Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžs sezonu sāk ar uzvaru, Lielajam seši vārti 3.līgā

Jānis Pārums

Jurdžs sezonu sāk ar uzvaru, Lielajam seši vārti 3.līgā
Toms Lielais
Foto: Bad Blankenburg

Veiksmīgi jauno Vācijas Bundeslīgas sezonu svētdien iesāka Latvijas handbolistu Aivja Jurdža un Evara Klešnika pārstāvētie klubi, kas pirmajās spēlēs tika pie panākumiem izbraukumā.

Aivja Jurdža "Leipzig" sezonas pirmajā mačā viesojās pie "GWD Minden". Spēles pirmās 30 minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, vadībā esot kā vienai, tā otrai komandai, tomēr pārtraukumā Leipciga divās ar divu vārtu deficītu (14:16). Otrā puslaika sākumā mājinieki ieguva pat +4 (16:20), bet "Leipzig" līdz puslaika vidum spēja deficītu atspēlēt un desmit minūtes līdz beigām pārņemt arī vadību (23:22), ko vairs tā arī neatdeva. Leipcigas uzvara ar 29:26. Aivis Jurdžs pa vārtiem nemeta, tādējādi vārtus neguva, bet atzīmējās ar vienu divu minūšu noraidījumu.

Jau ziņots, ka Evars Klešniks neilgi pirms sezonas sākuma savainoja muguru, tāpēc pagaidām komandai nevar palīdzēt. Sezonu pirmo spēli Klešnika "Wetzlar" gan tik un tā aizvadīja pārliecinoši. Izbraukuma spēlē pret "Gummersbach" pirmais puslaiks tika noslēgts ar divu vārtu pārsvaru, bet pēc pārtraukuma "Wetzlar" atrāvās un izcīnīja uzvaru ar 33:22.

Sezonas ar panākumu 26:24 pār "TBV Lemgo" iesāka arī Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā Vācijas čempione "Rhein Neckar Lowen", bet Pētersons guva trīs vārtus.

Vācijas 2. Bundeslīgā "2000 Coburg", spēlējot Ģirta Lilienfelda (iziet rehabilitāciju pēc iepriekšējā sezonā gūtā savainojuma), izbraukumā ar 22:25 piekāpās "Lübeck Schwartau".

Vācijas 3. līgā vārtsarga Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck" līdzīgā cīņā savā laukumā ar 22:23 piekāpās "Empor Rostock". Turpretī cita vārtsarga Artūra Kuģa "Großwallstadt" izbraukumā ar 24:20 pieveica "Bad Blankenburg", kuru rindās rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Toms Lielais (attēlā, viņu 2. Bundeslīgas klubs "Eisenach" izīrējis 3. līgas klubam, taču nav, ka sezonas gaitā viņš spēlēs arī 2. Bundeslīgā). Lielais nopelnīja arī vienu brīdinājumu.

Trīs vārtus guva Māris Veršakovs (viņam arī viens noraidījums), tomēr viņa pārstāvētais "TGS Pforzheim" savā laukumā ar 27:32 piekāpās "Salamander Kornwestheim". Divi vārti un brīdinājums Elvijam Borodovskim, bet viņa pārstāvētā "Haßloch" izbraukumā ar 26:24 pārspēja "Heilbronn-Horkheim".

Divu Latvijas treneru duelī Latvijas izlases galvenā trenera Armanda Uščina "Anhalt Bernburg" savā laukumā ar 29:21 pieveica Margota Valkovska "Bad Neustadt".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv