Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu handbolistes izcīna vēsturisko pirmo LHF kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stopiņu handbolistes izcīna vēsturisko pirmo LHF kausu
Ivita Asare
Foto: Jānis Līgats

Pirmo reizi izspēlēts Latvijas Handbola federācijas kauss sievietēm, un vēsturisku uzvaru izcīnīja "Stopiņu NHK", kas Ludzā notikušajā finālā ar 25:22 apspēlēja Dobeles "Reir" handbolistes.

Fināla ievadā pārliecinošāku sniegumu laukumā demonstrēja Dobeles handbolistes, kuras, pateicoties Dinijas Purviņas un Asnates Egles diviem precīzajiem metieniem, sestajā minūtē ieguva 4:1 pārsvaru.

Vairāku vārtu pārsvaru dobelnieces spēja saglabāt praktiski visa pirmā puslaika garumā, tomēr pēdējo septiņu minūšu laikā "REIR Dobele" spēja gūt tikai vienus vārtus, ko Stopiņu NHK izmantoja, pārņemot vadību un noslēdzot pirmo puslaiku savā labā – 10:9.

Otrā puslaika pirmo septiņu minūšu laikā Stopiņu NHK iekrāja četru vārtu pārsvaru (16:12), taču dobelnieces nepadevās un neilgi pēc puslaika vidus pēc Elīnas Freibergas metiena pietuvojās līdz minimumam – 19:18. Tiesa, tam sekoja vēl viens izrāviens, kura laikā stopiņietes panāca +5 (24:19) un panākumu nosargāja, triumfējot ar 25:22.

Panākumu ar astoņiem rezultatīviem metieniem kaldināja Ivita Asare, kuras piemēram sekoja Elza Seržante ar sešiem vārtiem. Savukārt Daina Sergejeva realizēja piecus no sešiem soda metieniem. Pretinieču rindās Egle guva sešus vārtus, bet piecas reizes precīzi meta Purviņa un Elīna Freiberga.

Abas komandas arī atrodas Virslīgas kopvērtējuma pirmajās vietās. Līdere ir "Stopiņu NHK" ar 11 uzvarām un vienu neizšķirtu, bet aiz muguras atrodas Dobeles "Reir" ar deviņām uzvarām, neizšķirtu, kas fiksēts līderu savstarpējā cīņā, un diviem zaudējumiem.

Par LHF kausa rezultatīvāko spēlētāju ar 18 vārtiem kļuva Dinija Purviņa (REIR Dobele), bet par vērtīgāko tika atzīta čempionu pārstāve Ivita Asare (Stopiņu NHK).

LHF kausa izcīņa. Sievietes. Fināls

Stopiņu NHK – REIR Dobele 25:22 (10:9)
Stopiņu NHK: Asare 8/1, Seržante 6, Nikolajeva 5, Sergejeva 5/5, Fenogenova 1.
REIR Dobele: Egle 6, Freiberga 5, Purviņa 5/1, Veldze 3, Veide 2, Dubrovska 1.