Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtniekam" minimāla uzvara Baltijas līgā, "Tenax" zaudējums pret Kreicbergu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Celtniekam" minimāla uzvara Baltijas līgā, "Tenax" zaudējums pret Kreicbergu
"Celtnieks Rīga". Foto: Latvijas Handbola federācija

Latvijas vadošie handbola klubi aizvadījuši otrās spēles Baltijas līgas turnīrā. "Celtnieks Rīga" viesos ar 30:29 B grupas ietvaros pieveica "Tallinn" komandu, savukārt "Tenax Dobele" A grupā ar 22:27 viesos atzina EHF Čempionu līgā spēlējošās Nila Kreicberga "Riihimaen Cocks" pārākumu.

"Celtnieks Rīga" vakar ar 28:32 zaudēja Uvja Strazdiņa "Kehra", bet šovakar aizvadīja spēli pret "Tallinn", kas dienu iepriekš ar 26:17 pieveica "Viljandi". "Celtniekam" padevās lielisks spēles sākums, iekrājot četru vārtu pārsvaru (6:2). Ritot puslaikam, "Tallinn" pakāpeniski pārņēma iniciatīvu, izlīdzināja rezultātu (9:9), bet beigās 30 minūtes noslēdza ar 15:14 pārsvaru. Otrais puslaiks bija ļoti sapringts, taču izskaņā aukstasinību nodemonstrēja "Celtnieks Rīga", izcīnot panākumu ar 30:29. Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar astoņiem vārtiem bija Aleksejs Haisa, sešus pievienoja Roberts Freibergs, savukārt pieci vārti Rihardam Lejam. Pa četriem guva Artūrs Kļaviņš un Mareks Černousovs.

"Tenax Dobele" vakar ar 31:29 pieveica Igaunijas spēcīgāko komandu "Polva Serviti", savukārt Kreicberga Somijas "Riihimaen Cocks" pirmajā spēlē ar 32:28 pieveica Ukrainas "Zaporozhye". Mača pirmais puslaiks pret "Riihimaen Cocks" aizritēja līdzīgā cīņā un izrāvieni nevienai no komandām nepadevās. Lai gan dobelnieki lielu daļu puslaika bija vadībā ar vieniem vārtiem, puslaika galotnē nedaudz labāk nospēlēja "Riihimäen Cocks", 30 minūtes noslēdzot ar minimālu 13:12 handikapu. "Tenax Dobele" neizdevās otrā puslaika sākums, kurā principā mājinieki arī ieguva izšķirošo pārsvaru, aizbēgot piecu vārtu attālumā. Ar labu spēli aizsardzībā Somijas klubs nedeva iespējas atspēlēties, un galarezultātā "Tenax" atzina pretinieku pārākumu ar 22:27.

Baltijas līgā Latviju arī šajā sezonā pārstāvēs abas vadošās komandas - "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga". Tāpat kā iepriekš komandas ir sadalītas A un B grupās katrā sešām komandām, balstoties uz spēku samēriem. "Tenax Dobele" šosezon spērusi soli uz augšu un sezonas pirmo posmu aizvadīs A grupā, kamēr "Celtnieks Rīga" komanda cīnīsies B grupā.

A grupā līdzās "Tenax Dobele" komandai ir Minskas SKA (Baltkrievija), "Riihimaen Cocks" (Somija), "Polva Serviti" (Igaunija), "ZTR Zaporozhye" (Ukraina) un Klaipēdas "Dragunas" (Lietuva). "Celtnieks Rīga" ir vienā grupā ar Igaunijas "Kehra", "Viljandi HC" (Igaunija), Kauņas "Granitas" (Lietuva), Viļņas "VHC Šviesa" (Lietuva) un "HC Tallinn" (Igaunija).

Izmantotie resursi:
handball.lv