Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Dainim Krištopānam un Prešovas "Tatran" augsta barjera...

Dainim Krištopānam un Prešovas "Tatran" augsta barjera...
Dainim Krištopānam un Prešovas "Tatran" būs grūti tikt EHF Čempionu līgas grupu turnīrā, toties būs jo lielāks goda, ja izdosies to izdarīt.

Latvijas rokasbumbas izlases spēlētāja Daiņa Krištopāna pārstāvētajam Slovākijas čempionam Prešovas "Tatran" nebūs viegli tikt EHF Čempionu līgas grupu turnīrā, kaut gan kvalifikācijas turnīrs risināsies pašu hallē Prešovā - pretī var stāties Baltkrievijas čempions Minskas "Dinamo", kas aizvadītajā sezonā spēlēja Čempionu līgā bija viens no līderiem savā grupā un spēlēja 1/8 finālā.

Kvalifikācijas turnīrā Prešovā bez mājiniekiem un Minskas komandas spēlēs Grieķijas čempions AEK un Turcijas čempions "Besiktas". Pusfinālos "Tatran" tiksies ar "Besiktas", bet Minskas "Dinamo" - ar AEK. Uzvarētāji tiksies finālā, kur arī izspēlēs vienīgo ceļazīmi uz EHF Čempionu līgas grupu turnīru.

Jau rakstīju, ka Prešovas komanda pēc aizvadītās sezonas ir pastiprinājusies, taču būtiskas pārmaiņas ir notikušas arī Minskas "Dinamo" rindās, kas šo komandu padarījušas vēl spēcīgāku. Vispirms jāmin jauno galveno treneri - bijušo Slovēnijas izlases galveno treneri Borisu Deniču, kurš stāsies Sergeja Bebeško vietā. Klāt nācis Londonas olimpisko spēļu, pēdējā Eiropas un pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvējs, kā arī 2009. gada pasaules vicečempions Horvātijas izlases rindās Ivans Ninčevičs (iepriekšējās trīs sezonas spēlēja Vācijas 1. bundeslīgas vienā no spēcīgākajām komandām Berlīnes "Fuchse"), spānietis Mikels Agiresabalga no FC "Barcelona" (Barselonas komandā ieļāvās Nikolā Karabatičs un Agiresabalga saprata, ka netiks sastāvā, jo viņa pozīcijā ir taču vēl arī Sergejs Rutenka...), kā arī Slovēnijas izlases spēlētāji Dāvids Miklavčičs un Urošs Bundalo. Zaudējums ir Krievijas izlases saspēles vadītāja Pāvela Atmana aiziešana (uz Skopjes "Metalurg").
Prešovā jau gaida finālspēli starp "Tatran" un Minskas "Dinamo"...


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.