Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

1. līgas handbola čempionātā noskaidros medaļniekus

Jānis Pārums

1. līgas handbola čempionātā noskaidros medaļniekus
Mārtiņš Dāvidnieks
Foto: staburags.lv

Šo sestdien, 29. aprīlī, plkst. 17:00 Aizkraukles novada sporta hallē ar spēli par trešo vietu sāksies izšķirošās spēles par medaļām Latvijas čempionāta 1. līgā. Uzreiz pēc spēles par 3. vietu norisināsies arī cīņa par zelta medaļām.

17:00 laukumā dosies komandas, kas cieta zaudējumus pusfināla cīņās – Ulbrokas SK un SK Latgols juniori vienības. Ulbrokas SK, kas pusfinālā bija iekļuvusi automātiski, devās laukumā pret regulārās sezonas trešās vietas ieguvēju Dobele/Tērvete vienību. Spēle norisinājās līdzīgā cīņā ar nelielu Ulbrokas pārsvaru, bet 40. minūtē, kad rezultāts bija 17:13 Ulbrokas komandas labā, Dobeles paņemtais pārtraukums nostrādāja un dobelnieki lēnām spēja lauzt cīņas gaitu un izvirzīties vadībā. Ulbrokas vienība pienācīgu atbildi nespēja sniegt un nācās samierināties ar zaudējumu 22:25, kas nozīmēja, ka šogad nāksies cīnīties par bronzas medaļām.

"Latgols junioriem" pusfinālā pretī stājās regulārās sezonas uzvarētāji Skrīveri/Aizkraukle komanda, kura šogad nebija izjutusi zaudējuma garšu. Arī šajā spēlē līdzīga cīņa risinājās līdz 1. puslaika beigām, kad īsā laikā Skrīveru komanda ieguva četru vārtu pārsvaru un turpināja palielināt pārsvaru arī otrajā puslaikā. 4-5 vārtu pārsvaru Skrīveru komanda noturēja arī otrajā puslaikā un spēli uzvarēja 33:27.

Ulbrokas SK komandai rezultatīvākie spēlētāji šogad ir ilggadējie līderi – Andris Lazda ar 100 vārtiem, Mareks Koroļkovs ar 70 vārtiem un Renārs Černavskis 67 gūtiem vārtiem. SK Latgols juniori vienībā rezultatīvākie spēlētāji ir Edvīns Matvejenko ar 93 vārtiem, Armands Usāns ar 72 vārtiem un Kristaps Logins ar 68 gūtiem vārtiem.

Pēc bronzas mača plkst. 19:00 laukumā dosies iepriekšējā gada čempioni Skrīveri/Aizkraukle vienība pret Dobele/Tērvete komandu.

Šajā sezonā abas komandas tikušās divas reizes – abās spēlēs Skrīveru komanda spraigās cīņās izcīnījusi uzvaras ar četru vārtu pārsvaru (30:26, 35:31), bet uzvaras tika nodrošinās tikai spēļu galotnēs, kas nozīmē, ka arī finālspēle solās būt aizraujoša.

Skrīveri/Aizkraukle vienībā neapšaubāms līderis ir Mārtiņš Dāvidnieks, kurš ir arī 1. līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 168 vārtiem. Tālāk komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā seko Artūrs Beļūns ar 70 vārtiem, Jānis Zvaigznītis un Emīls Bokalders, kuri guvuši pa 45 vārtiem un pieredzējušais Lauris Rūtiņš, kurš guvis 44 vārtus aizvadot tikai astoņas spēles.

Dobeles komandā rezultatīvākie spēlētāji ir Jānis Zvejnieks ar 132 vārtiem, Ričards Mucinieks ar 75 vārtiem un pieredzējušais Renārs Kozlovskis ar 74 gūtajiem vārtiem. Daudz ko Dobeles spēles zīmējumā izšķirs vai finālā piedalīsies SynotTip handbola Virslīgas komandas Dobeles Tenax komandu pārstāvošie jaunie spēlētāji Ņikita Pančenko, Renāts Hovratovičs un Kristers Rihards Ozols.

Pirms izšķirošajām cīņām 1. līgā pa dienu turpat Aizkraukles sporta hallē medaļas sadalīs arī U-12 vecuma grupas zēni.

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv