Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru zeltu otro reizi izcīna Francijas handbolisti

Andrejs Siliņš

Pasaules junioru zeltu otro reizi izcīna Francijas handbolisti
Foto: spainhandball19.com

Svētdien Spānijā par pasaules junioru čempioniem handbolā kļuva Francijas puiši, kas finālspēlē ar rezultātu 28:23 pārspēja Horvātijas vienaudžus.

Pasaules čempionāts Spānijā risinājās no 16. jūlija. Vispirms 24 komandas, sadalītas četrās grupās pa sešām, noskaidroja astotdaļfinālistes, bet pēc tam sekoja izslēgšanas turnīrs. Francija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras piecos mačos, paliekot vien trešajā vietā B grupā, taču "play-off" aizvadīja nevainojami.

Astotdaļfinālā francūži ar 24:23 apspēlēja iepriekšējos čempionus spāņus, ceturtdaļfinālā ar 35:32 pieveica Dāniju, bet pusfinālā pārvarēja Ēģiptes barjeru (35:33). Horvātija C grupā izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs, astotdaļfinālā uzveica Islandi (29:16), ceturtdaļfinālā tika galā ar Tunisiju (27:24) un pusfinālā ar 31:28 apspēlēja Portugāli.

Finālspēlē šovakar 2200 skatītāju klātbūtnē Francija jau pirmajā puslaikā ielika pamatus uzvaras izcīnīšanai. Lai gan horvātiem otrajā puslaikā izdevās pietuvoties, Francija uzvaru no rokām neizlaida - 28:23. Francija par pasaules junioru čempioni kļuva otro reizi vēsturē.

Par turnīra MVP tika nosaukts horvāts Ivans Martinovičs.

Nākamais pasaules čempionāts junioriem paredzēts 2021. gadā Ungārijā.

PČ junioriem handbolā 2019, finālčetrinieks

ZeltsFrancija
SudrabsHorvātija
BronzaĒģipte
4. vietaPortugāle