gan pats latvietis nedarbojās veiksmīgi, gan viņam nepalīdzēja aizsargi un 12. minūtē pie rezultāta 5:9 spēlētājs tika nomainīts. Krištopāns pirmajā puslaikā iemeta trīs vārtus un "Vardar" bija iedzinējos ar 16:18.

Otro puslaiku "Vardar" sāka ar izrāvienu 3:0 un viss turpmākais mačs notika punkts punktā. Pie 22:21 Krištopāns saņēma noraidījumu, bet vēlāk, kad viņš pats panāca 23:23, konkurents no aizmugures norāva latviešu milzi uz zemes un saņēma divu minūšu noraidījumu. Tobrīd "Vardar" gandrīz divas minūtes bija jāspēlē sešatā pret četriem konkurentiem. Kaut šajā laikā "Vardar" uzbruka ātri un rezultatīvi, arī paši vairākas reizes iekrita aizsardzībā - 25:25.

Otrā puslaika vidū pēc ilgāka pārtraukuma vārtos īslaicīgi atgriezās Kuģis, bet joprojām nespēja pavilkt komandu, kaut divus vārtus pēc kārtas iemeta Krištopāns. Priekšpēdējā minūtē tieši Krištopāns panāca 31:30 un šie izrādījās uzvaras vārti. Līdz ar spēles beigu signālu gan "Vardar" ielaida metienu no gandrīz centra, bet tiesneši secināja, ka vārtu līnija tika šķērsota jau pēc finālsvilpes.

Krištopāns mačā realizēja septiņus no 11 metieniem, bet rezultatīvākais uzvarētājiem ar desmit vārtiem bija Timurs Dibirovs.

Šī "Vardar" komandai bija trešā uzvara trijās Čempionu līgas spēlēs, kamēr "Motor" šosezon ir bez punktiem. Pirmajā sezonas mačā Čempionu līgā iepriekšējās sezonas spēcīgākā komanda "Vardar" sīvā cīņā ar 33:31 uzvarēja Francijas vicečempioni "Montpellier", bet pirms nedēļas ar 32:27 uzvarēja "Porto".

Ziemeļmaķedonijas klubs nākamo spēli Čempionu līgā aizvadīs 12. oktobrī, uzņemot Vācijas vienību "Kiel", kas ar divām uzvarām un neizšķirtu atrodas B apakšgrupas otrajā pozīcijā. Pagājušajā sezonā Krištopāns palīdzēja "Vardar" otro reizi kluba vēsturē un otro reizi trīs gadu laikā izcīnīt Čempionu līgas trofeju, bet vasarā klubs papildināja sastāvu ar latviešu vārtsargu Artūru Kuģi, kurš iepriekš spēlēja Vācijas 2.Bundeslīgā.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.