Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Bresta izlaiž uzvaru uz izglābjas Celjē, zaudējumi Jurdžam un Lilienfeldam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bresta izlaiž uzvaru uz izglābjas Celjē, zaudējumi Jurdžam un Lilienfeldam
Dainis Krištopāns guva 5 vārtus EHF Velux Čempionu līgas spēlē pret Slovēnijas čempioniem.

Daiņa Krištopāna pārstāvētais Baltkrievijas čempions handbolā Brestas HC "Meshkov" izlaida uzvaru EHF Velux Čempionu līgas mačā Celjē un pēdējās sekundēs dabūja pats glābties no zaudējuma, savukārt Vācijas 1. bundeslīgā zaudējumus piedzīvoja Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda pārstāvētās komandas.

Brestas komanda otro reizi pēc kārtas EHF Velux Čempionu līgas ietvaros tikās ar Slovēnijas čempionu Celjes "Pivovarna Laško" un atkal nospēlēja ar to neizšķirti - 19. novembrī Brestā bija 29:29, bet tagad Celjē - 36:36. No tuvākā sekotāja neizdevās atrauties, taču tas arī netika tuvāk.
Celjē pirmo puslaiku ar 18:17 uzvarēja mājinieki, bet otrajā puslaikā dominēja viesi un 3.47 pirms mača beigām HC "Meshkov" bija vadībā ar 34:30. Tā jau ir gandrīz uzvara, taču bez gandrīz uzvara ir tikai tad, kad tev ir kaut par vieniem vārtiem vairāk, kad spēle jau beigusies... Mājinieki ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī izvirzījās vadībā - 36:35! Tikai pēdējā sekundē horvāts (2008. gada Eiropas vicečempions) Ļubo Vukičs panāca 36:36. Krištopāna rēķinā - 5 vārti.
Brestas komanda ar 8 punktiem ir 5. vietā, tai ar 5 punktiem seko "Pivovarna Laško", bet 4 punkti ir Zviedrijas čempionam IFK "Kristianstad". Pirmās sešas komandas iekļūs play off turnīrā un šajā ziņā Brestai ļoti svarīgs būs nākamais mačs 30. novembrī Zviedrijā.
Vācijas 1. bundeslīgā Aivja Jurdža pārstāvētais Leipcigas SC DHfK viesos ar 25:29 piekāpās vienam no līderiem THW "Kiel". Mājinieki pēc puslaika bija vadībā ar 18:12, tad gandrīz izlaida pārsvaru un izšķirīgo pārsvaru ieguva tikai pēdējās 7 minūtēs. Jurdžam - vieni vārti.
Sāpīgu zaudējumu viesos no TSV "Hannover-Burgdorf" piedzīvoja Ģirta Lilienfeldas Koburgas komanda - 28:29. Otrajā puslaikā viesi ne tikai trīs reizes atguva triju vārtu deficītu, bet arī 1.58 pirms mača beigām izvirzījās vadībā - bosnietis Adnans Harmanovičs panāca 28:27. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai mājinieki. Timo Kastenings 29:28 mājiniekui labā panāca 1.14 pirms beigām, atlika pietiekami daudz laika, lai izglābtos, taču - neizdevās. Lilienfeldam viens noraidījums.
Līderu kvartetā pašreiz 24 punkti 13 spēlēs ir THW "Kiel", pa 22 punktiem 12 spēlēs - SG "Flensburg-Handewitt" un Manheimas "Rhein-Neckar Lowen", 19 punktu 12 spēlēs - Berlīnes "Fuchse".
Leipcigas komanda ar 15 punktiem 12 spēlēs ir 6. vietā, Evara Klešnika Veclāras klubs ar 14 punktiem 13 spēlēs ir 7. vietā, bet Koburga ar 4 punktiem atrodas pēdējā 18. vietā un no 15. vietas to joprojām šķir 3 punkti. Cik svarīgi būtu bijis uzvarēt Hannoverē...