Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils uzņems "REIR Dobele", svētdien čempionu un vicečempionu duelis

Jānis Pārums

Jēkabpils uzņems "REIR Dobele", svētdien čempionu un vicečempionu duelis
REIR Dobele (oranžās formās) un Jēkabpils komandas. Foto: Elvijs Ozoliņš

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas četras spēles. Vienā no dueļiem svētdien tiksies pērnās sezonas divas spēcīgākās komandas Stopiņu NHK un "REIR Dobele".

Taču jau piektdienas vakarā plkst. 19:00 laukumā dosies divas komandas, kas čempionātu iesākušas ar uzvarām – Jēkabpils sporta skola, kas savā rēķinā ierakstījusi jau divus panākumus, uzņems jau pieminēto "REIR Dobele", kam čempionāta ievadā viens panākums. Gan Jēkabpils (41:33), gan Dobele (47:30) apspēlēja LAT-2002 komandu, bet jēkabpilietēm uzvara arī izbraukumā pret Salaspili (36:29), kas šobrīd ļauj atrasties turnīra tabulas pirmajā pozīcijā. Jāpiebilst, ka pirmssezonas turnīrā "Ārona kauss" komandas tikās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm – apakšgrupā ar 17:15 pārākas bija dobelnieces, bet finālā jēkabpilietes revanšējās ar 18:13.

Savukārt sestdien pirmo spēli šosezon aizvadīs LSPA, kas pērn nostartēja pieticīgi, izcīnot vien divas uzvaras 20 spēlēs un ierindojoties pēdējā, sestajā, vietā. Šogad LSPA rindās spēlēs uzreiz divas vācietes – Annai Ešai, kurai šī būs trešā sezona Latvijā, pievienosies cita vācu studente Hanna Millere. Kopumā LSPA sastāvs būtiski starpsezonā nav mainījies. Pirmajā spēlē, kas notiks sestdien plkst. 15:00, LSPA pretinieces būs Salaspils sporta skola (0-1), kas pērn ceturtdaļfinālā pārsteidza Jēkabpili un vēlāk izcīnīja ceturto vietu Latvijas čempionātā.

Dienu vēlāk pirmo spēli šosezon aizvadīs arī iepriekšējas sezonas bronzas medaļnieces "Latgols", kas savā laukumā uzņems jau pieminēto LSPA. Pirms sezonas ludzānietes izcīnīja ceturto vietu "Ārona kausā 2017", kā arī guva panākumu Ludzas atklātajā čempionātā, kamēr LSPA šajos turnīros nestartēja un šīs nedēļas nogalē gaidāmās cīņas arī parādīs uz ko studentes gatavas šīs sezonas ievadā.

Svētdien plkst. 13:00 laukumā dosies iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas – čempiones Stopiņu NHK un vicečempiones "REIR Dobele". Jau iepriekšējā sezonā abu komandu dueļi bija aizraujoši un intrigas pilni, kam kā saldais ēdiens bija Latvijas čempionāta fināls, kur visas spēles noslēdzās ar vienu vārtu starpību, turklāt divas no trim – tikai pēcspēles metienos. Jāatgādina, ka finālsērijas pirmo spēli ar 35:34 uzvarēja dobelnieces (pēcspēles metienos – PM), pēc tam stopiņietes revanšējās ar 27:26 (PM), bet trešajā, izšķirošajā, spēlē Stopiņu NHK vēlreiz bija pārākas (25:24), triumfējot Latvijas čempionātā otro gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējo septiņu gadu laikā. Dobelnieces turpretim sasniedza visu laiku augstāko vietu komandas vēsturē.

Par dobelnieču pirmo spēli šosezon jau minējām, savukārt Stopiņu NHK sezonu sāka ar vieglu 35:28 uzvaru pār LAT-2002/Dobele, jau spēles sākumā iegūstot 9:1 pārsvaru, bet vēlāk to palielinot līdz +10 un vairāk.

Latvijas sieviešu Handbola virslīgas tabula

VKomandaUNZP
1.Jēkabpils SS2004
2.REIR Dobele1002
3.Stopiņu NHK1002
4.Salaspils SS0010
5.SK Latgols0000
6.LSPA0000
7.LAT-2002/Dobele0030

Kalendārs/rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv