Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas handbolisti līderu duelī spēkosies ar spēcīgo Krieviju

Latvijas handbolisti līderu duelī spēkosies ar spēcīgo Krieviju
Latvijas izlases handbolisti
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar plkst. 20:00 Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs otro spēli Rīgas domes kausa turnīrā, spēkojoties ar pērnā gada uzvarētāju Krieviju. Spēles tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV un www.sportacentrs.com.

Jāatgādina, ka turnīra pirmajā dienā gan latvieši, gan krievi izcīnīja uzvaras – Latvijas izlase principiālā cīņā ar 23:20 pārspēja Baltkrieviju, bet Krievija, atspēlējot piecu vārtu deficītu, mača galotnē tika galā ar Ēģipti – 24:23.

Turnīrā pirmajā dienā Latvijas izlases vārtos teicamu sniegumu demonstrēja vārtsargs Edgars Kukša, kurš pēc treneru aprēķiniem tika galā ar 60% pretinieku metienu (!). LAT-98 jeb 1998.gada dzimušo izlases treneris Armands Straume Sportacentrs.com TV pēcspēles studijā atzina, ka tik augstvērtīgu vārtsarga sniegumu valstsvienības mačos vēl nebija pieredzējis. Kukša viennozīmīgi bija lielākais uzvaras kaldinātājs, bet uzbrukumā atradās spēlētāji, kuri ierasto līderu prombūtnē spēja uzņemties iniciatīvu un būt rezultatīvi.

Krievijas handbola izlase, līdzīgi kā pērn, uzskatāma par turnīra galveno favorīti, tāpēc šovakar mūsējos sagaida vēl nopietnāks pārbaudījums. Lai arī mačā pret Ēģipti vēl otrā puslaika sākumā krieviem bija piecu vārtu deficīts un metienu precizitāte nebija augstā līmenī, turpinājumu mūsu kaimiņvalsts handbolisti aizvadīja pārliecinoši, galotnē ieguva jau divu vārtu pārsvaru un uzvaru nosargāja.

Skaidrs, ka pret Krieviju kā jau favorīti, klāsies grūti, taču komandas gars un augstvērtīgs vārtsarga sniegums noteikti var ļaut pacīnīties un aizvadīt vēl vienu labu maču. Jāatgādina, ka pirms gada savstarpējā spēlē krieviem zaudējām ar 19:30, taču tas neliedza ieņemt otro vietu uzreiz aiz viņiem.

Visas turnīra spēles tiešraidēs būs skatāmas Lattelecom interaktīvās televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un internetā Sportacentrs.com. Pirms Latvijas izlases spēlēm, puslaika pārtraukumā un pēc spēlēm notiks ekspertu studija.

Rīgas domes kausu handbolā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju.

27. un 28. decembrī pirms Rīgas domes kausa spēlēm norisinās arī Latvijas U-16 puišu izlases (LAT-2000) un Latvijas U-18 meiteņu izlases (LAT-98) pārbaudes spēles pret šo pašu vecumu Lietuvas izlasēm. U-18 meitenēm spēles abās dienās notiks plkst.13:30, savukārt U-16 puišiem plkst. 15:30.

Latvijas Handbola federācijas partneris "PlayGineering Systems", tāpat kā novembrī notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Dāniju, arī Rīgas domes kausā testēs pasaulē unikālu sporta tehnoloģiju handbolam, kas nodrošina spēlētāju un bumbas automātisku atpazīšanu, sekošanu, statistikas un analītikas ievākšanu, kā arī automātisku spēles filmēšanu ar robotu kamerām. Šī ir vienīgā šāda tehnoloģija pasaulē un tā ir radīta tepat Latvijā. Arī turpmākos gadus "PlayGineering Systems" turpinās sadarbību ar Latvijas Handbola federāciju, ko nodrošina noslēgtais līgums.

Rīgas domes kausa kalendārs

27.12.2016. plkst. 18:00 Krievija – Ēģipte 24:23
27.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Baltkrievija 23:20
28.12.2016. plkst. 18:00 Baltkrievija – Ēģipte
28.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Krievija
29.12.2016. plkst. 10:00 Baltkrievija – Krievija
29.12.2016. plkst. 12:00 Latvija – Ēģipte

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam

Vārtsargi: Edgars Kukša (VFL Fredenbeck, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga).
Kreisā mala: Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga, MSĢ/LAT-98), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Oskars Pāvils (Vaiņode), Raivis Gorbunovs (SK Latgols, MSĢ/LAT-98), Artis Kurmēns (Ogre/Miandum), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga).
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch, Vācija), Valdis Gūtmanis (SV Mecklenburg Schwerin, Vācija)
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum, MSĢ/LAT-98), Arvis Juzups (S.V. Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Roberts Freibergs (Celtnieks Rīga).

Galvenais treneris: Uģis Vikštrems
Treneris: Andrejs Narnickis
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-12-28 19:29, pirms 7 gadiem
Ka es varu skatities arzemes??
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.