Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" un Jēkabpils uzsāks cīņu par finālu

Jānis Pārums

"Latgols" un Jēkabpils uzsāks cīņu par finālu
Ludzas "Latgols" handbolistes
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar plkst. 19:00 pirmo pusfināla spēli Latvijas čempionātā sievietēm aizvadīs Ludzas "Latgols" un Jēkabpils sporta skolas handbolistes.

Regulārajā čempionātā sīvā cīņā par otro pozīciju nedaudz veiksmīgākas izrādījās ludzānietes, kas iekrāja 25 punktus un par diviem apsteidza tieši jēkabpilietes. Tas ļāva "Latgolam" automātiski kvalificēties pusfinālam, kamēr Jēkabpils izslēgšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla, kur divu spēļu summā pārliecinoši tika galā ar LSPA – 66:49 (35:23, 31:26).

Kas attiecas uz "Latgols" un Jēkabpils savstarpējām spēlēm, tad tajās nedaudz labāk klājies jēkabpilietēm, kas uzvarējušas divās spēlēs (32:31, 31:26), taču pēdējā savstarpējā mačā februāra sākumā Jēkabpilī pārākas bija ludzānietes, nokārtojot panākumu ar 27:25.

Pusfināla sērijas pirmā spēle norisināsies Ludzā, kur mājinieces "Latgols" tikušas pie panākuma pēdējos trijos mačos pēc kārtas, tostarp uzvarot arī regulārā čempionāta uzvarētājas un pašreizējās čempiones Stopiņu NHK (30:24). Kopumā šosezon ludzānietes savā laukumā uzvarējušas septiņās no deviņām spēlēm, bet pēdējais zaudējums savu līdzjutēju priekšā piedzīvots pērnā gada izskaņā. Zīmīgi, ka tas noticis tieši pret savām šīvakara oponentēm – Jēkabpils sporta skolas handbolistēm.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Jēkabpilij uzreiz divas spēlētājas ir labāko pieciniekā – Simona Ārmane ar 172 vārtiem ieņem otro vietu, bet Gita Kaulakane ar 137 ir piektā. "Latgolam" spēlētāju rezultatīvāko desmitniekā nav, taču tas skaidrojams, ka ludzānietēm vārtu guvumi sadalās līdzīgāk. Tieši pa 100 vārtiem šosezon guvušas divas spēlētājas – Agnese Sidorova un Laura Rutkovska. Savstarpējās spēlēs Kaulakane pret "Latgolu" guvusi 24 vārtus trijās spēlēs, Ārmane 23, kamēr Sidorova un Rutkovska pret Jēkabpili, attiecīgi, 13 un 8 (2 spēlēs). Produktīvāko sniegumu pret Jēkabpili demonstrējusi Kristīne Daņiļenko, gūstot 20 vārtus.

Sērija ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām. Sērijas otrā spēle 13. aprīlī plkst. 19:30 tiks aizvadīta Jēkabpilī. Jāatgādina, ka pirmo pusfināla sēriju ar uzvaru iesāka čempiones Stopiņu NHK, kas atspēlējot sešu vārtu deficītu, pārspēja "REIR Dobeli" ar 27:22. Šajā pārī otrais mačs notiks 11. aprīlī plkst. 20:00 Dobelē.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv