Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tiks noskaidroti LHF kausu īpašnieki, tiešraides Sportacentrs.com TV

Jānis Pārums

Tiks noskaidroti LHF kausu īpašnieki, tiešraides Sportacentrs.com TV
LHF kauss

Šodien ar finālspēlēm plkst. 13:00 un 15:00 tiks noskaidroti Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa īpašnieki vīriešiem un sievietēm. Abu spēļu tiešraides Sportacentrs.com TV.

Sieviešu pusfinālos sestdien viss noritēja bez pārsteigumiem – Latvijas čempiones Stopiņu NHK, neskatoties uz nepārliecinošo spēles sākumu, spēja tikt galā ar Ludzas "Latgolu", pārspējot to ar 30:23. Savukārt otrā pārī "REIR Dobele" pārliecinoši ar 38:21 sakāva Jēkabpils sporta skolu, lai arī pēc puslaika dobelniecēm bija tikai +3.

Tādējādi finālspēlē tiksies divas šobrīd spēcīgākās komandas pēc Latvijas čempionāta rezultātiem – Stopiņu NHK un "REIR Dobele". Līdz šim divas aizvadītās savstarpējās spēles bijušas gana līdzīgas – pirmajā reizē komandas cīnījās neizšķirti (29:29), lai gan vēl trīsarpus minūtes līdz spēles beigām Stopiņu NHK bija četru vārtu pārsvars, bet otrajā spēlē stopiņietes izrādījās pārākas ar 32:30.

Rezultāti
Statistika

Savukārt vīriešu konkurencē abi nominālie favorīti un iepriekšējo divu turnīru uzvarētāji, attiecīgi, "Celtnieks" un "Tenax" piedzīvoja nedaudz negaidītas neveiksmes. "Celtnieks Rīga" labi iesāka spēli pret "Ogre/Miandum", taču pirmā puslaika vidū piedzīvoja neveiksmju periodu, atdodot ne tikai iniciatīvu, bet arī vadību pretiniekiem, kuru vēlāk tā arī neizdevās atgūt – spēlē ar 30:27 uzvarēja ogrēnieši, iekļūstot finālā.

Savukārt otrajā spēlē starp "Tenax" un mājinieci "Latgols" norisinājās īsts trilleris. Pēc līdzīga pirmā puslaika, kuru tomēr savā labā noslēdza "Latgols" (12:10), otrajā vadību pārņēma "Tenax", iekrājot vairāku vārtu pārsvaru. Galotnē ludzāniešiem izdevās rezultātu līdzsvarot un desmit sekundes pirms spēles beigām pat pārņemt vadību, taču atlikušajā laikā dobelnieki ātri izspēlēja bumbu un ar metienu no laukuma centra panāca izlīdzinājumu – 26:26. Uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā, kur dramatisku uzvaru guva "Latgols" – 30:29.

Ludzānieši savu līdzjutēju priekšā būs favorīti finālspēlē, taču skaidrs, ka kausu virs galvas pacelt tīko arī ogrēnieši. "Latgolam" gan būs spēcīgs papildspēks tribīnēs – līdzjutēji, kas jau sestdien radīja lielisku atmosfēru. Divas līdzšinējās savstarpējās spēles Latvijas čempionātā bijušas diezgan pretējas – savā laukumā ludzānieši sakāva Ogri ar 36:21, bet otrajā tika vien pie minimāla panākuma ar 32:31, tiesa, lielāko daļu spēles bija vadībā.

Rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv