Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola 1. līgā "Latgols juniori" titulu nodrošina dramatiskā spēlē

Krišs Upenieks

Handbola 1. līgā "Latgols juniori" titulu nodrošina dramatiskā spēlē
Foto: SK Latgols

Sestdien par Latvijas handbola 1. līgas čempioni kļuva Ludzas "Latgols juniori", kas savā laukumā prata atspēlēties un izraut neizšķirtu (23:23), pēc kā arī pēcspēles metienu sērijā pieveikt "Jūrmalas sports-2" komandu.

"Latgols juniori" visas sezonas gaitā demonstrēja tādu sniegumu, lai komanda tiktu uzskatīta par vienu no čempionāta favorītēm. Regulārajā sezonā 14 spēlēs ludzāniešiem desmit uzvaras, četri zaudējumi un otrā vieta turnīra tabulā. Pateicoties otrajai vietai tabulā, "Latgols juniori" izlaida pirmo "play-off" kārtu, bet pusfinālā itin pārliecinoši ar 38:32 pieveica "ONSC/HK Ogre".

"Jūrmalas sports-2" komanda regulāro sezonu noslēdza tikai piektajā vietā, 14 spēlēs izcīnot piecas uzvaras, divreiz cīnoties neizšķirti un piedzīvojot septiņus zaudējumus. Izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfinālā Jūrmalas vienība smagā spēlē ar 25:24 pieveica "Ulbrokas SK", bet pusfinālā ar 33:18 sagrāva regulārās sezonas spēcīgāko komandu "Skrīveri/Aizkraukle".

Mača ievadā Jūrmalas komandai bija lielas problēmas uzbrukumā, un pirmajās deviņās minūtēs viesi guva tikai vienus vārtus, taču arī "Latgols juniori" nerādīja izcilāko sniegumu, iegūstot vien trīs vārtu handikapu (4:1). Ja "Jūrmalas sports-2" turpinājumā sakārtoja spēli, tad ludzāniešiem snieguma kvalitāte kritās, kā rezultātā pēc 30 minūtēm kūrortpilsētas handbolisti bija priekšā ar 14:10.

Nepilnu septiņu minūšu laikā otrā puslaika ievadā "Latgols juniori" guva trīs vārtus, prata atstāt pretiniekus uz nulles un pietuvoties līdz 13:14. Līdz pat spēles pēdējai minūtei "Jūrmalas sports-2" visu laiku bija priekšā ar vieniem diviem vārtiem, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu izrāva Aleksandrs Pegasovs - 23:23.

Pēcspēles metienu sērijas ievadā precīzi meta Uldis Vilsons (Jūrmalas sports-2) un Edijs Kušners (Latgols juniori). Turpinājumā katra no komandām nerealizēja pa diviem metieniem. Mārtiņš Neimanis jūrmalniekiem kļūdījās ceturtajā metienu sērijā, un Roberts Rancāns ar precīzu metienu sniedza vadību mājiniekiem. Edgars Grīnbergs vēl spēja saglabāt cerību viesiem, bet punktu šim čempionātam pielika Aleksandrs Pegasovs, nodrošinot "Latgols junioriem" 1. līgas titulu. "Latgols juniori" par čempioniem kļuvuši otro sezonu pēc kārtas.

Latvijas Handbola federācija (LHF) informē, ka Latvijas čempionāta izšķirošajās spēlēs partneru pulkam pievienojusies kompānija "MEGOGO", kas sarūpēs īpašas dāvanas spēcīgākajām komandām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - "Latgols...