Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Tenax'' ne bez grūtībām uzvar ''Vaiņodi''

Kristaps Desmitnieks

''Tenax'' ne bez grūtībām uzvar ''Vaiņodi''
Gints Grandbergs
Foto: Renārs Buivids

Februāra pēdējās dienas vakarā Latvijas handbola Virslīgas čempionāta otrajā aplī cīņā par 1.-5. vietu Dobeles ''Tenax'' savā laukumā uzņēma ''Vaiņodes'' handbolistus. Lai arī mačs aizritēja saspringtā cīņā, dobelnieki veiksmīgāk nospēlēja spēles izskaņā, uzvarot ar 34:28 (16:15).

Bija pagājis nedaudz vairāk kā mēnesis kopš abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes Vaiņodē. Toreiz ar rezultātu 36:30 uzvaru izcīnīja ''Tenax''. Spēle Dobelē iesākās ar ''Vaiņodes'' gūtajiem vārtiem, pēcāk sekoja virkne ar kļūdām abu komandu spēlētāju izpildījumā vai teicamu vārtsargu darbību. Mača piektajā minūtē viesi panāca 2:0, bet tad pamazām dobelnieki uzņēma apgriezienus, vairākkārt pretinieku vārtsargu sarūgtināja Gints Grandbergs, un 17. minūtē mājinieki panāca 12:5. ''Vaiņodes'' handbolisti nemaz nedomāja padoties un uzsāka pakaļdzīšanos, kas arī izdevās. Proti, līdz pārtraukumam rezultāts tika gandrīz vai izlīdzināts - 16:15 vadībā ''Tenax''.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs abas komandas apmainījās precīziem metieniem, taču atkal viens brīdis, un pēc Kuģa sekmīgā snieguma Dobeles cietoksnī, kā arī Politera, Grandberga un Juzupa rezultativitātes uzbrukumā, mājinieki veica izrāvienu, iegūstot sešu vārtu pārsvaru. Tiesa, tāpat kā pirmajā puslaikā, arī otrajā spēles nogrieznī ''Vaiņode'' nodemonstrēja neatlaidību, pēc Anda Grundmaņa un Oskara Pāvila gūtajiem vārtiem, viesi pietuvojās līdz pat divu vārtu starpībai, taču līdz mača beigām spēka un veiksmes kurzemniekiem nepietika. ''Tenax'' pārliecinoši aizvadīja spēles pēdējās minūtes, tādējādi izcīnot uzvaru ar 34:28.

Uzvarētāju komandā deviņus vārtus guva Gints Grandbergs, bet ''Vaiņodes'' rindās ar astoņiem precīziem metieniem atzīmējās Oskars Pāvils. Gan dobelniekiem, gan vaiņodniekiem līdz Latvijas čempionāta otrā apļa beigām atlikušas divas spēles.

Kamēr Dobelē spēkojās ''Tenax'' un ''Vaiņodes'' handbolisti, Ogrē vietējā komanda cīņā par 6.-10. vietu čempionātā savā laukumā uzņēma ''Stopiņu NHK''. Lai arī mača pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu viesu pārsvaru (13:12), otrajā puslaikā ogrēnieši izmainīja spēles ritējumu un rezultātu par 180 grādiem, proti, uzvarot otro spēles nogriezni ar 20:8, mājinieki izcīnīja panākumu mačā ar 32:21.

''Ogres'' komandā 12 vārtus guva Andris Pozņaks, bet viesu rindās desmit rezultatīvi metieni Mareka Koroļkova kontā.

Latvijas čempionāts.
29. februāris.
Dobeles Tenax - Vaiņode 34:28 (16:15)

Tenax: Grandbergs 9/3, Juzups 7, Krastiņš 6/1, Politers 5, Kreicbergs 3, Miķelsons 3, Sproģis 1.
Vaiņode: O.Pāvils 8/3, Grundmanis 5, Ķergalvis 5, N.Pāvils 4, Lapiņš 2, A.Pāvils 1, Auders 1, Tiškus 1, Taujēns 1.

Ogre - Stopiņu NHK 32:21 (12:13)
Ogre: Pozņaks 12, Dravnieks 6, Avotiņš 5/1, Mancurovs 4, Želna 2, Germanis 1, Černiškovs 1, Lablaiks 1.
Stopiņu NHK: Korokovs 10, Lazda 5/1, Čikuts 3, Pētersons 1, Čerņevskis 1, Pauniņš 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-02-29 23:44, pirms 12 gadiem
Dobelnieki vēl šoreiz iespējams bija pelnijuši uzvaru, bet pie +2 Vaiņodnieki trāpija 3 reizes pa vārtu stabu, bet ja būtu trāpijuši kaut divus, viss būtu savādāk, jo pēc tam Vaiņodnieki paši vairs nenoticēja ka var pie šadām neveiksmēm un Dobele noskrēja, bet tā Vaiņodei bija iespējas šo spēli paņemt. Skatijos no malas un žēl palika Vaiņodi.. pēc divām nesekmīgām spēlēm pret Jūrmalu un LSPA, Vaiņode pierādija ka var un redzu ka komanda gatavojas play-off... bet tad ies valā un nesolu play-off pretiniekiem vieglas dienas pret viņiem

 +20 [+] [-]

, 2012-03-01 07:45, pirms 12 gadiem
ja būtu, tad būtu...tur jau atšķiras tas līmenis...

  -3 [+] [-]

, 2012-03-01 10:19, pirms 12 gadiem
met cik gribi - pretinieki iemetīs vairāk! es domāju ka lspa un tenax vaiņodi neuztver nopietni tāpēc arī visādi gudrinieki domā ka kaut ko var uzvarēt... smieklīgi

     [+] [-]

, 2012-03-01 12:56, pirms 12 gadiem
paprasi Tenax cik nopietni. viņiem neviena spēle pret Vaiņodi nav bijusi viegla lai neņemtu nopietni.